Monday, April 09, 2007

Ευχές


Καλή Ανάσταση, όπως κι αν την εννοεί η την πιστεύει ο καθένας.
Χρόνια πολλά, να συναντιόμαστε εδώ και, κυρίως, να βρισκόμαστε.
Να γράφουμε. Να μοιραζόμαστε. Να διαβάζουμε. Να προτείνουμε.
Ν’ ακούμε.
Ευχαριστώ που μου δίνετε αυτήν την δυνατότητα. Εδώ, στα blogs, πιο πολύ από αλλού.

Υγεία ν’ απολαμβάνουμε. Σ’ ένα περιβάλλον καθαρό. Πολιτισμένο, και με πολιτισμό!
Ευλογία νάναι κάθε μπουκιά φαγητού που θα βάζουμε στο στόμα μας. Το νερό και το κρασί, επίσης.
Και ν’ αλλάζουμε, όσο μπορούμε.

Καλή Ανάσταση.

26 Comments:

Blogger Caesar said...

Καλη Ανάσταση σε όλους & σε όλα !

4:18 PM  
Blogger Γιάννης said...

Καλησπέρα Χρήστο
Χρόνια Πολλά και καλά και εύχομαι και εγω με την σειρά μου, εδώ σ΄αυτόν το διαδικτυακό τρόπο να μπορέσουμε να αναπτύξουμε απόψεις που μπορεί να μας βογθήσουν να πάμε την σκέψη μας λίγο πιο πέρα.
Γιάννης

11:14 PM  
Blogger Τάσος Α. Μπάρμπας said...

Κύριε Μιχαηλίδη, σας διαβάζω πολύ καιρό στην «Ελευθεροτυπία». Το ιστολόγιο σας αποτελεί μια για μένα μεγάλη χαρά και πολύ καλή ευκαιρία (νομίζω) για όλους όσους εκτιμούν τη γνώμη σας να διαβάζουμε τα κείμενά σας --απαλλαγμένα ίσως από τις πιέσεις μιας εφημερίδας (χωρίς φυσικά να εννοώ σε καμμιά περίπτωση ότι η «Ε» σάς λογοκρίνει)-- και, κυρίως, να συνομιλούμε μαζί σας. Τελος, θα ήθελα να σας προτείνω, αν το κρίνετε και εσείς σκόπιμο, να ενεργοποιήσετε κάτω από τα κείμενά σας τη δυνατότητα να στέλνουμε τα post σας με email σε άλλους φίλους. Να ειστε πάντα καλά για να επικοινωνούμε δημιουργικά και να γινόμαστε, όσο μπορούμε, καλύτεροι.

3:01 PM  
Blogger Aggelos Spyrou said...

Οι πιο μεστές ευχές που διάβασα.

Λείπει όμως το "να καταλαβαίνουμε".

Να καταλαβαίνουμε τη σημασία όλων αυτών που εύχεσαι.

Να καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει γύρω μας.

Να καταλάβουμε την παροδικότητα των πραγμάτων. Να καταλάβουμε την αξία της μπουκιάς που τρώμε. Να νιώσουμε την ανάγκη για το καθαρό περιβάλλον γύρω μας...

Να σηκωθούμε από τον καναπέ...
Να αλλάξουμε εμείς... Να αλλάξουμε τον κόσμο μας...

Χρόνια Πολλά.

4:06 PM  
Blogger christos michaelides said...

idiopages admin (Ωραιο ονομα!)
Ευχαριστω πολύ για το σημείωμά σου. Βρίσκω εξαιρετική την ιδέα σου να ενεργοποιήσω το "συστημα" με τα e-mail, μόνο που σε παρακαλώ να μου πείς πως να το κάνω.
Χρ.

8:48 PM  
Anonymous Anonymous said...

Κυριε Μιχαηλίδη, σας "ανακάλυψα" μέσα από τις εκπομπές σας στο ραδιοφωνο του αντεννα. Με εκφράζουν τόσο πολύ αυτά που λέτε. Ευτυχως, γιατί πολύ συχνά νιώθω πως δεν κολλάω πουθενά σ'αυτήν την πόλη, σ'αυτήν την χώρα, στην πατρίδα μου που τόσο αγαπώ. Και αυτός ο χώρος εδώ είναι πραγματι ένας καλός τρόπος για επικοινωνία. Χρόνια Πολλά λοιπόν

11:16 PM  
Blogger kelly alamanou said...

...και να παίρνουμε το χρόνο,να κοιτάμε μέσα μας,με προσοχή και διάθεση κατανόησης των όσων λέμε και κάνουμε και των όσων δεν λέμε και δεν κάνουμε.
Να είστε ολοι καλά,και να επικοινωνούμε.

2:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Χριστός Ανέστη (ελπίζω επιτέλους εντός μας) και Χρόνια Καλά κύριε Μιχαηλίδη!
Σας παρακολουθώ καιρό στα έντυπα πέσα και με αφορμή ένα εξαιρετικό σας άρθρο σχετικά με την Δημοσιογράφο από την Χίο πριν 2 μέρες, σας βρήκα και εδώ και χαίρομαι πολύ γι'αυτό!
Το συγκεκριμμένο κείμενό σας με συγκλόνισε και με άκανε και πάλι να αναλογιστώ και να προβληματιστώ τι κοινωνία θα παραδώσω στα παιδιά μου αύριο...
Λυπάμαι πολύ που ανήκω στην εποχή που οι άνθρωποι καταστρέφουν συνειδήσεις, λεηλατούν ψυχές και αραχτοί σε ένα καναπέ απλοί παρατηρητές, παρακολουθούν τα δρώμενα...

Την εκτίμησή μου!!

8:02 AM  
Blogger Τάσος Α. Μπάρμπας said...

Κύριε Μιχαηλίδη,

Για να ενεργοποίησετε τη δυνατότητα να στέλνονται τα post σας με email πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

1. Να κάνετε sign in στο blog σας
2. Να επιλέξετε από το Dashboard (η σελίδα που οδηγείστε μόλις κάνετε sign in), την επιλογή «Settings» (Βρίσκεται πάνω στη σελίδα, στην ενότητα «Manage your Blogs».
3. Μόλις οδηγηθείτε στην καρτέλα Settings επιλέξτε από κάτω την υποκαρτέλα Basic. Στις επιλογές που υπάρχουν σε αυτήν την καρτέλα, στην ερώτηση: Show Email Post links? Επιλέξτε Yes.

** Τα γράφω αναλυτικά για κάθε περίπτωση

** Πιθανόν κάποιος άλλος bloger, πιο παλιός, να σας οδηγούσε πιο γρήγορα σε αυτήν την επιλογή.

Ας είναι. Ελπίζω, αν κρίνετε ότι η δυνατότητα αυτή είναι χρήσιμη για το blog σας, να βοήθησα.

Να είστε καλά.

4:38 PM  
Blogger Κώστας said...

Χρόνια πολλά.
Τακτικός αναγνώστης σας στην εφημερίδα και πολυ τακτικός ακροατής σας στον Δίεση. (Τώρα στον Αντεννα δεν με διευκολύνει η ωρα..). Χαίρομαι που σας βρίσκω τώρα εδω.

12:07 AM  
Blogger Tonino said...

Κύριε Μιχαηλίδη θέλω και γω να ευχηθώ με τη σειρά μου χρόνια πολλά με υγεία σε σας και στους υπόλοιπους bloggers της παρέας. Χαίρομαι πάρα πολύ να διαβάζω και να γράφω και γω στο "νέας γενιάς καφενεδάκι μας" όπως το χω στο μυαλό μου (συγχωρήστε με για τον όρο). Μακάρι να μπορούσαμε να οργανώσουμε να πάμε και για ένα καφεδάκι και να κάνουμε κουβεντούλα όλοι μαζί.. Να είστε όλοι καλά...
Κατρινάκης Αντώνης.

1:16 AM  
Blogger Anasazi said...

Κύριε Μιχαηλίδη, θερμούς χαιρετισμούς. Επιτέλους άνοιξα κι εγώ blog και αξιώθηκα να μπω και στο δικό σας. Ένας καθημερινός σας αναγνώστης στον τύπο.

4:06 PM  
Blogger aleka said...

κυριε Μιχαηλιδη,
οαση το blog σας, σας ευχαριστω πολυ για τα ωραια κειμενα σας, που μου εδωσαν την ευκαιρια να ζητησω συγγνωμη απο το παιδι μου για τη σημερινη Ελλαδα που του παραδωσαμε.... αυτο μονο βρηκα ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ , για μας αλλα και για τα παιδια μας, ελπιζοντας οτι μια και εχουμε πιασει πατο, ισως κατι μπορει να αλλαξει.
και παλι συγχαρητηρια και να ειστε παντα καλα
ευχαριστω

7:25 PM  
Blogger Alexandra said...

ευχές πολλές

10:09 PM  
Blogger λόγια του αέρα said...

Παρούσα! Όπως λέγαμε στο σχολείο.
Αναγνώστρια τώρα και του blog σας μετά από τα ωραία κείμενά σας στα έντυπα μμε.

Εξαιρετική η ευχή: να θέλουμε "να αλλάζουμε"!Για πάντα.

10:10 PM  
Anonymous Anonymous said...

κ. Μιχαηλίδη θα ήθελα και εγώ να εκφράσω ευχές λόγω των ημερών. Δεν μπορώ όμως. ύστερα απο ό,τι έγινε στην Βιρτζίνια, το μυαλό μου είναι αλλού. Αναρωτιέμαι πού έχουμε φτάσει, γιατί κάποιος φτάνει σε τέτοιο σημείο απεχθούς βίας. Θα ήθελα να κάνω μια επισήμανση εδώ, επειδή γνωρίζω ότι θα με κατανοήσετε. Έχει γεμίσει η χώρα media blogs. Μα είναι τόσο δυσκολο ένα απο αυτά να αναφερθεί και να ενημερώσει για αυτή την τραγωδία? Είναι τόσο σημαντικά πιά τα ομόλογα, τι είπε ή δεν είπε ο Δελαστίκ, πόση τηλεθέαση είχε ο Χατζηνικολάου, απο ένα περισταστικό που, θέλουμε ή μή, μας αγγίζει! Ναι, μας αγγίζει. Η εφηβική και νεανική κατάθλιψη και αποξένωση είναι στις 3 σημαντικότερες ασθένειες του Δυτικού κόσμου. Πρέπει δηλαδή να γίνει, ώ μη γένοιτο κάτι παρόμοιο και στην χώρα μας για να ασχοληθούμε? Είναι δυνατόν τα "προοδευτικά" blogs ν ασχολούνται για την απάντηση του Μαλέλη στον Κοσμά Βίδο από σελίδες που θεωρούσα σοβαρές? Πού ζούμε? δεν είμαστε πολίτες του κόσμου? Δεν μας απασχολούν αυτά τα ζητήματα? Θλίβομαι,πραγματικά. Ζώ στο εξωτερικό, είχα αποφασίσει να γυρίσω, αλλά τέτοια μικροπράγματα στην χώρα αρχίζουν να μου αλλάζουν την γνώμη. Μόνο ο περίφημος Άλεξ αξίζει συζητήσεις επι συζητήσεων? Οι 32 άνθρωποι που έφυγαν όχι? Ο μικροκοσμός μας είναι το κέντρο του κόσμου τελικά σε αυτή την χώρα και αυτή την πόλη που πολύ επιτυχημένα περιέγραψε ένας συναδελφός σας στην Athens Voice ώς την "πιο εκνευρισμένη πόλη του κόσμου". Εγώ θα προσέθετα και την πιο αποκομμένη και αναίσθητη. Κρίμα, κρίμα πραγματικα για την κατάντια. Μην ξεχνάμε, το ΤΑΠ-ΟΤΕ και το ομολογό του ήταν σημαντικότερο πρωτοσέλιδο στην πρώτη σε κυκλοφορία απογευματινή εφημερίδα την επομένη της τραγωδίας. Υποκριτές.. όλοι τους. Καληνύχτα και καλή τύχη. Συνεχίστε κ. Μιχαηλίδη ακάθεκτος, τουλάχιστον εσείς μπορείτε και το δείχνετε να αφουγγράζεστε τέτοια προβλήματα. Α... Χρόνια Πολλά

12:53 AM  
Anonymous Anonymous said...

Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστι!

Να βρισκόμαστε, να ανταλλάσουμε απόψεις και αν μπορούμε να γινόμαστε καλύτεροι...ωραίο θα είναι.
Το βασικό: να ακούμε.

9:53 AM  
Blogger Siddhartha said...

Κύριε Μιχαϊλίδη, είμαι εξωτερικό και δεν ακούω τις εκπομπές σας. Διαβάστε όμως αυτό http://fakellaki.blogspot.com/ και ότι μπορείτε να κάνετε μέσω του ραδιοφώνου, θετικό θα ήτανε.

4:57 PM  
Blogger greek tv said...

Αληθώς Ανέστη, κ. Μιχαηλίδη. Και δε νομίζω πως χρειάζεται να δείχνετε την ενόχλησή σας προς την εκκλησία και τα Θεία ακόμα και σε αυτή τη φράση ("όπως κι αν την εννοεί η την πιστεύει ο καθένας").

Και πάλι, Χρόνια πολλά!

Υ.Γ.: Σας προτιμούσα στον Δίεση.

11:28 PM  
Blogger christos michaelides said...

Αγαπητέ/αγαπητή GreekTV

Η εκτίμησή σας βασίζεται σε δική σας υπόθεση, πόυ είναι λανθασμένη μάλιστα.

Δεν με ενοχλεί η θρησκεία μας. Η πίστη μου ειναι βαθειά - αλλά το αφήνω ως εδω. δεν το εμπορεύομαι, δεν το διαλαλώ, δεν επιθυμώ κάν να το μοιραστω. Ειναι κάτι πολύ προσωπικό. Το "οπως και άν εννοεί το Καλή Ανάσταση κάποιος", το γράφω, και το λέω για εκείνους που πιστευουν σε άλλου ειδους ανάσταση, η μπορει και να μήν πιστευουν καθόλου. Συνάνθρωποί μας που έχουν άλλη πίστη, και που συχνά τους παραμελούμε.

Οσο για τον Δίεση, τι να σας πω;
Εγω, ειλικρινά σας το λέω, αισθάνομαι ότι τώρα κάνω πολύ καλύτερες εκπομπές. Η ωρα, ίσως, δεν μπου ταιριάζει ακόμα, αλλά θα την βρούμε.

Κάντε μου, όμως, πιο συγκεκεριμένες παρατηρήσεις - θα χαρώ πολύ.
Τι δεν σας αρέσει τώρα, και σας άρεσε τότε. Σε τί νομίζετε ότι είμαι διαφορετικός; (Μεταξύ μας, μακάρι να είμαι - θα ανησυχουσα πολύ και θα τενοχωριόμου άν μου έλγε κάποιος ότι κάνω την ίδια εκπομπή).

Ναστε καλά.
ΧΜ

1:41 AM  
Blogger greek tv said...

Πολύ καλά κάνετε και δεν εξωτερικεύεστε την πίστη σας, αλλά επειδή θυμάμαι πολύ καλά, γιατί σας άκουγα καθημερινώς, όποτε η κουβέντα πήγαινε στα θρησκευτικά δρώμενα, οι εκφράσεις σας ήταν: "όχου, μωρέ, άσε μας τώρα με την εκκλησία [...] καλά, καλά" κ.ο.κ. ή εάν ο κ. Θεόφιλος (η απουσία του είναι ένας από τους βασικούς λόγους που λέω πως σας προτιμούσα στον Δίεση) σας έλεγε για παράδειγμα "Χριστός Ανέστη" ή κάτι παρεμφερές, η απάντησή σας ήταν ανάλογη με την παραπάνω.

Συμφωνώ με την άποψη να υποστηρίζουμε την ανεξιθρησκεία και να σεβόμαστε την πίστη (ή μη) του άλλου, αλλά στο βωμό αυτής, μην ξεχνάμε τη δική μας.

Καλή συνέχεια.

11:48 AM  
Anonymous Anonymous said...

Για τον κ. Anonymous said.. που ζει στο εξωτερικό και αποφάσισε να γυρίσει πίσω αλλά μετά ξαναποφάσισε να μην ξαναγυρίσει πίσω. Πολύ καλά κάνετε κύριέ μου. Τι νάρθετε να κάνετε εδώ σαυτή την κόλαση που ζούμε. Μόνο που δεν μας είπατε τον δικό σας "εξωτερικό" παράδεισο που ζείτε μήπως έρθουμε εμείς. Πάντως εδώ δεν έχουμε ανάγκη απο πολίτες σαν και σας που κάνουν κριτική απο το εξωτερικό τα βρίσκουν όλα χάλια και το σκέφτονται νάρθουν ή να μην έρθουν. Έρθετε δεν έρθετε το ίδιο μας κάνει κύριε. Εμείς έχουμε ανάγκη απο πολίτες σαν τον κύριο Νανόπουλο (απο τη NASA) που ήρθε παρά τα χάλια, ή τον κύριο Αθανασόπουλο που ήρθε στην κόλαση της ΔΕΗ αφήνοντας πίσω μια λαμπρή καριέρα στην TOYOTA Ιαπωνίας. Προφανώς γιατί θέλανε κάτι καλό να κάνουνε και στον τόπο τους. Έλεος πια μ'αυτούς που τα βρίσκουν όλα μαύρα γκρινιάζουν συνεχώς και θέλουν να φύγουν ή να μην γυρίσουν.
αποφασίστε τι θέλετε. Φύγετε ή καθίστε εκεί που κάθεστε και αφήστε εμάς τους υπόλοιπους να κάνουμε τη λάντζα. Αν τα καταφέρουμε τότε όλοι θα ρθούνε πίσω περήφανοι για τον τόπο τους. Έτσι δεν γινότανε πάντα? Και μια και όλοι έχουνε διαβάσει Ιστορία τώρα λόγω του βιβλίου της ΣΤ Δημοτικού, οι κλεφταρματωλοί διώξανε τους Τούρκους αλλά οι σοφολογιότατοι ήρθανε μετά να κυβερνήσουνε. Τα ίδια και επι δικτατορίας. Άλλοι φάγανε το ζόρι στις φυλακές και άλλοι ήρθανε μετά (απο το εξωτερικό πάντα) να καρπωθούνε τα καλά της ελευθερίας.

Πρόδρομος.

10:57 AM  
Blogger christos michaelides said...

greek tv

τωρα μόλις γυρισα από το Παρίσι και διάβασα τα blogs. Τωρα, πραγματικά, θυμώνω πιά, γιατί εδω έχουμε πεί οτι θα μιλάμέ ίσια και από καρδιάς. ΠΟΤΕ, μα ΠΟΤΕ δφεν με ακουσες να πω από τον Δίεση η από οπουδήποτε αλλού "Ωχ, μωρε με την εκκλησία". Με τον Χριστόδουλο, ναι. Με μερικούς ιερείς, ναι. Με την εκκλησία, όπως εγω την αντιλαμβάνομαι και την θέλω, ΠΟΤΕ. ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ μ' αυτό.

Δεύτερον, ποτέ δεν χλεύασα όταν μου ειπε ο Θεόφιλος "Χριστός Ανέστη". ΠΟΕ δεν έχει συμβει ούτε αυτό. μΔΕΝ άκουσες καλά, η άκουσες ό,τι ήθελες να ακούσεις.

Με ακούς έτσι θυμωμένο, γιατί είμαι.
Δεν κρύβομαι, φίλε. Και τα λάθη μου - που δεν είναι λίγα - τα αναγνωρίζω. Ομως, δεν γουστάρω άλλο πιά την προχειρότητα και την γενικολογία.

Εδω, θα μιλάμε επί της ουσίας και, εάν είναι να κατηγορούμε, να το κάνουμε όντας σίγουροι ότι οι υποθέσεις μας είναι σωστές.

Αυτα, και δεν επιθυμώ, επ' αυτού συνέχεια.

1:31 AM  
Blogger greek tv said...

Όπως εσείς λέτε πως ΠΟΤΕ δεν τα είπατε αυτά και έτσι απλά "δε θέλετε να ακούσετε άλλη κουβέντα", έτσι και εγώ λέω πως ξέρω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι άκουσα, όχι μία αλλά αρκετές φορές!

Καλώς ορίσατε.

8:38 PM  
Blogger christos michaelides said...

greek tv

Η επιμονή σας καταντάει προσβλητική. Σας λέγω, ότι ΠΟΤΕ στη ζωή μου δεν έθιξα ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ούτε χλεύασα το "Χριστός Ανέστη". Δέχομαι όσο σκληρή κριτική θέλετε για τα σχόλιά μου για ιεράρχες, για πράξεις τους, για αλόγιστη δαπάνη χρημάτων για κτίσιμο ιερών ν αών που δεν κτίζονται και ποτέ, αλλά την Εκκλησία, ως θεσμό, δεν την έθιξα ποτέ. Ηδη, όμως, αρχίζω να μπάινω σε πολύ προσωπικά μου, και δεν επιθυμώ, ειδικά σε σάς, να ανοιχτω σε θέματα πίστης μου. Θεωρώ, εκτός των άλλων, εξαιρετικά αγενές εκ μέρους σας, σε ένα post στο οποίο από ψυχής εύχομαι χρόνια πολλά και καλά, σε όσους και όσες μου κάνουν τιμή να μοιράζονται αυτήν την υπέροχη περιπέτεια των μπλόγκς, να "μπουκάρετε" ελεύθερα και να με θίγετε.

Και επειδή αυτος εδώ ΔΕΝ είναι δημόσιος χώρος, με την έννοια όπως τον αντιλαμβάνεται κάποιος που θεωρεί ότι μπορεί να μπαίνει στο σπίτι του άλλου και να τον προσβάλλει, ευγενικά σας ζητώ, και είναι η πρώτη φορά που το κάνω, εδω να μήν ξανάρθετε.

ΧΜ

1:11 AM  
Blogger genna said...

xara megalh, pote tha ftasei h Deutera, filoythia...

http://www.youtube.com/watch?v=WNNw3XdJ6yc

10:50 AM  

Post a Comment

<< Home