Sunday, December 10, 2006

Price Index

Λέω να γίνω ένας blogger Ευαγγελάτος! Και μάλιστα interactive.
Ανοίγω, δηλαδή, αυτό το Price Index (το λέω έτσι, στα ξενικά, για να μην ξενίσει!), όπου θα συμπληρώνω και θα συμπληρώνουμε τις καλές και κακές μας εμπειρίες από την αγορά.
Πρίν λίγο, γυρισα από τον φούρνο της γειτονιάς μου, στη Κηφισιά. Τον «Πλάτανο». Και παρ’ όλο που δεν είμαι πολύ του … μετρήματος άνθρωπος, και τα χρήματα εξαφανίζονται από τη τσέπη μου λές και τα μαγεύει ο Κοπερφιλντ, έμεινα με ανοικτό το στόμα όταν η ταμίας κτύπησε 9,32 ευρω για ένα σακουλάκι με κριτσίνια, βάρους περίπου 800 γραμμαρίων.
«Νοιμίζω πως τά έχετε πολύ ακριβά», είπα στην κοπέλλα στο ταμείο.
«Αλλοι πελάτες δεν το νομίζουν», ήταν η πανέξυπνη απάντησή της.

Λέω, λοιπόν, επειδή δεν υπάρχει έντυπο στην Ελλάδα που να τους ξεμπροστιάζει όλους αυτούς, να φορέσω εγω την δονκιχώτικη μπέρτα μου, και να το επιχειρήσω. Και μάλιστα, επωνύμως. Με αποδείξεις, και με ονόματα.

Δεν συκοφαντώ. Απλώς μεταφέρω ειδησεογραφικά μια πραγματικότητα. Τα συμβατικά μεσα ενημέρωσης, τα πιο πολλά, έχουν φραγμούς εδώ. Θα χάσουν διαφημίσεις εάν τα βάλουν με την αγορά. Και τα περιοδικά που προτείνουν ταβέρνες και εστιατόρια, ασκούν κριτική αρνητική μόνο έως ότου η θιγείσα ταβέρνα βάλει καταχώρηση.

Ξεκίνησα, λοιπόν, από τα κριτσίνια του «Πλάτανου». Και θα συνεχίσω με άλλα.

Ευπρόσδεκτες και οι δικές σας μαρτυρίες. Σας έχω εμπιστοσύνη. Θα μου πείτε την αλήθεια – δεν θα μου πείτε, φερ ειπείν, ψεύτικη τιμή κριτσινιών ενός φούρνου για να πάνε πελάτες σε άλλον.

Ας το παίξουμε έντιμα αυτό το παιχνίδι. Και, που ξέρετε;, μπορεί να βγει και κάτι καλό.

Λοιπόν: Μακριά από τα κριτσίνια του «Πλάτανου» που, εκτός των άλλων, δεν είναι και τίποτα super special.

34 Comments:

Blogger Mh Xeirotera said...

Ektos apo "paneksipnh" (sic), h kopella tu tamiu einai ke oligon agenhs. Mipos thn adiko; Kalh vdomada!

2:58 AM  
Anonymous Anonymous said...

Και ας το δούμε και από τη θετική του πλευρά (σε πολύ κόσμο δεν αρέσει η γκρίνια): πού έχετε βρει ωραία κριτσίνια (κρασιά, τυριά και άλλα εξαρτήματα τζακιού) με καλή ποιότητα σε καλή τιμή;
Στον ΑΒ, πολύ ωραίο το beaujolais με 3,30 - τρία μπουκάλια beaujolais, ένα πακέτο κριτσίνια. Και δεν φτιάχνεις και ατμόσφαιρα με σκέτα κριτσίνια...

10:25 AM  
Blogger Λούκι said...

Μένω στη ίδια περιοχή και το συγκεκριμένο μαγαζί είναι στη μαύρη λίστα.
Θα ανατρέξω στη λίστα μου και θα σας ενημερώσω άμεσα και για άλλα καταστήματα!

Καλή συνέχεια...

3:40 PM  
Anonymous Anonymous said...

Kalh h idea sas k. Mixailidi, de 3erw omws poso "xwro" exei h selida sas gia na antape3el8ei stis apadhseis. Exw ki egw yp'opsh mou ena sygekrimeno fourno sthn idia perioxh, (mhpws to exei to epaggelma kai h perioxh telika?), opou 'einai apo ta xerakia mas kai me agna ylika' einai h syxnh apanthsh sta parapona gia tis times. Se mia bdomada pou 8a eimai pisw sthn patrida 8a sas enhmerwsw. Apla, epeidh h grinia einai pia emfyth sto lao mas, asxetws ama exoume dikio h adiko, kleiste to kinhto gia liges meres giati de 8a sas afhsoun se hsixia...:-)

4:14 PM  
Anonymous Anonymous said...

αφού τα πράγματα στην ελλαδα δεν προχωράνε ούτως ή άλλως, η περπατάνε περιστασιακα (βλ. Ολυμπιακοί Αγώνες), αν είναι το naming & shaming (ονοματισμός & δυσφήμιση) η λύσις έστω... εδώ τα Ηνωμένα Έθνη χρησιμοποιούν αυτή τη πρακτική (όχι με τίποτα δραματικά αποτελεσματα αλλά λέμε) να μην το κάνει η ελλάδα, ο εξαίρετος κύριος Ευαγγελάτος και η σύζυγος αυτου (που τόσο πολύ μου έχουν λείψεια αμφότεροι) και κατά συνέπεια, βάση παραδειγματισμού, οι υπόλοιποι πολίτες της θαυμαστής πολιτείας;

8:56 PM  
Anonymous Anonymous said...

Δεν ξέρω αν η προσπάθειά σας πετύχει, σίγουρα όμως αξίζει τον κόπο. Έχω την αίσθηση ότι η μόνη πραγματική δύναμη που έχει απομείνει πια στο λαό είναι τα Ευρώ του. Ας αρχίσουμε λοιπόν να μαθαίνουμε πώς να χρησιμοποιούμε την "ψήφο" μας ως καταναλωτές, και ίσως τα πράγματα αλλάξουν προς το καλύτερο.

12:26 PM  
Anonymous Anonymous said...

Πριν από χρόνια (γύρω στο 1999-2000), στην Κόρινθο, στην περιοχή Καλάμια αποφάσισαν ξαφνικά όλοι οι ιδιοκτήτες των καφετεριών να αυξήσουν την τιμή του φραπέ. Η απάντηση των Κορινθίων: Δεν πήγαινε κανείς στα Καλάμια για φραπέ. Το αποτέλεσμα: Ο φραπές (είναι Ελληνικός, ας το δεχτούμε) πήρε πάλι την παλιά του τιμή. Ας μην αγοράζουμε, λοιπόν, ό,τι μας φαίνεται ακριβό. Και ας το λέμε και στους φίλους μας - τώρα με τα blogs είναι και πολλοί...

10:42 AM  
Anonymous Anonymous said...

Θα θέλατε να συγκρίνετε τιμές ελληνικών προίοντων που μπορώ να βρω στην Αυστρία με τις αντίστοιχες τιμές που μπορείτε να τα βρείτε στην Ελλάδα?

Θα εκπλαγείτε, πχ τα ελληνικά γιαούρτια κοστίζουν πιο φθηνά εδώ.

12:06 PM  
Blogger Eleni63 said...

Πράτετε ορθά! Μήπως και σχηματισθεί καταναλωτική συνείδηση έστω και σε λίγους

4:06 PM  
Blogger Caesar said...

Η δύναμη του αγοραστικού κοινού, όπως και του εκλογικού είναι μεγάλη.
Συντονισμός & ενημέρωση χρειάζεται, και σωστή εκτίμηση των καταστάσεων.

5:25 PM  
Anonymous Anonymous said...

Νομίζω οτι αξίζει τον κόπο μια τέτοια προσπάθεια!Προσπάθουν να μας εξαπατήσουν υποβιβάζοντας την νοημοσύνη μας.Κατι τέτοια περιστατικά με θλίβουν...

1:02 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ζω στο εξωτερικό εδώ και 3 μήνες και διαπιστώνω πόσα πληρώνουμε στην Ελλάδα για οτιδήποτε. Μα οτιδήποτε!
Το θέμα είναι ότι ο Έλληνας το δέχεται παθητικά.
Διάβαζα σήμερα ότι στην Ιταλία η Telecom Italia απέσυρε απόφαση για αύξηση του παγίου της τηλεφωνικής γραμμής μετά από τις διαμαρτυρίες των Συνδέσμων Καταναλωτών. Στην Ελλάδα δεν ξέρω αν υπάρχει καν σύνδεσμος και αν ναι τι ακριβώς κάνει...

5:29 PM  
Blogger Jason said...

Δίκιο είχε η κοπέλα, κύριε Μιχαηλίδη.
Άλλοι πελάτες δεν το νομίζουν.
Αν το νόμιζαν, δε θα τα αγόραζαν. Και αναγκαστικά η τιμή θα έπεφτε.
Δεν είναι χαζοί οι μαγαζάτορες.
Για να είναι τέτοια η τιμή, σημαίνει ότι ο κόσμος δεν έχει πρόβλημα να τα αγοράζει σε αυτήν την τιμή.
Απ' την άλλη, καλά κάνετε εσείς και το σημειώνετε, για να το έχουμε υπόψη μας να πηγαίνουμε αλλού και εμείς. :)

Anonymous said...
Πριν από χρόνια (γύρω στο 1999-2000), στην Κόρινθο, στην περιοχή Καλάμια αποφάσισαν ξαφνικά όλοι οι ιδιοκτήτες των καφετεριών να αυξήσουν την τιμή του φραπέ. Η απάντηση των Κορινθίων: Δεν πήγαινε κανείς στα Καλάμια για φραπέ. Το αποτέλεσμα: Ο φραπές (είναι Ελληνικός, ας το δεχτούμε) πήρε πάλι την παλιά του τιμή. Ας μην αγοράζουμε, λοιπόν, ό,τι μας φαίνεται ακριβό. Και ας το λέμε και στους φίλους μας - τώρα με τα blogs είναι και πολλοί...

Και συμφωνώ απολύτως.

3:19 AM  
Anonymous Anonymous said...

Συμφωνώ με την κίνηση αυτή. Η αισχροκέρδεια όμως είναι εδώ και 4 χρόνια που οργιάζει και για αυτό το καλύτερο αντίδοτο είναι να έχουμε τα μάτια ανοιχτά όταν ψωνίζουμε. Είμαστε καταναλωτές αλλά εμείς επιλέγουμε από πού θα κάνουμε αγορές.

6:22 PM  
Blogger Agobooks said...

Μετά τη ψηφοφορία (12/12/2006) από την πλειοψηφία στη Βουλή της Αλβανίας, η χώρα δεν έχει πλέον την Ακαδημία των Επιστημόνων! Αργά τη νύχτα, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης(;) «Για την Ακαδημία των Επιστημόνων» με 75 ψήφους υπέρ(!) 2 κατά και 3 παρών! Σύσσωμη η αντιπολίτευση, απείχε της διαδικασίας, διαμαρτυρόμενη για το πρωτοφανές αυτό γεγονός. Η επιστημονική, ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική κοινότητα, εκλιπαρούσανε, θεωρώντας την πράξη αυτή ως έγκλημα κατά της επιστήμης, η κυβέρνηση ωστόσο επέμενε και κατάφερε τελικά, να κλειδώσει τις πόρτες τον Ερευνητικών Ινστιτούτων που ήταν υπό την Ακαδημία!
Οι βουλευτές του PBDNJ(Κόμμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα) Spiro Peçi και Leonard Solis ήταν αυτοί που ψήφισαν κατά του νομοσχεδίου και οι Leonard Demi(PD), Ymer Tola(PDK, Niko Nerenxi(PAA) δήλωσαν παρών!
Παρακαλώ πολύ, αν το γεγονός αυτό σε αγγίζει κι εσένα, είτε κάνε μια αναφορά είτε ανέβασε την είδηση στο δικό σου μπλογκ! Έτσι, η φωνή της διαμαρτυρίας, θα δυναμώσει και θα κάνει τους παχύδερμους και αυταρχικούς κυβερνώντες στην Αλβανία, να σκεφτούνε καλά, πριν οριστικοποιήσουν την ειδεχθή τους πράξη!
Φιλικά Ν.Ago

9:45 PM  
Blogger Odysseas said...

Να σας πω κι εγώ την εμπειρία μου, το πρώτο μου μόλις βράδυ στην Ελλάδα.
Πήγαμε στο Tapas bar, (στην απόδειξη γράφει Between, Τριπτολέμου 44), στο Γκάζι, στην Αθήνα, και μας χρεώσανε ένα ποτό παραπάνω χωρίς μάλιστα να φέρουνε απόδειξη. Ευτυχώς το καταλάβαμε, ζητήσαμε απόδειξη, μας επιστρέψανε τα 9 ευρώ και ζητήσανε συγγνώμη για το «λάθος».

Ζητάτε πάντα αποδείξεις σε τέτοια μέρη, ειδικά όταν έχει κόσμο, γιατί μας κλέβουνε μπροστά στα μάτια μας.

9:57 AM  
Anonymous Anonymous said...

Εγώ θα μιλήσω για πολυεθνική.
Τα κουφετάκια m&m's!
Ανοίγω το σακουλάκι και αντί να βρώ κίτρινα, πράσινα, καφέ και πορτοκαλί σοκολατένιες μπιλίτσες, πολυχρωμία δηλαδή και ποικιλία, ήταν ΟΛΑ κόκκινα!!
Μικρά, κατακόκκινα και διαβολικά κουφετάκια! Το σοκ θα ήταν μικρότερο αν δεν γινόταν όλα αυτά δυο μόλις μέρες μετά την ήττα της ΑΕΚ στο Καραισκάκη.

Κύριε Χρήστο μπορώ να τους μηνύσω για ψυχική οδύνη?

4:41 PM  
Anonymous Anonymous said...

αντιγράφω από την "Ε" της 20/12/2006

ΣΑΡΛΣ ΧΟΧΙ (Charles Haughey), πρώην πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, που πέθανε τον περασμένο Ιούνιο σε ηλικία 80 ετών, αποκαλύπτεται τώρα, έπειτα από ενδελεχή έρευνα των ελεγκτικών αρχών της Ιρλανδίας, ότι ζούσε μια ζωή με πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις απ' όσες του επέτρεπε ο ένας και μοναδικός μισθός, που δήλωνε ως πρωθυπουργός. Το σχετικό πόρισμα του δικαστή Μοράιαρτι, που αριθμεί περισσότερες από 600 σελίδες, δείχνει ότι ο εκλιπών δεχόταν «τεράστια χρηματικά ποσά» από εύπορους επιχειρηματίες που «ήταν ή έκαναν ότι ήταν φίλοι του», ώστε να κερδίσουν την εύνοιά του σε ανάληψη δημοσίων έργων καθώς «και άλλες χάρες». Στην Ιρλανδία συμβαίνουν τουλάχιστον 2 πράγματα διαφορετικά από ό,τι την Ελλάδα. Πρώτον, δεν ισχύει το «ο νεκρός δεδικαίωται» και, δεύτερον, οι πρωταγωνιστές της διαπλοκής ξεσκεπάζονται και παίρνουν την άγουσα προς τα δικαστήρια.

και ρωτώ (λίγο ηλίθια ίσως)

"τι μου θυμίζει τι μου θυμίζει?"

αλήθεια τα δανεικά για την βίλλα της εκάλης επεστράφησαν ποτέ?

1:42 PM  
Anonymous Anonymous said...

Αγαπητέ κ. Μιχαηλίδη,

Θα ήθελα να επικοινωνήσω μαζί σας προσωπικά μέσα Mail για ένα ένθετο που ετοιμάζουμε. Ωστόσο δεν μπορώ να βρω το mail σας από το παρόν blog.

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μου αποστείλετε ένα mail στο simosmme@gmail.com όπου και θα σας απαντήσω. Μπορείτε στη συνέχεια να σβήσετε το παρόν μήνυμα που ουδεμία σχέση έχει με το post σας.

Με εκτίμηση,

Σ. Κοσμετάτος

12:26 PM  
Anonymous Anonymous said...

Eksairetiki idea kyrie Mixailidi!! Tha itan krima omws na stamatisoume na grafoume sxolia molis anebasete kainourio post. Giati den ftiaxnete ena (aploustato) blog opou tha mporoume na mpainoume kai na grafoume gia ola osa vriskoume panakriva stin agapimeni (!!) mas patrida. An to diadwsoume mporei na apotelesei simeio pliroforisis prin apo kathe mas katanalwtiki kinisi.

12:04 PM  
Anonymous Anonymous said...

Χμ..εδώ πας σε καφέ,ζητάς τον αναθεματισμένο κατάλογο(έχει εξωστρακιστεί απο το κατάστημα) και σου λένε,δεν έχουμε,δεν μας τον ζητάνε οι πελάτες.
Σε ένα μίζερο καφέ της Ξανθης,ένα τσάι λιπτον 2.50 ευρώ!Σε άλλο ενας καφές εσπρέσσο,3,50 ευρώ..ανυγουει..έχω πρόβλημα με τον καφε εδώ στην ελλάδα και τις τιμές που τον πλασάρουν.

5:30 PM  
Blogger ioannisk said...

Καλά θα κάνετε και μιας και είστε "επώνυμος" ίσως αλλάξει κάτι. Σίγουρα δεν θα το κάνετε για λαϊκισμό όπως οι παρουσιαστές της TV. Πάντως μπορούσατε να είχατε περπατήσει 150 μέτρα και να αγοράζατε ψωμί από το Super Market που βρίσκεται εκεί, ή να περπατούσατε 500 μέτρα και να αγοράζατε κριτσίνια από τους "ταπεινούς" φούρνους της Ν. Ερυθραίας :). Γενικά η Κηφισιά έχει πρόβλημα με φούρνους, δηλαδή δεν υπάρχουν.

Giannis
Αυτό που λες είναι κλασσική πρακτική των επιχειρήσεων (όχι μόνο των Ελληνικών). Τα προϊόντα τους στην χώρα προέλευσης τους είναι ποιο ακριβά για να "επιδοτούν" τις εξαγωγές.

Jason
Συμφωνώ μαζί σου, ειδικά μιας και αυτός ο φούρνος αυτο-παρουσιάζεται σαν κυριλέ. Τι κυριλέ μπορεί να έχει μία φρατζόλα ψωμί δεν το γνωρίζω...

8:10 PM  
Anonymous Anonymous said...

Εχεις απόλυτο δίκιο. Δεν αρκεί να τα περιμένουμε όλα από το κράτος όταν εμείς, σαν πολίτες δεν έχουμε ενεργή παρουσία στην καταδίκη τέτοιων φαινομένων.

11:09 PM  
Blogger Odysseas said...

Να προσθέσω μία ακόμα εμπειρία μου από τις μέρες των γιορτών.

Cafe-bar "Big Apple", επί της Σκουφά, στο Κολωνάκι. Ζήτησα κατάλογο ποτών και μου φέρανε έναν χωρίς τιμές με τη δικαιολογία πως δε μπορούσαν να βρούνε άλλο... Η μπύρα (μικρή) κόστιζε τελικά 7 ευρώ. Σκέφτομαι να κάνω μία καταγγελία στην αγορανομία για το θέμα του καταλόγου.

9:08 AM  
Blogger Alys handmade Jewels said...

Πολύ καλή η πρωτοβουλια σας κ. Mιχαηλίδη. Προσωπικά αν κάτι με ενοχλεί σε κάποιο κατάστημα δεν ξαναπατάω και αν κάτι μου φανεί ακριβό τους λέω "όχι ευχαριστώ". Όπως είπαν και τα παιδιά αλλά και όπως διαπιστώνω δεν το κάνουν και πολλοί άλλοι. Δεν κάθονται να ασχοληθούν ή το θεωρούν ασήμαντο. Προσωπικά με ενοχλεί πολύ αυτή η αδιαφορία και αυτό το "ότι μας πασάρουν το δεχόμαστε αμέσως". Eυχαρίστως θα βοηθήσω στη δημιουργία της λίστας αλλά νομίζω πως όπως είπε και κάποιος φίλος ότι πρεπει να βρείτε κάποιον άλλον χώρο ίσως για να μη χαθεί η δημοσίευση.

3:42 PM  
Anonymous Anonymous said...

PARAKALW, SYNEXISTE NA TOYS "KARFWNETE" MONO AYTO LEITOYRGEI TELIKA... THA EIXA NA KANW TONOYS SXOLIWN GIA TOYS TAXITZIDES ALLA DEN THA FTASEI O XWROS

3:57 PM  
Anonymous Anonymous said...

Η blogspot, η wordpress και εγώ προσωπικά σας παρακαλούμε όπως ΠΟΣΤΑΡΕΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!

5:07 PM  
Anonymous Anonymous said...

Καλά όλα αυτά που μας λέτε αλλά όποιος δεν έχει δοκιμάσει κριτσίνια απο τον Μπεγνή στη Σαλαμίνα δεν ξέρει τι χάνει!Ο υποδιευθυντής μου στην τράπεζα με έβαζε καθημερινά (!) να του παίρνω από εκει κανα μισόκιλο όταν έκανα άσκηση. Αλλά είναι λαχταριστά τα ατιμούτσικα, δεν μπορώ να πω!΄Και μόνο 4ευρώ το κιλό ε; Πού 9,32;

Για να λέμε και τα καλά, όχι μόνο τις κλεψιές!

Χαιρετισμοί

12:49 AM  
Blogger christos michaelides said...

Χρηστο.

Ευχαριστω πολύ για την υπόδειξή σου για τα κριτσίνια της Σαλαμίνας. Αμα βρεθώ εκεί, θα σε θυμηθώ. Θυμήσου, όμως και σύ, άν έερθεις στα δικά μας μέρη, βόρεια, να μήν πάρεις κριτσίνια από τον "πλάτανο"

Χρ.

4:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Πρίν από μία εβδομάδα πήγα στην ταβέρνα του Μαυρομμάτη στην Αγία Παρασκευή. Δύο άτομα, σαλάτα, ένα δύο πρώτα και δύο μερίδες κοτόπουλο παιδάκι....τιμή? 50 ευρώ!
Να πώ όμως και ένα θετικό. Νοοdle bar, στην ίδια περιοχή. Δύο καταπληκτικές σούπες γιά πρώτο, δύο κύρια πιάτα με noodles, γλυκό και αναψυκτικά....τιμή 25 ευρώ, και σε πολύ όμορφο περιβάλλον. Συμπερασματικά, οι ταβέρνες συχνά πουλάνε πανάκριβα την τσίκνα τους.

12:46 PM  
Blogger christos michaelides said...

Το πάρκινγκ στην οδό Λυκαβηττού (στο τμήμα μεταξύ Ακαδημίας και Σόλωνος). Μιλάμε για απροκάλυτπη κλοπή πιά.
Σάββατο βράδυ, ένα φίλος αφήνει εκεί ένα τζίπ BMW X3. Του ζητάνε 17 ευρω για την πρώτη ώρα, και 1 ευρω κάθε ώρα μετά.
Θα καταλάβαινε ίσως κάποιος γιατί ένα μεγάλο όχημα, που πιάνει περισσότερο χώρο από ε΄να ΙΧ, θα πρέπει να πληρώνει περισσότερα.
Ομως, όπως εξήγησε και ο φίλος μου στον παρκαδόρο εκεί, το Χ3 έχει το ίδιο μήκος που έχει, άς πουμε ένα Audi4, η ενα VW Passat.
"Δεν μ' ενδιαφέρει", του απάντησε με την γνωστη ελληνική ευγένεια. "BMW θέλεις, να πληρώσεις".

Τωρα, εάν κάποιοι θέλουν να ... ποινικοποιήσουν την πολυτέλεια, τι να πω; Φτάνουμε σε όρια παραφροσύνης πιά.
Και μένα με ενοχλούν τα θηριώδη τζίπ που κυκλοφορούν σαν τανκς στο κέντρο της πόλης μας (δείτε, αλήθεια, την παράσταση "Το τρέντι θα σφυρίξει τρείς φορές του Σταμάτη Φασουλή, και θα σας φύγει το συκώτι από τα γέλια για την κωμικοποιηση αυτών των τζιπάτων), αλλά οι τελευταίοι που δικαιούνται να εκμεταλλεύονται τους οδηγούς οποιουδήποτε ΙΧ είναι οι ζάμπλουτοι ιδιοκτήτες των πάρκινγκ.

Επί τη ευκαιρία, επί μία εβδομάδα τωρα που αναγκάζομαι να κατέβω 2-3 φορές την ημερα στον "Ευαγγελισμό", όπου νοσηλεύεται δικό μου πρόσωπο, δοξάζω και επαινώ εκείνον που επανέφερε την ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο της πόλης. Βρήκα πάρκινγκ κάθε φορά που κατέβηκα, εύκολα, και φτηνά. Και γέλαγα με την ψυχή μου βλέποντας τους ιδιοκτήτες κάποιων κέντρων στάθμευσης (στην Λουκιανού και την Καρνεάδου, όπου χρεώνουν μίνιμουμ 13 ευρω την ώρα), να στέκονται απέξω και να κάνουν νόημα στους οδηγούς "ελάτε, έχουμε άδειες θέσεις".
να τις φάτε, ρε κερατάδες!

6:02 PM  
Blogger latro said...

Η γιαγιά μου ήθελε να πάει από τη Νέα Σμύρνη στον Ευαγγελισμό και για να μην ψάχνει για ταξί έκλεισε ραντεβού. Το έξτρα ποσό που θα πλήρωνε ήταν 5 ευρώ (ήδη πολύ ακριβό αφού και για το αεροδρόμιο τόσο ζητάνε). Αφού μπήκε στο ταξί και έφτασε στον προορισμό της ο ταξιτζής της ζήτησε 15 ευρώ! Απορήμενη η γιαγιά μου ρωτάει τον ταξιτζή πόσο έδειξε το ταξίμετρο και εκείνος της απαντά 6,5 ευρώ. Επειδή, παρεμπιπτόντως, η γιαγιά μου έχει βγάλει το σχολείο του λέει:"Αυτό κάνει 11,5!" και ο ταξιτζής λέει:"Καλά,καλά δώστε μου 13,5!". Αυτό για να υπενθυμίζουμε ότι όλα σ'αυτή τη χώρα πάνε στραβά

5:25 PM  
Anonymous Anonymous said...

Δωδώνη στην Πεντέλη -όπου πήγα την Kαθαρή Δευτέρα- μία μπάλα παγωτο 1.80 ευρώ.
και Γλυκάκ (τίποτα το φοβερό) ι 4.00 ευρώ. Όλα αυτά και για κατανάλωση εκτός καταστήματος....
Δεν ψωνίζω από τέτοια μαγαζιά και δεν ξέρω αν οι τιμές είναι οι ίδιες και στην Aθήνα ή γενικότερα στην Eλλάδα... Aλλά αφού το μαγαζί ήταν φίσκα πώς να κατεβάσουν τις τιμές?

3:45 PM  
Blogger Juanita La Quejica said...

Χαίρομαι γι αυτό το κείμενο.
Ωραία κριτσίνια έχει ο φούρνος επί της Πατησίων στα Άνω Πατήσια, λίγο μετά τον σταθμό. Πριν όμως καναδυό χρόνια τους είχε δείξει η tv για παρανομίες σε κάποιο έλεγχο της Νομαρχίας. Παρόλα αυτά, τα κριτσίνια είναι εξαιρετικά -πολύσπορα και καλαμποκιού- και σε λογικές τιμές. Και δεν έχουμε πάθει τίποτα, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, από την υπερκατανάλωση.

3:00 PM  

Post a Comment

<< Home