Saturday, February 04, 2006

Απόπειρα...

Οταν βλέπω κάτι καλό, θέλω να το λέω και σε άλλους, να το δουν κι εκείνοι. Κάπως έτσι, νοιώθω ότι ολοκληρώνεται η κάθε μου μικρή ή μεγάλη ευχαρίστηση. Νοιώθω καλύτερα. Δηλαδή, ψυχικώς ευφραίνομαι! Η, ανακουφίζομαι.

Απο μικρός την ανέπτυξα, εντελώς μόνος, σας διαβεβαιώ, αυτήν την ... ψυχαναλυτική συνήθεια. και την συνεχίζω ως σημερα, με ελάχιστες, από τότε, παραλλαγές. Απλώς, δηλαδή, λέω κάπως καλύτερα τώρα, αυτά που αισθάνομαι. Παλιά, ήμουν κάπως πιο άγαρμπος.

Οπως και νά'χει, από ετούτον εδώ τον χώρο, κάνω απλώς μιαν απόπειρα να μοιραστώ με "αόρατους φίλους", πράγματα που συνεχώς περνούν από τη σκέψη (πρώτα) και τη ψυχή μου (έπειτα), και θέλω να δω πως "συμπεριφερονται" όταν ... απελευθερωθούν.

Ως ένα σημείο, αυτή τη δουλειά κάνω, γράφοντας κάθε μέρα στην "Ελευθεροτυπία", και μιλώντας, επίσης κάθε μέρα, 8-10 το πρωί, στον "Δίεση 101,3". Αφήνω, όμως, κάποια υπόλοιπα. Κάποια πράγματα που δέν λέγονται, όχι επειδή κάποιος μου τα απαγορεύει, αλλά γιατί κάτι (διαφορετικό γιά κάθε περίσταση) με κρατάει να ... τα κρατήσω.

Εδω, λοιπόν, λέω να προσπαθήσω ν' ανοιχτω λίγο περισσότερο. Καλώς σας βρίσκω.

9 Comments:

Blogger George Balafoutis said...

Καλορίζικη η σελίδα, κύριε Μιχαηλίδη.
Είστε ευχάριστη και ψυχαγωγική παρέα και για τους ευρισκόμενους στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, μόνο που για να σας ακούμε πρέπει να ξενυχτάμε!

Καλή σας ημέρα.
Γιώργος Μπαλαφούτης.

9:32 AM  
Blogger Harris Xanthopoulos said...

Καλώς μας ήρθες Χρήστο εδώ στα ιντερνετικά μονοπάτια. Εδώ που οι φίλοι είναι μεν αόρατοι, μα είναι και καρδιακοί. Φίλοι που για πολλούς από εμάς, χρόνια και μήνες τώρα, μας κρατούν καλή συντροφιά, και μας αφήνουν να τους γκρινιάζουμε για αυτά που μας τριβελίζουν το μυαλό, μα δεν τολμούμε να πούμε.

Όμορφη αυτή η πρώτη σου "απόπειρα", κι ελπίζω να τα λέμε συχνά από τις σελίδες αυτές.

Καλή συνέχεια...

10:23 AM  
Blogger Themis Kafetzopoulos said...

Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία, κύριε Μιχαηλίδη. Οι "ιντερνετικοί" φίλοι, αόρατοι και ανώνυμοι μερικές φορές, μπορεί να αποδειχθούν αξιόλογοι και υπεύθυνοι. Χειροκροτώ το "άνοιγμα" αυτό που κάνετε. Για μένα η δημιουργία του internet είναι από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις της ανθρωπότητας. Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν αυτό το αγαθό, που έχει τόσα να μας προσφέρει στον τομέα της επικοινωνίας, της γνώσης και της ψυχαγωγίας!

Καλή αρχή και καλή συνέχεια!

10:41 AM  
Blogger Fab said...

Οι όχι και τόσο αόρατοι εχθροί της τεχνολογίας υποστηρίζουν πως απομακρύνει τους ανθρώπους μεταξύ τους και τους αποξενώνει.
Να όμως που επικοινωνούμε περισσότερο χάρη σε αυτήν, γνωρίζουμε νέους φίλους από κάθε γωνιά της γης και συνομιλούμε με πρόσωπα με τα οποία δύσκολα θα μπορούσαμε να ανταλλάξουμε δύο κουβέντες.
Ωραία η ιδέα ότι υπάρχει μια λεπτή γραμμή που ενώνει αόρατους φίλους και ξεκινάει από την εφημερίδα, περνάει από το ραδιόφωνο και το blog και μας επιτρέπει να επικοινωνούμε.

Καλή συνέχεια.

12:10 PM  
Blogger nemesis said...

καλη αρχη!

η αληθεια ειναι οτι το περιμενα και το ευχομουν

1:54 PM  
Blogger Azrai said...

Καλή αρχή! Είμαι φανατικός ακροατής του πρώτου ημιώρου σας! (μετά έχω μάθημα, οπότε δεν γίνεται :( )

Γενικά ο Δίεση με συνοδεύει σε όλα τα δρομολόγια με τα ΜΜΜ που κάνω πρωί και βράδυ.

Καλή αρχή και πάλι!

1:25 AM  
Blogger Κατερίνα said...

Κύριε Μιχαηλίδη,
Παρατηρώ οτι η χρήση του πληθυντικού στα μηνύματα των φίλων είναι αντιστρόφως ανάλογη με την αμεσότητα και την ζέστη των λόγων σας

10:51 AM  
Blogger Sofia said...

Το βλέπω ώς εξής.

Εφόσον είναι posted by christosmichaelides, καλώς ήρθες christosmichaelides. Ο πληθυντικός μου κάνει σα να ήρθα για να μου πάρεις συνέντευξη.

Καλή αρχή - σιδεροκέφαλος.

5:22 PM  
Blogger πιτσιρίκος said...

Καλώς ορίσατε.

6:34 PM  

Post a Comment

<< Home