Saturday, May 12, 2007

Σιγά, "πατριώτες"!


Βουίζουν από προχθές τα παπαγαλάκια των καναλιών από υποκριτική εθνικοφροσύνη, καθώς η παρουσιάστρια του προκριματικού της Eurovision, την περασμένη Πέμπτη, έκανε σαφώς ένα ανθρώπινο λάθος, και είπε την ΠΓΔ της Μακεδονίας, σκέτη «Μακεδονία», όπως την λέει ο κόσμος ολόκληρος, και όπως την βλέπουμε γραμμένη και εμείς, σ’ όποιο site και να μπουμε, σ΄όποια εφημερίδα ξένη διαβάσουμε.
«Όχι», κράζουν τα παπαγαλάκια της ιδιωτικής τηλεόρασης, που ανάθεμα κι ‘αν ξέρουν τα περισσότερα από αυτά ακόμα κι από ποιους νομούς αποτελείται η, όπως την λέμε, δική μας Μακεδονία. «Από τη στιγμή που την πληρώνουμε εμείς, την κυρία Μπακοδήμου, μέσω της δημόσιας τηλεόρασης, οφείλει να μην κάνει τέτοια λάθη».
Α, μπά;
Ποιος ανθρώπινος νόμος, ποιος γραφτός ή άγραφος κανονισμός, απαγορεύει σε ένα πλάσμα του Θεού να κάνει λάθος; Και μάλιστα, λάθος στον αέρα, σε ζωντανή μετάδοση, που όλα ετούτα τα σαΐνια της ιδιωτικής τηλεόρασης (που μπορεί να μην τα πληρώνουμε από τη τσέπη μας – αν και εμμέσως, με τις διαφημίσεις, συμβαίνει κι αυτό – αλλά τα πληρώνουμε σίγουρα με την καταστροφή της αισθητικής και της ψυχικής μας υγείας), όφειλαν να ξέρουν πόσο εύκολο είναι να σου «γλιστρήσει η γλώσσα».
Δεν θέλω να μπώ και στο άλλο κεφάλαιο της ιστορίας αυτής, και να πώ «σιγά, και τι έγινε που την είπε την χώρα Μακεδονία;», γιατί ξέρω ότι καίει σε τούτο τον τόπο το θερμόμετρο της εθνικής παραφροσύνης, και βαριέμαι να μπαίνω σ’ αυτόν τον καυγά.
Εάν μόνο θα πω. Την Κύπρο, το ξέρετε νομίζω, την έχω στη καρδιά μου βαθειά. Το κλάμα που έχω ρίξει σε έρημους βραχότοπούς της αντικρύζοντας το «φυλακισμένο» τμήμα της, δεν περιγράφεται. Ο θυμός που εκρύγνυται μέσα μου κάθε φορά που βλέπω στον Πενταδάκτυλο το μισοφέγγαρο, και τις ταμπέλλες «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», έχει αφγήσει πολλά άσχημα σημάδια υγείας στο ευαίσθητο στομάχι μου.
Κι όμως, συνέβη μερικές φορές, ακόμα και σε επίσημες ανταποκρίσεις μου, εδώ η στο εξωτερικό, να μου ξεφύγει και να πω τον Ντενκτάς «Πρόεδρο του τουρκοκυπριακού καθεστώτος», ενώ βεβαίως ούτε Πρόεδρος αναγνωρισμένος διεθνώς είναι, παρα μόνο του εκεί «ψευδοκράτους».
Τρέμω στην ιδέα μη και συνέβαινε κάτι τέτοιο σήμερα, και με περιλάμβαναν τα παπαγαλάκια της Λαμπίρη, της Στεφανίδου, και των άλλων υστερικών, τάχα μου λαμπερών εκπομπών της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης.
Τρέμω στην ιδέα μη και με παραλάβαινε η τηλεκριτικός κ. Γκολεμά, που και αυτήν την άκουσα να ειρωνεύεται την Μπακοδήμου, λέγοντας «ε, δεν θα αφήσουμε και την εξωτερική μας πολιτική σ’ αυτήν!»
Τρελλάθηκαμε πιά εδώ, ακούτε τι σας λέω! Δεν πάμε καλά. Δεν ΕΙΜΑΣΤΕ καλά.
Σίχαμα. Σκέτο σίχαμα!

14 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Νομιζω οτι πλεον πρεπει να το αποδεχθουμε οτι το Fyrom οι παντες εκτος απο τους Ελληνες το ονομαζουν Μacedonia και δεν νομιζω οτι μπορει να αλλαξει αυτο πλεον σε αυτο το σημειο που εχουν φτασει τα πραγματα.Και εμενα σιγουρα με ενοχλει οτι εχει αυτο το ονομα αλλα πλεον σιγα σιγα κοντευω να το αποδεχθω.Ομως με ενοχλει ολοι αυτη η ρατσιστικη αντιμετωπιση ολων των Σκοπιανων.Τη βλεπω και σε συζήτησεις με ατομα της ιλικιας μου[ειμαι 17 χρονων]αλλα και σε οnline παιχνιδια[που παιζω σαν παιδι]ειναι απιστευτη η σιμπεριφορα οποιοδηποτε Ελληνων απενταντι τους.Οσο αναφορα τις "δημισιογραφους" Τατιανα και Λαμπιρη καλιτερα να μην το σχολιασω

4:40 PM  
Blogger Siddhartha said...

Χρήστο μου (συγχωρα μου τον ενικό) μη συγκρίνεις homo-sapiens με homo-erectus.

Τί ξέρει η Λαμπίρη και η Στεφανίδου για τη Μακεδονία/ΠΓΔΜ; (πιο γελοίο όνομα πάντως από ΠΓΔΜ δεν έχω ακούσει)Γιατί, άμα πάμε και με τη λογική αυτών των δύο,ας ζητήσουμε από την Μπακοδήμου να μη πει Κωνσταντινούπολη, αλλά Ινσταμπουλ, γιατί αυτή είναι η επίσημη ονομασία.

Η εθνικοφροσύνη Χρήστο, και το ξέρεις καλά, είναι περίεργο και ιδιοόμορφο φαινόμενο στην Ελλάδα. Συγκαταλέγεται μαζί με ένα σωρό άλλα, και όλα αυτά κάτω από το αγαπημένο μας χόμπυ: την υποκριτική ή ηθοποιία.

9:20 PM  
Anonymous Anonymous said...

Επειδή οι πολιτικοί μας τα έχουν χαρίσει ΟΛΑ, πρέπει να το αποδεχθούμε κιόλας; Επειδή το ξεπούλημα πάει σύννεφο προς όλους τους "καλοκάγαθους" γείτονες, πρέπει να το επαινούμε; Δεν κατάλαβα!

Εντάξει, το ανθρώπινο λάθος, είναι λάθος, διορθώνεται, όμως! Αλλά ο ένας παρουσιαστής λέει την Πόλη, Ινστανμπούλ, η άλλη Μακεδονία... Τυχαία???

Και τέλος, γιατί ρε να πάρει ευχή, σε αυτό το κράτος, όποτε υποστηρίζεις τη χώρα σου, είσαι "εθνίκι"? Για να είμαστε "ανοιχτόμυαλοι" πρέπει συνεχώς να σκύβουμε το κεφάλι και να αποδεχόμαστε την όποια κατάσταση?

Υ.Γ.: Σε καμία περίπτωση φυσικά δεν τάσσομαι υπέρ Λαμπιριών και λοιπών μεσημεριανών-αργόσχολων εκπομπών...

12:20 AM  
Anonymous Anonymous said...

Σχετικά με το όνομα της ΠΓΔΣ, ο κόσμος το ΄χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι. Όσο για το σκουπιδαριό της τηλεόρασης, τι να πώ? Υπάρχει τέτοια κατρακύλα γενικότερη, τι περιμέναμε, να κρατήσει η τηλεόραση άλλο επίπεδο? Η ξεφτύλα σ άυτόν τον τόπο έχει ξεπεράσει κάθε όριο, η τηλεόραση θα μείνει πίσω? Εμεις τι κάνουμε τώρα? Μένουμε και αντιστεκόμαστε ή τα μαζεύουμε και φεύγουμε?

12:28 AM  
Blogger christos michaelides said...

antoin
Οπως σε έχει κουράσει (και δίκηο έχεις) το ρεφρέν να θεωρείσαι "εθνικιστής" έαν υποστηρίζεις τη χώρα σου, έτσι με έχει κουράσει και μένα ακριβώς αυτή η καραμέλλα - το νά λές, δηλαδή, ότι σε κουράζει να θεωρείσαι "εθνικιστής" αμα υποστηρίζεις τη χωρα σου!
Ολα αυτά, είναι δείγμα ότι εδω, γυρνάμε συνεχώς γυρω από τον εαυτό μας, και οι άλλοι απέξω κάθονται και μας βλέπουν και γελάνε.

Στο σημείωμά μου σήμερα, στάθηκα σε ένα ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ λάθος, που παραλίγο να γίνει εθνικό θέμα, από εθνικούς σαχλαμάρες.
Σε λίγο, θα φοβόμαστε να προφέρουμε κάθε λέξη, μήπως και παρεξηγηθει κάποιο εθνικό πρεζόνι - και με αυτό εννοώ κάτι τύπους που αντικατέστησαν την άδεια από επιχειρήματα πυριτιδαποθήκη τους με το "εύκολο προιόν" που λέγεται "πατριωτισμός".
Για μένα, ο πραγματικός ορισμός αυτής της λέξης, έχει περισσότερο να κάνει με ηθος, αξίες και στάση ζωής, παρά με το να κολλάμε αφίσες στα αεροδρόμιά μας, όπως κάναμε τότε, πού έγραφαν, προφανώς για να τις διαβάσουν οι ... χαζοί οι ξένοι, "Macedonia is Greek. Learn History"

2:08 AM  
Anonymous Anonymous said...

Για να μην αναγνωριστω απο παροικουντες στα μπλογκς,σχολιαζω εδω ανωνυμα.
Με ποιο σκεπτικο θεωρειτε,μπλογκερ & σχολιαστες,οτι οι οροι Μακεδονια & Ιστανμπουλ δεν ειναι οι ορθοι & πρεποντες ?

3:31 AM  
Blogger etherovamon said...

Είμαστε δυό, είμαστε τρείς, νάμασταν χίλιοι δεκατρείς, ίσως και να άλλαζε κάτι σε τούτην εδώ την χώρα.

Αλλά βλέπετε, οι κοκορομαχίες πουλάνε. Δεν παρακολούθησα το θέμα (ευτυχώς λόγω μικρών παιδιών απέχω από την τηλεόραση μέχρι τις 10:30 και χάνω το show). Αλλά αν είναι όπως τα λέτε, και λάθος να μην έκαναν οι παρουσιαστές πάλι κάτι θα έβρισκαν τα ιδιωτικά. Είναι μόνιμη πρακτική, όταν έχει αποκλειστικότητα σε κάτι η κρατική τηλεόραση, τα ιδιωτικά να βρίσκουν πάντα μια αφορμή για να ασχολούνται με το θέμα αυτό. Είναι αδύνατον να χάσουν από την διαφημιστική πίτα. Εάν δεν ήταν το λεκτικό ολίσθημα της Μαρίας, θα ήταν η 'αδικία' προς την Κύπρο ή τον Σαρμπέλ, ή κάτι άλλο. ΠΑΝΤΑ κάτι υπάρχει. Και τί καλύτερο από κάτι με εθνικιστική απόχρωση. Σε μία χώρα που ασχολείται επί ένα χρόνο με ένα βιβλίο ιστορίας (έχουμε λυσει όλα τα άλλα προβλήματά μας, χωματερές, ενέργειακό, ασφαλιστικό, κλπ.) τί καλύτερο θέμα από αυτό.

Επί της ουσίας, θεωρώ σωστό το Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (περιφραστικά, γιατί θεωρώ το ΠΓΔΜ και το FYROM βλακείες.... καμία αξιοπρεπής χώρα δεν νομίζω να αντέχει να αποκαλείται με abbreviation - έλεος, όσο για το Σκόπια, είναι το πλέον αυθαίρετο - εμείς λοιπόν είμαστε η Αθήνα, οι γείτονες είναι η Ρώμη κλπ.) μόνο και μόνο γιατί είναι η ονομασία που είναι επίσημα αναγνωρισμένη, όχι γιατί την θεωρώ την σωστή ονομασία. Επίσης, θεωρώ ότι τα άλλα κράτη μπορούν να την αποκαλούν Μακεδονία, αν το επιθυμούν και εφόσον σε διμερές επίπεδο το έχουν αποφασίσει. Επίσης, θεωρώ σωστό και το Ινστανμπούλ (η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στον γεωγραφικό χώρο της χώρας Τουρκία και εκεί το επίσημο όνομα είναι Ινστανμπούλ).

Φτάνει πια να ζούμε στο παρελθόν. Καλό και ένδοξο, νομίζω δεν το αμφισβητεί κανείς, αλλά η ανάπτυξη μιας χώρας δεν γίνεται ζώντας στο παρελθόν αλλά προγραμματίζοντας το μέλλον μαθαίνοντας από το παρελθόν.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

7:12 PM  
Blogger αθεόφοβος said...

ηΓια το θέμα που γράφεις έχεις απόλυτα δίκιο.
Ήταν άλλωστε εμφανές ότι σε μία ζωντανή μετάδοση αυτό ειπωθηκε εκ παραδρομής.
Απλά θεωρώ ότι το μεσημεριανό καρακατσουλιό το έκανε θέμα καθαρά από λόγους επαγγελματικής αντιζηλίας στο πλαίσιο του γιατί αυτοί και όχι εμείς.
Και σε αυτό είχαν δίκιο.
Οι δύο παρουσιαστές είναι του αυτού επιπέδου.
Δεν είχαν κάνει ούτε πρόβα για να πουν, τα μερικά πράγματι δύσκολα, ονόματα τραγουδιστών ,στιχουργών κτλ
Όσο για το όνομα δεν μας ενοχλούσε το πρώην Μακεδονία αλλά μας ενοχλούσε το Νέα Μακεδονία η Βόρεια Μακεδονία η Σλαβομακεδονία οπότε καταλήξαμε όλοι να την λένε σκέτα Μακεδονία !

10:58 AM  
Blogger ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ said...

Είπα να μην ...σχολιαζόμαστε μεταξύ μας, αλλά τελικά ήταν αδύνατω ν'αντισταθώ στον πειρασμό.
Λοιπόν. Ότι και να λες εσύ κ.Μιχαηλίδη:

A. Η Macedonia είναι ελληνική!
Ωχ συγγνώμη! Macedonia is Greek ήθελα να πω. Δίπιτη με απ'όλα.

B. Κι η Μπακοδήμου είναι ελληνική κι ας λέει ότι θέλει ο Χουδαλάκης!

Γ. Είσαι απαράδεκτος που πας να φας το ψωμάκι των μεσημεριανάδικων.
Και όσων ζουν από αυτά. Δηλαδή της μισής και βάλε ελληνικής δημοσιογραφίας. Σα δε ντρέπεσαι!

Θεωρείς ότι επειδή είσαι σοβαρός άνθρωπος θα σε πάρουν και στα σοβαρά;

Κι ότι επειδή προτάσσεις την κοινή λογική, αυτονόητα, θα κερδίσεις τη μάχη του αυτονόητου;

Κούνια που σε κούναγε!

Η εθνικοφρυσύνη στις μέρες μας είναι δυστυχώς (το ξέρεις καλύτερα) και επάγγελμα.

Κι είναι πολλά τα λεφτά Χρήστο μου...

3:11 PM  
Anonymous Anonymous said...

Επι του τηλε-χαβαλέ: οι ελληνες εχουν το ταλεντο να αναγουν τα πιο ασημαντα πραγματα σε εθνικες υποθεσεις.

Επι της ουσιας: Ο καθε λαος εχει το δικαιωμα να αυτοπροσδιοριζεται και να αυτοαποκαλειται οπως θελει. Αρκει να μην εχει λυτρωτικες βλεψεις προς εδαφη αλλων χωρων.

3:15 PM  
Blogger christos michaelides said...

vasadam φιλε μου

Εχεις δίκηο!
Οι ψευδαισθήσεις μου ειναι επικίνδυνες.
Η αντισυναδελφικότης μου, μνημειώδης.
Πατριωτισμός, άσ' τα να πάνε (Κι ας πιστευω κι εγω στην ελληνικότητα της Μακεδονίας, αλλά όχι όπως την αντιλαμβάνεται άλλος, ίσως).
Η έπαρσή μου, μνημειώδης.

Λες σε όλα αυτά να οφείλεται η μεγάλη μου επιτυχία;!!!!!

νασαι καλά, φιλε.

Χρ.

10:57 PM  
Blogger SOLON said...

@ antoin

Ζείς σε μία χώρα που στα σχολειά, δημοτικά γυμνάσια και λύκεια σπανίζουν οι υπολογιστές και τα καλλίτερα πανεπιστήμια βρίσκονται κάτω απο την 400στη θέση σε έγκυρες διεθνείς αξιολογήσεις. Ζείς σε μιά χώρα που αν ο γιατρός κατα λάθος σου κόψει το αυτί αντί να σου βγάλει το δόντι, και είσαι και φτωχός, δεν πρόκειται ποτε να βρείς το δίκιο σου. Και στεναχωριέσαι και μαραζώνεις για το πώς θα λέμε την ΠΓΔΜ η την Πόλη? Αυτό είναι το πρόβλημά μας? Όταν ένας τόπος στερείται παιδείας και δικαιοσύνης φιλε μου, πάει κατα διαόλου. Απο κεί αρχίζουν όλα. Αν δεν γίνει κάτι ώστε να αποκτήσουμε παιδεία σύγχρονη και κράτος δικαίου, δεν μας βλέπω καλά.Αν δεν γίνει κάτι να αλλάξει η ρότα θα το ρίξουμε στα βράχια το καίκι . Και σύ, θα σαι σκαρφαλωμένος στο ψηλότερο κατάρτι ανεμίζοντας περήφανα την γαλανόλευκη και κραυγάζοντας, "πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θάναι ".
Στέλιος - Νέα Υόρκηvu

12:25 AM  
Anonymous Anonymous said...

@ solon.
Το πρόβλημά μου δεν είναι μεμονωμένο, για το πως πρέπει να αποκαλούμε τους γείτονες. Το πρόβλημά μου είναι ΟΛΑ αυτά που κ εσύ αναφέρεις! Απλά τονίζω ότι όλα αυτά που γίνονται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, μόνο τυχαία δεν είναι! Σιγά-σιγά ξεχνάμε τη θρησκεία, τα ονόματά μας, και τέλος, ποιοί είμαστε!

Και φυσικά πρέπει να κοιτάξουμε άλλα πρωτεύοντα θέματα, αλλά να εκφράσω παράλληλα και μία απορεία που έχω εδώ και καιρό και όποιος μπορεί να μου τη λύσει:

Βλέπεις στο δρόμο ένα αμάξι mini-couper (συνήθως) και έχει στην οροφή τη γνωστή σημαία της Μ. Βρετανίας σε αερογραφία. Ποιά είναι η αντίδραση; "Ψςςς, ωραίος ο τύπος. Cool" ή κάτι παρεμφερές, σωστά;

Φαντάσου το ίδιο αμάξι κ τον ίδιο οδηγό με Ελληνική σημαία σε ζωγραφιά!!! Τι θα πούν οι περισσότεροι; "Κοίτα το εθνίκι, δεν ντρέπεται;"

Ετσι δεν είναι; Απλά να το σκεφτούμε λιγάκι, με ένα καθημερινό, ίσως παράδειγμα.

Και επαναλαμβάνω, σε καμία περίπτωση δεν δικαιούντε οι κάθε τυχάρπαστοι μαιντανοί της τηλεόρασης να μιλάνε για εθνικοφροσύνη κλπ...

Χαιρετώ!

2:20 AM  
Anonymous Anonymous said...

Είναι θέμα αξιοπρέπειας να μην αναγνωρίσουμε ποτέ τα Σκόπια ως "Μακεδονία".

Ακόμη κι αν όλος ο κόσμος τα αναγνωρίσει, το θέμα είναι ΕΜΕΙΣ να μην τα αναγνωρίσουμε.

Με ΕΜΑΣ συνορεύουν τα Σκόπια και ΕΜΑΣ έχουν ανάγκη. Οι αυτοαποκαλούμενοι "Μακεδόνες" είναι μόλις το 60% τού πληθυσμού των Σκοπίων. Γιατί η χώρα αυτή να έχει εθνική ονομασία όταν σε 10 χρόνια, δεδομένης τής γεννητικότητας τής αλβανικής μειονότητας, οι Σλάβοι θα είναι κάτω από το 50%; ΑΥΤΑ πρέπει να βγούμε και να πούμε σε όλον τον κόσμο. ΈΤΣΙ πρέπει να πιέσουμε τα Σκόπια για αλλαγή τού ονόματος.

Και όταν τα Σκόπια αλλάξουν το όνομά τους, όλος ο κόσμος θα τα αναγνωρίσει με το νέο όνομα. Ο κόσμος δεν γελά με τις ελληνικές θέσεις, απλώς αδιαφορέι γι΄αυτές.

Άντε, διεθνιστές τής δεκάρας, ακούσιοι υπερασπιστές του σκοπιανού εθνικισμού, που αναπαράγετε σαν παπαγαλάκια τα όσα ακούτε από τον Τσίμα... από πότε είναι τόοοοσο σημαντικό να σε αναγνωρίζουν οι άλλες χώρες με το συνταγματικό σου όνομα; Εμάς ως Ελλάδα ποιος μας αναγνωρίζει με το συνταγματικό μας όνομα; Οι μισοί μας λένε Γραικία και οι άλλοι μισοί Ιωνία, και τι έγινε;

Κι εσύ, έξυπνο πουλί, που λες ότι το σωστό είναι να λέμε την Πόλη Ιστανμπούλ... όταν πας ταξιδάκι στην πρωτεύουσα τής Γερμανίας πού λες στη μαμά ότι πας; Στο Μπερλίν; Κάθε γλώσσα έχει τα δικά της γεωγραφικά ονόματα, τα οποία συχνά εκφράζουν και την ιστορική σχέση που υπάρχει. Αν εγώ πάω στην Αίγυπτο και όχι στο Μασρ, θα με κατηγορήσεις για εθνικιστή;

Αν οι Σκοπιανοί ΔΕΝ μονοπωλούσαν την χρήση τού "Μακεδονία", δεν θα είχαμε πρόβλημα. Σκεφτείτε λίγο τι γίνεται με τη Θράκη. Θράκη λέμε κι εμείς, Θράκη κι οι Τούρκοι, Θράκη κι οι Βούλγαροι. Κανένα πρόβλημα.

Αναγνωρίζοντας τα Σκόπια ως Μακεδονία, στην ουσία αναγνωρίζουμε τη δική τους εκδοχή για την ιστορία, δηλαδή ότι η αρχαία Μακεδονία και η ελληνιστική εποχή ήταν επιτεύγματα ενός ξένου προς εμάς λαού.

Στην ουσία, κουτσουρεύουμε το σώμα μας, την ιστορικήμας μνήμη, την ιδιοπροσωπία μας.

Φτάνει πια με τον φασισμό τού αντι/εθνικισμού. Δεν είναι κακό να αγαπά κανείς την πατρίδα του.

Πώς θα μας σεβαστεί ο κόσμος όλος όταν είμαστε τόσο ασπόνδυλη σε ένα θέμα αρχών;

Υπάρχει ένας Αμερικάνος στη λίστα των σχολιαστών που κουνάει το δάχτυλο στους Έλληνες πατριώτες. Και τον ρωτώ... μπορεί αυτός να εισάγει στις ΗΠΑ κουβανέζικα πούρα; Όχι, γιατί θα του τα κατάσχουν στο τελωνείο. Τι κι αν φαίνεται παράλογο; Από τη στιγμή που δεν εκπληρώθηκε ο σκοπός τού εμπάργκο κατά τής Κούβας, οι ΗΠΑ το συντηρούν. Αν το άρουν πριν πέσει ο κομμουνισμός στην Κούβα, θα έχουν φτύσει τα μούτρα τους. Έτσι εμπνέουν σεβασμό οι χώρες. Και όλοι εσείς που κάνετε τους μάγκες κατά της πατριωτικής θέσης στο Μακεδονικό δεν θα τολμούσατε ΠΟΤΕ να εισάγετε πούρα Αβάνας στις ΗΠΑ.

Ήθελα νά'ξερα, αν αλλάξω το όνομα μου σε "Μιχαηλίδη" και ζητήσω να πάρω τη μισή, ή ολόκληρη ακόμη την κληρονομιά τού οικοδεσπότη μας, αυτός δεν θα κινηθεί εναντίον μου δικαστικά, και με το δίκιο του; Δεν νομίζω ότι ο οποιοσδήποτε Μιχαηλίδης θα έλεγε ποτέ "ε, άσ'τον μωρέ, αφού έτσι θέλει να λέγεται".

Τι αντιτάσσετε όλοι εσείς που το παίζετε μπλαζέ για το Μακεδονικό; Μια Ελλάδα-εταιρεία, μια χώρα - σύστημα παροχής καλών υπηρεσιών, που είναι προτιμότερη από το σεβασμό στην ιστορία μας; Για να πάω τον συλλογισμό σας παραπέρα, γιατί να μιλάμε ελληνικά; Ας μιλάμε αγγλικά, που θέλει και η Διαμαντοπούλου, ας γίνουμε μια παγκοσμιοποιημένη και απρόσωπη χώρα, χωρίς εθνικό χαρακτήρα, όπως η Μάλτα και οι Φιλιππίνες, με μόνα ιδανικά τον καταναλωτισμό και τον κυνισμό.

Η Μπακοδήμου έκανε ένα λάθος, αλλά υπάρχουν λάθη και λάθη. Αν αυτή είναι ηλίθια και δεν μπορεί να καταλάβει πόσους Έλληνες προσέβαλε με αυτό που είπε, κάποιος πρέπει να της το πει. Ούτε ένα συγγνώμη τής προκοπής δεν ζήτησε η χαζοβιόλα.

8:06 PM  

Post a Comment

<< Home