Monday, December 04, 2006

Ενα λάθος


Την περασμένη εβδομάδα πήρα ένα σκληρό, αλλά χρήσιμο μάθημα. Στενοχωρήθηκα πολύ, γιατί άθελά μου στενοχώρησα, και έφεραν σε δύσκολη θέση έναν συνάνθρωπό μου. Είμαι, παρόλ’ αυτά, ευγνώμων που ένοιωσα έτσι, γιατί δεν θέλω να ξανασυμβεί.
Την ώρα της εκπομπής μου στον «Δίεση 101,3», μία συνεργάτης μας μου έφερε ένα e-mail στο οποίο κάποιος ζητούσε να κάνουμε έκκληση για να δοθεί αίμα σε ένα μικρό παιδί, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αγλαϊα Κυριακού».
Το όνομα του αποστολέα του e-mail μου ήταν γνώριμο. Επρόκειτο για κοπέλα που εργάζεται σε μεγάλη δισκογραφική εταιρεία – δεν την γνωρίζω προσωπικά, αλλά την έχω ακουστά, και την γνωρίζουν πολλά από τα παιδιά που εργάζονται στον σταθμό.
Πρόσεξα, επίσης, προς ανακούφισή μου, ότι δεν επρόκειτο για chain-mail. Δεν είχε έρθει, δηλαδή, από … χιλιάδες άλλους, και ούτε είχε προωθηθεί σε άλλους τόσους.
Ανέφερε την αρρώστια από την οποία πάσχει το παιδί, και το όνομά του.
Πήρα τηλέφωνο στο νοσοκομείο, και επιβεβαίωσαν ότι πράγματι ένα παιδί με αυτό το όνομα και αυτήν την αρρώστια νοσηλευόταν εκεί, και είχε και άμεση ανάγκη από αίμα.
Τότε, και μόνο τότε, προχώρησα στην ανακοίνωση, όσο πιο σεμνά μπορούσα, κάνοντας έκκληση, σε όποιον μπορεί να πάει σε κάποιο νοσοκομείο και να δώσει αίμα για το συγκεκριμένο παιδί. Είπα, επί λέξει:
«Εκείνο που έχουμε εμείς να χάσουμε, είναι μία-δυο ώρες από την συνηθισμένη μας ρουτίνα. Από κάποιο γραφείο η κατάστημα θα λείψουμε, κάποια δουλειά μας θα μείνει λίγο πίσω. Δίνοντας αίμα, όμως, ίσως κάποιο παιδί να κερδίσει κάτι πολύ πιο πολύτιμο απ’ όλ’ αυτά – την υγειά του, τη ζωή του».
Αρκετή ώρα μετά την εκπομπή, και ενώ είχα πιά φύγει από τον σταθμό, η γραμματέας μας μου τηλεφώνησε και με ενημέρωσε ότι είχε επικοινωνήσει μαζί της, σε έξαλλη κατάσταση, η μητέρα του παιδιού, ρωτώντας με ποιο δικαίωμα αναφέραμε το όνομα του παιδιού της στον αέρα, και απειλώντας με μήνυση και αγωγή.
Αφού θυμήθηκα, όσο πιο σχολαστικά μπορούσα, ό,τι ακριβώς είχα πει στην εκπομπή, πήρα την κυρία στο τηλέφωνο.
Ήταν πολύ ευγενική μαζί μου, και μου ακουγόταν άνθρωπος με Παιδεία και με ευαισθησίες.
Μου είπε ότι κατανοεί πως οι προθέσεις μας ήταν αγαθές, αλλά ήθελε να κατανοήσω και εγώ ότι, μη μπαίνοντας πρώτα στον κόπο να επικοινωνήσουμε μαζί της και να ζητήσουμε την άδειά της για να αναφέρουμε ο,τιδήποτε σε σχέση με το παιδί της, την φέραμε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Διότι:
Πρώτον, της στερήσαμε το δικαίωμα να αποφασίσει εκείνη από ποιους θα ήθελε να ζητήσει βοήθεια.
Δεύτερον, γνωστοποιώντας το όνομα του παιδιού, κάναμε γνωστό το πρόβλημά του σε ανθρώπους που εκείνη δεν ήθελε να ξέρουν τίποτα.
Και τρίτον, ότι πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους, φίλοι και συγγενείς, που άκουσαν την έκκλησή μας από το ραδιόφωνο, είχαν ήδη καταπλεύσει στον θάλαμο όπου νοσηλευόταν το παιδί, κάτι που της προκαλούσε έντονη στενοχώρια και θυμό, και την αποπροσανατόλιζε από το μόνο πράγμα που ήθελε να κάνει: να συγκεντρώσει όλη της την προσοχή και ενέργεια στο παιδί της.
Μου είπε ακόμα, ότι τη ίδια στιγμή που μιλούσαμε, δεκάδες πολίτες είχαν κιόλας καταφθάσει στο αιματολογικό κέντρο του νοσοκομείο και έδιναν αίμα. Την ενοχλούσε, συμπλήρωσε, και αυτό. «Διότι δεν το ζήτησα εγώ».
Ομολογώ πως όταν επικοινώνησα με το νοσοκομείο, πριν προβώ στην ραδιοφωνική έκκληση, για να βεβαιωθώ ότι πράγματι υπήρχε εκεί ένα παιδί με το όνομα που αναφερόταν στο e-mail, και επίσης ότι πράγματι είχε επείγουσα ανάγκη από αίμα, σκέφτηκα ταυτόχρονα να τους πω να με συνδέσουν με το δωμάτιο όπου νοσηλεύεται για να ζητήσω και την άδεια από τους γονείς, αλλά δεν το έκανα, γιατί θεώρησα ότι θα τους ενοχλούσα, αφού έτσι κι αλλιώς είχα ήδη λάβει την επιβεβαίωση από το νοσοκομείο.
Ίσως να έκανα λάθος εδώ. Η μάλλον, σίγουρα έκανα λάθος εδώ. Γιατί ο γονιός ασφαλώς και έχει το δικαίωμα να αποφασίζει εκείνος, και οπωσδήποτε δεν είναι ευχάριστο να πληροφορείται από τα μέσα ενημέρωσης κάτι που αφορά αποκλειστικά και μόνο εκείνον.
Από την άλλη, βρίσκω κάπως υπερβολική την οργή της μητέρας για το γεγονός ότι «το Αιματολογικό κάτω έχει γεμίσει από κόσμο». Της εξήγησα, και νομίζω ότι το κατάλαβε, ότι όλος αυτός ο κόσμος πήγε εκεί με θετική διάθεση, και αγνή πρόθεση προφοράς. Μακάρι να είχαμε περισσότερους από αυτούς και, αν και δεν ήταν κατάλληλη η στιγμή, ένοιωσα και μια μικρή περηφάνια που ακούνε την εκπομπή άνθρωποι με ευαισθησίες.
Όμως, η έγνοια μου τώρα είναι πως μπορεί να ελέγξει κανείς όλα αυτά τα e-mails. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, κάνω και εγώ μια μικρή έρευνα να μάθω πως έφτασε η είδηση σε μας. Η κοπέλα από την δισκογραφική εταιρεία, λέει ότι της το έστειλε μια φίλη της, και προσπαθεί να μάθει από ποιόν και πώς. Το σίγουρο είναι ότι κάποιος πρέπει να πήρε την πρωτοβουλία. Κάποιος γνωστός της οικογένειας, που μάλλον έδρασε αυθαιρέτως και αυθορμήτως.
Μια λύση είναι ίσως να αγνοείς κάποιος εντελώς όλα αυτά τα e-mail. Η, να μπαίνει στον κόπο να επικοινωνεί με το νοσοκομείο και, ακόμα και εάν επιβεβαιωθεί ότι υπάρχει πράγματι άτομο με το συγκεκριμένο όνομα που χρειάζεται βοήθεια, να κάνει μετά εκείνο που δεν έκανα σήμερα εγώ: να βρεί τρόπο να επικοινωνήσει με τους γονείς.
Δεν είναι εύκολο πάντοτε. Μπορεί οι άνθρωποι να είναι στα μαύρα τους τα χάλια. Να χάνουν τον άνθρωπό τους και να μην απαντούν σε τηλέφωνο. Τότε, ίσως, η μόνη λύση είναι να ζητήσει κάποιος από την υπεύθυνη του νοσηλευτικού προσωπικού, η από τον αρμόδιο γιατρό, να πάρουν εκείνοι την έγκριση της οικογένειας.
Όπως και νάχει, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Γιατί, μπορεί να είναι πολύτιμη η ζωή. Αλλά, χωρίς ελευθερία, εντελώς άχρηστη.

17 Comments:

Blogger MhXeirotera said...

Katanoo (an ke den simerizome) ton eknevrismo ths mhteras. As afisume omos gia ligo tin politikh orthotita stin panta ke as dume ta kinitra ton anthropon. Eseis thelate anidiotelos na voithisete- auto einai pu metra ke tipot' allo. Tora an ap' auto to gegonos kanete mia autokritikh gia tixon dika sas lathi (pu pali ego den ta theoro lathi), tote to ofelos einai diplo. Botton line: den prepei na esthaneste asxhma- energisate me anthropismo, ta ypolipa einai ligo peritta kata tin apopsh mu :)

7:30 AM  
Blogger Κατερίνα said...

Κυριε Μιχαηλίδη καλημερα σας
Πάντα ειχα την απορία γιατι να μην κραταμε στον αφρό την καλη προθεση καποιου και να την μεταφραζουμε τις περισσοτερες φορές με γνωμονα την δική μας ανικανοτητα να δουμε περα απο την πραξη αυτή. Η μητερα (προφανεστατα ταλαιπωρημένη) δεν καταφερε να δει το αποτελεσμα της πραξης σας. Θελω να πιστευω και το ευχομαι κατα βαθος πως οταν περασει η μπορα (που απο καρδιας ευχομαι να περασει οσο το δυνατο πιο γρηγορα) θα επανέλθει σε εσας και θα σας ευχαριστησει γαι την κινηση σας.
Νιωθω πως και οι δυο ειχατε δικιο αλλα μαλλον στην περιπτωση αυτη η μητερα που βιωνει απο τοσο κοντα ενα σοβαρο προβλημα υγειας δεν μπορει να δει καθαρα. Δωστε της λιγο χρονο.
Καλημερα σας

9:31 AM  
Anonymous Μαρία said...

Αγαπητέ κύριε Μιχαηλίδη, καλή σας ημέρα.
Βρέθηκα να ζητάω αίμα πριν ένα μήνα που χρειάστηκε να κάνω μια επέμβαση και δυστυχώς δεν μπορούσα να βρω. Αν μπορούσατε να φανταστείτε την απόγνωση και την απελπισία που ένοιωθα, θα με λυπόσαστε.
Η πρωτοβουλία σας μου άρεσε αλλά η αυτοκριτική σας περισσότερο. Να είστε πάντα καλά.

11:12 AM  
Blogger giannist. said...

ως ευαίσθητος άνθρωπος κάνατε το καθήκον σας. ως δημοσιογράφος δεν ξέρω αν διέπεστε απο περιορισμούς. παντως και εγω το ιδιο θα έκανα.

3:45 PM  
Blogger Jason said...

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες.
Όμορφο πράγμα η ευαισθησία που επιδείξατε, αλλά σπουδαίο πράγμα και η αυτοκριτική σας, με δεδομένο ότι οι προθέσεις σας ήταν αγνότατες.

5:35 PM  
Blogger Stavros Katsaris said...

Μαζί με τις ευχές μου στην κυρία και στο παιδάκι της, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε σενα για το ήθος και την ευπρέπεια που σε διακρίνει!
Σπανίζει στις μέρες μας και όταν βρεθεί προκαλεί αίσθηση!

Ωραίο μάθημα!

8:56 PM  
Anonymous Antonis said...

Κυριε Μιχαηλίδη..
Καταρχάς είχα ακούσει την συγκεκριμένη εκπομπή και μάλιστα σας είχα θαυμάσει για τον τρόπο που θέτατε το ζήτημα. Αλλά αναρωτιέμαι αυτή η μητέρα νοιάζεται περισσότερο για το ποιοι θα μάθουν για την ασθένεια του παιδιού της ή για την υγεία του παιδιού της..? Άλλοι γονείς που βρίσκονται σε αντίστοιχη θέση την ιδία στιγμή, χωρίς όμως να έχουν την δυνατότητα να προβάλουν το πρόβλημα στα Μ.Μ.Ε. ή στην εκπομπής σας παρακαλούν για λίγο αίμα από ανθρώπους με οποιοδήποτε τίμημα και φυσικά χωρίς να τους ενδιαφέρει αν θα ακουστεί η ασθένεια των παιδίων τους στο περίγυρο. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω. Και σκεφτείτε ότι αυτό το αίμα που πήγαν και έδωσαν οι συνάνθρωποι που ακούσαν την εκπομπή να έσωσε το παιδί της θα συνέχιζε να διαμαρτύρεται αυτή η κυρία …
Με εκτίμηση Αντώνης

11:38 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ήταν πολύτιμη η βοήθεια που προσφέρατε και καταλαβαίνουν το πρόβλημα μόνο όσοι έχει χρειαστεί να αναζητήσουν αίμα για κάποιο οικείο πρόσωπο (χρειάστηκε να το κάνω πριν μερικούς μήνες). Όμως η δημοσιοποίηση ενός τέτοιου θέματος, με ονόματα... Το διπλοτσεκάρισμα σε μερικά θέματα μπορεί να παίρνει κάποιο χρόνο (που συνήθως δεν έχετε οι δημοσιογράφοι) αλλά σε αρκετές περιπτώσεις είναι απαραίτητο. Οι αναγνώστες και οι ακροατές σας, πάντως, δεν αμφισβητούν τις ευγενείς σας προθέσεις.

12:06 PM  
Anonymous Dimitris said...

Xristo,

os euaisthitos poliths ekanes auto pou theorises sosto thn stigmh ekeinh - kati tetoio ligoi nomizo tha afisvitisoun.

Para tauta as exoume sto nou mas oti kapoies fores tetoies authaireta kales prakseis exoun na kanoun kai me prosopika kinitra na ksefortothoume tis dikes mas enoxes (did. oti poli apla an den dosoun adeia oi goneis den borroume na kanoume tipota). Eksisou mou fainetai oti h "ereuna" gia to poios esteile to e-mail exei pio poli na kanei me to na vroume kapoion allon na riksoume to ftaiksimo gia tin...authairesia - pou logo den exei.

Lathos h mh, sinidita h asineidita, h autokritikh sou einai auto pou pragmatika kerdizei ton sevasmo - toulaxiston ton diko mou ! :-)

Se xaireto,
Dimitris

3:24 PM  
Anonymous Siddhartha said...

Telika oi Ellhnes antidroun poly perierga sto akousma tou onomatos tous sta radiofwna kai stis thleoraseis. Ypo alles syn8hkes, edelws diaforetikes, h sygekrimenh mhtera 8a mporouse na eixe xarei gia to akousma tou onomatos (tou giou ths h akoma kalytera kai tou dikou ths). De th kathgorw omws gia thn sygekrimenh periptwsh. Etsi opws to fadazomai sto myalo mou, poly pi8anon na thn epernan thlefwno kai na ths elegan "bre (onoma mhteras) de mas eipes tipota oti to paidi xriazetai boh8eia? Se emas tous filous sou? Eimaste san oikogeneia emeis. Sou kaname tipota?" ktl ktl. Kati h sobarothta ths katastshs, kati h prwinh wra, kati kai h idiosygrasia tou Ellhna se tetoies periptwseis, w8hsan thn mhtera se mia tetoia energeia.

Oute kai eseis omws prepei na ais8anestai asxhma. Energhsate me an8rwpismo kai dhmosiografikh sobarothta, to opoio epishs stis meres mas einai....(ti na leme). Kai pali kala, giati eseis toulaxiston apo ta "la8h" sas (to vazw se "" giati den to briskw apolyta lan8asmeno afto pou kanate) ma8enete kai thn epomenh fora 8a to prose3ete.

4:40 PM  
Blogger Simos said...

Με όλο το σεβασμό νομίζω ότι θα έπρεπε να είμαστε όλοι πιο επιφυλακτικοί. Σκοπός των περισσότερων chain letters είναι η "συγκομιδή" Mail για τον μετέπειτα βομβαρδισμό με spam. Έτσι καθημερινά στο mail μου έρχονται παιδάκια με εγκαύματα, παναγίες θαυματουργές, λοταρίες που πάντα κερδίζω και δισεκατομμυριούχοι που θέλουν να μου χαρίσουν $1εκ γιατί είμαι καλό παιδί. Κι εμείς πέφτουμε όλοι θύματα. Πόσες φορές δεν έχετε λαβει το μήνυμα MSN is closing down? Ή το άλλο με τα κινητά της Sony Errrikssson (?) που χαρίζονται? Και πάντα την πατάμε. Και πάντα τα (ξανα)στέλνουμε.

Εχω γράψει πολλές φορές, εξοργισμένος, για ανθρώπους νέους, tech savvies που κάθε φορά "πείθονται". Και δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ρωτήσουν. Κι όλα αυτά σε έναν κόσμο γνώσης. Εξοργίζομαι όταν πρώην συμφοιτητές μου, νυν δημοσιογράφοι, μου στέλνουν τέτοια μηνύματα. Σκέφτομαι, αν δεν ελέγχουν τις πηγές τους σε τόσο απλά πράγματα, πως μεθαύριο θα κάνουν ρεπορτάζ για σοβαρά θέματα;

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως νομίζω πέσατε θύμα της ευαισθησίας σας. Δεν θα έλεγα ότι είναι κατακριτέο (παρά μόνο ως παθών μιας και οι ευαίσθητοι υποφέρουν σ'αυτόν τον γαϊδουρινά σκληρό κόσμο). Σας πλάνεψε επίσης το γεγονός ότι πιστέψατε ότι το mail το στέλνει η γνωστή σας (η οποία απλά το αντέγραψε αντί να το προωθήσει έτσι ώστε να φαίνεται ότι το συνεταξε εκείνη - δεν το είχε όμως.

Ας μην ξεχνάμε εμείς οι πολίτες του ίντερνετ, ότι το διαδίκτυο είναι μια μικρογραφία του αληθινού κόσμου (αν και για κάποιους στο virtual simulation game "Second Life" είναι ο αληθινός κόσμος). Το Net Λοιπόν περιέχει μεγάλο ποσοστό μοχθηρών, εγωιστικών και ανήθικων προθέσεων. Πρέπει να προστατευτούμε. Και μόνο η λογική που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή μπορεί να μας σώσει. Γιατί ο κεραυνός στο ίντερνετ να μας φαίνεται θεϊκή παρέμβαση και όχι καιρικό φαινόμενο όπως στην καθημερινότητά μας;

Τα σέβη μου, blogger Simos από το Simos.gr

ΥΓ. Ζητώ συγγνώμη για το σεντόνι. Κεφαλλονίτικη παρλαπίπιδα...

1:54 AM  
Anonymous Anonymous said...

Κύριε Μιχαηλίδη,
Θεωρώ ότι πράξατε με τον καλύτερο δυνατό και αξιοπρεπή τρόπο. Οταν έχετε να αντιμετωπίσετε μία επείγουσα έκκληση για βοήθεια και ειδικά για ένα παιδί, δεν υπάρχει η πολυτέλεια για αποκλεισμό όλων των πιθανών "επιπλοκών". Ο χρόνος είναι πολύτιμος σε τέτοιες περιπτώσεις.
Το email το έλαβα και εγώ. Υπήρχε μάλιστα και το κινητό της μητέρας καθώς και το όνομα της μικρής. Προσπάθησα και εγώ και κάποιοι συνεργάτες μου να επικοινωνήσουμε μαζί της, αλλά το τηλέφωνο δεν απαντούσε, οπότε αναγκαστικά και εμείς απευθυνθήκαμε στο νοσοκομείο.
Η αυτοκριτική σας χρήσιμη, αλλά μην σας οδηγήσει σε λάθος μονοπάτια, όπως να μην δημοσιοποιείτε παρόμοιες εκκλήσεις, εάν δεν έχετε "εξασφαλιστεί" από παντού. Οταν κάποιος χρειάζεται βοήθεια οφείλουμε όλοι να τρέξουμε να του την προσφέρουμε, όπως μπορούμε, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
Η μητέρα έχει εν μέρει το δίκιο της, αλλά προέχει η υγεία του παιδιού.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να σας δώσω τα συγχαρητήρια μου. Δεν σας γνωρίζω ως καθημερινό άνθρωπο, αλλά ως δημοσιογράφος είστε από τους καλύτερους. Θα ήθελα επίσης να σας ευχαριστήσω για την εκπομπή που κάνατε με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο. Ηταν πραγματικά μία ευχάριστη έκπληξη για μένα.

Ελπίζω να μην σας κούρασα με το μακροσκελές κείμενο μου. Θα μπορούσα να σας πω ακόμα περισσότερα, αλλά επιφυλάσσομαι για μία άλλη φορά. Μην το πάρετε ως απειλή αυτό, αστειεύομαι :).

Καλημέρα σας

10:31 AM  
Anonymous Παναγιώτης Σωφρονίου said...

Κύριε Μιχαηλίδη και λοιποί φίλοι,
Το ζήτημα δεν είναι το κατά πόσον είχε αγνές ή όχι προθέσεις ο κ.Μιχαηλίδης αλλά η παραβίαση δικαιώματος του Ανθρώπου και του Πολίτη όπως αυτό καταγράφηκε στην Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα από τον ΟΗΕ*. Άρα, δεν τίθεται θέμα ορθότητας της πράξης του κ.Μιχαηλίδη. Στις περισσότερες χώρες, υπάρχει Αρχή Προστασίας της Ιδιωτικότητας και της Ανωνυμίας. Η μητέρα λοιπόν έχει κάθε δικαίωμα αισθάνεται άσχημα με την αυθαίρετη δημοσίευση μιας στιγμής της οικογένειας και του γόνου της, στην προκειμένη περίπτωση δυσάρεστη. Με τη δημοσίευση της ανάγκης του παιδιού ο δημοσιογράφος επέμβηκε στη ζωή του ιδίου του ασθενή και της οικογένειάς του. Ακόμα και αν τα αισθήματά του κ.Μιχαηλίδη είναι αγνά και το μόνο που είχε ως στόχο ήταν να προσφέρει ζωή στο παιδί, σίγουρα προκάλεσε και "παρενέργειες": φίλοι και "φίλοι" επισκέφθηκαν την οικογένεια στο νοσοκομείο που αναμφισβήτητα δεν ήθελε να νιώσει γιγάντωση του ήδη σοβαρού προβλήματος, προσφορά για βοήθεια από φίλους και συγγενείς ενώ ίσως η οικογένεια να ήθελε να αντιμετωπίσει το πρόβλημά της σε στενό κύκλο. Ακόμα και η απόδειξη των καλών κινήτρων της πρωτοβουλίας του κ.Μιχαηλίδη δεν αποτελεί λύτρωση και κάθαρση του δημοσιογράφου αφού η κριτική(τουλάχιστον η δική μου) γίνεται για την αναγγελία δημοσίως του ονόματος του ασθενή χωρίς η οικογένεια να συγκαταθέσει. Αποδέχομαι το γεγονός πως ο δημοσιογράφος βρισκόταν σε τόσο δύσκολη θέση που δεν είχε το χρόνο να σκεφτεί αρκετά μέχρι την αναγγελία όπως και την απολογία. Αυτό όμως είναι πιθανόν να μην ισχύει με την μητέρα του παιδιού που ίσως να θελήσει να κινηθεί δικαστικά ενάντια στον κ. Μιχαηλίδη.
Με εκτίμηση και αγάπη,
Παναγιώτης Σωφρονίου

Παράρτημα
- - - - - -
*Άρθρο 12.
Κανείς δεν επιτρέπεται να υποστεί αυθαίρετες επεμβάσεις στην ιδιωτική του ζωή, την οικογένεια, την κατοικία ή την αλληλογραφία του, ούτε προσβολές της τιμής και της υπόληψης του. Καθένας έχει το δικαίωμα να τον προστατεύουν οι νόμοι από επεμβάσεις και προσβολές αυτού του είδους.(http://el.wikisource.org/wiki/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE%CF%81%CF%85%CE%BE%CE%B7_%CE%B3%CE%B9%CE%B1_%CF%84%CE%B1_%CE%91%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B9%CE%BD%CE%B1_%CE%94%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1#.CE.86.CF.81.CE.B8.CF.81.CE.BF_12.)

8:32 PM  
Blogger Toninov said...

Είναι προφανές ότι ο κύριος Μιχαηλίδης ήθελε να βοηθήσει τον συνάνθρωπο μας με αγνές προθέσεις και καλοσύνη. Είναι όμως επίσης προφανές ότι ο συνάνθρωπος μας πιέστηκε ψυχολογικά από την κατάσταση που προέκυψε...Προσωπικά (δανείστε μου το δικαίωμα του κριτή για λίγες γραμμές) δεν μπορώ να κατηγορήσω τον κύριο Μιχαηλίδη αλλά ούτε και τη μητέρα του παιδιού. Απλά οριακά παίρνω το μέρος της μητέρας που αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει μια κατάσταση που ούτε καν ήξερε έστω και αν αυτή είχε σαν στόχο να τη βοηθήσει... Η συμπεριφορά όμως του Κύριου Μιχαηλίδη και μετά το γεγονός αποδεικνύει και πάλι το ήθος την ευαισθησία και την καλοσύνη του γισ τα οποία σε καμία περίπτωση δεν αξίζει να ταλαιπωρηθεί εφόσον προκύπτει "ίσως" νομικό θέμα. Ελπίζω αφου το παιδί αναρρώσει με το καλό να γίνει το γεγονός μια ανάμνηση αγάπης και τίποτα άλλο...

11:11 AM  
Anonymous Anonymous said...

OPWS KAI NA'XEI, H STASH THS MHTERAS DEIXNEI AXARISTIA...

3:54 PM  
Anonymous Anonymous said...

Κύριε Μιχαηλίδη δυστυχώς πρέπει να μιλήσω σκληρά και δεν θα χαιδέψω αυτιά όπως οι προλαλήσαντες.
θα ήθελα να πώ οτι η συγκεκριμένη μητέρα ακόμα και στην χειρότερη ψυχολογική κατάσταση να ήταν ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ επ'ουδενί.Για ποιό λάθος σας μιλάτε;
Να ενημερώσετε τη συγκεκριμένη κυρία οτι το Εθνικό Σύστημα Υγείας ζητά αίμα λόγω έλλειψης στην περιοχή μου και στέλνει συνεχώς σήματα.
Αν το παιδί της δεν έβρισκε αίμα θα ήταν τώρα στη ζωή;
Λυπάμαι που είχε τόσο θράσος και αγένεια να σας μιλήσει με αυτόν τον τρόπο.Αν ήμουν στη θέση σας θα της έλεγα να μου κάνει μήνυση και μετά θα την εξεφτέλιζα δημοσίως γιατί μονο αυτό της αξίζει.
Κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να σας φέρει δώρο και να σας αγκαλιάσει με ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Καταλαβαίνω οτι είμαι ακραίος αλλά ίσως μερικές τέτοιες κυρίες αξίζουν μόνο την περιφρόνησή μας.
Θα ήθελα να ρωτήσω αυτήν την κατά τα άλλα κυρία, τι τι την πείραξε τόσο που ακούστηκε το όνομα του παιδιού;Μήπως στα πλαίσια της δικής της κουτσομπολίστικης κουλτούρας το να ζητά κάποιος βοήθεια δημοσίως για έναν συνάνθρωπο είναι το πρωτοσέλιδο τηα κατινογειτονιάς;
Σταματώ εδώ γιατί το επίπεδό μου δεν με αφήνει να πω πιο βαριές κουβέντες.
Την καλημέρα μου.

Μάκης - Πάτρα

9:12 AM  
Blogger genna said...

akou psuxoula, fili...

http://www.youtube.com/watch?v=sQYWTwukcuw&feature=related

8:15 PM  

Post a Comment

<< Home