Thursday, May 18, 2006

"Ολυμπιακή": Υπάρχει λόγος να υπάρχει;

Άκουσα πριν λίγο τον Χρηστο Σωτηρακόπουλο να δίνει μια τηλεφωνική ανταπόκριση στο SuperSport FM, από το Παρίσι για το χθεσινό παιχνίδι Μπαρτσελόνα-Αρσεναλ στο οποίο, δυστυχώς για μένα, κέρδισαν οι Ισπανοί. Ηταν έξαλλος ο Χρηστος. Όχι για τα σφυρίγματα του διαιτητή, αλλά για μία ακόμα «απίστευτη ταλαιπωρία» στον οποίο τον υπέβαλε η «Ολυμπιακή». Πρωτοτυπώντας παγκοσμίως, ο λεγόμενος «εθνικός μας αερομεταφορέας» έχει δύο πτήσεις επιστροφής από το Παρίσι, η μία στις 12 και η άλλη στη 1. Ο Χρηστος είχε εισιτήριο για την πρώτη, αλλά επειδή εκείνη δεν γέμισε, τους είπαν λέει ότι θα μπουν όλοι στη δεύτερη πτήση. Ναι, αλλά δεν χωρούσαν όλοι όμως σ’ αυτήν, και έτσι κάποιοι έμειναν απέξω – ανάμεσά τους και αυτός. Ο Αλέξης ο Σπυρόπουλος, πιο προνοητικός, και ίσως … λιγότερο πατριώτης, προτίμησε την Air France και έφυγε στην ώρα του. Δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης της Ολυμπιακής πια», έκλεισε την ανταπόκρισή του ο Σωτηρακόπουλος ο οποίος, μάλλον εντός των ημερών θα πρέπει να αναμένει συντονισμένη επίθεση (κάτι σαν Ετο-Ροναλντίνιο-Λάρσεν, άς πούμε), από τους συνδικάλιστάδες του … εθνικού μας αερομεταφορέα.

12 Comments:

Blogger andy dufresne said...

Συμφωνώ, δεν έχει λόγο ύπαρξης η ΟΑ.

Χρησιμοποιώ Aegean τα τελευταία χρόνια και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Τόσα πολλά θετικά που θα κινδυνεύσω να κατηγορηθώ για διαφήμιση.

Θα ήθελα κι άλλη εταιρεία σαν την Aegean, έτσι ώστε ο ανταγωνισμός να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες.

ΟΑ (μετά από όσα έχω τραβήξει, για να μη θυμηθώ πόσα την έχουμε πληρώσει...) ΠΟΤΕ ξανά!

Καλωσορίζω το νέο "στυλ" του blog.

Καλημέρα.

3:03 AM  
Blogger bidibis said...

Επιτέλους να κλείσει ο «εθνικός» αερομεταφορέας. Όλα σε αυτόν τον τόπο τα έχουμε αναγάγει σε εθνικές υποθέσεις. Εθνικές αθλημάτων, εθνικοί ποιητές, εθνικές ηθοποιοί, εθνικοί τηλεπαρουσιαστές, εθνικοί δρυμοί (καλα, αυτούς ψιλοχεσμένους τους έχουμε), εθνικοί… μα πάνω από όλα η eurovision!


Αντίθετα με τις ελληνικές αντιλήψεις, πιστεύω ότι η επιχειρηματικότητα εμπεριέχει έντονα το στοιχείο της δημιουργικότητας.

Ένας, κατά τη γνώμη, σπουδαίος και δημιουργικός Ρωμιός -κανονική ελληνόφατσα- η βασική αρχή του οποίου είναι "ποτέ μην κάνεις δουλειές στην Ελλάδα είναι ο ...

Στέλλιος Χατζηιωάννου

("Το μέλλον της Αγγλίας" είπε στο επετειακό αφιέρωμα του ecommunist (lol)για το Ηνωμένο Βασίλειο το 2005 "ανήκει σε αυτούς που μιλάνε σπαστά Αγγλικά και έχουνε σκούρο δέρμα")

"Το μόνο πράγμα που μου λείπει από την Ελλάδα" είπε "είναι η ΑΕΚ" (σ.σ. κανείς δεν είναι τέλειος!)


Αν ο κύριος Μηχαηλίδης τον γνωρίζει προσωπικά, θα του πρότεινα να προσπαθήσει να τον πείσει να αγοράσει την ΑΕΚαρα(;... για να δείτε και εσείς μιαν άσπρη ημέρα!!!


Τέτοιους ανθρώπους χρειάζεται η Ελλάδα, αλλά δεν το ξέρει ακόμα!

Το ξέρουν όμως οι Αγγλοσάξωνες και για αυτό τους... απορροφούν!

Πρώτη μούρη είναι στην Αγγλία ο Στελλάρας και εδω...

Η easyjet πετάει σε όλη την ευρώπη, ενώ εδώ πραγματοποιεί ελάχιστες πτήσεις. Χαζός είναι να φάει τα μούτρα του ο στελλάρας –αν και δεν ασχολείται πλέον με τα διοικητικά της εταιρίας, νομιζω- σε ένα τόσο αφιλόξενο επιχειρηματικό περιβάλλον;

5:43 PM  
Blogger Jason said...

Είναι όντως κρίμα να υπάρχει η Ολυμπιακή. Και να την πληρώνουμε κιόλας...
Ιδιωτικές και πάλι ιδιωτικές.
Ας κλείσει επιτέλους η ΟΑ.

3:47 PM  
Blogger paragrafos said...

Για την Ολυμπιακή, δεν ξέρω και πολλά - μάλλον θα πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί (και τι θ΄ απογίνουν τόσοι εργαζόμενοι...)

Ξέρω όμως ότι τώρα που ανακάλυψα το ημερολόγιό σας θα σας επισκέπτομαι συχνά. (Ήδη άρχισα να διαβάζω τα προηγούμενα ποστ.)

Μάλιστα, η παρουσιά όλων των εδώ συν-σχολιαστών είναι τόσο οικία και αγαπητική ώστε να νιώθω σαν στο... σπίτι μου!

Με αγάπη

Παράγραφος

4:52 PM  
Blogger bidibis said...

Aς με συγχωρέσει ο οικοδεσπότης για της μπουρδες που γράφω, άλλα μου είναι αδύνατον να αντισταθώ στην πρόκληση της ευροβυζιον!


Η ευροβύζιον είναι ένας πολύ σοβαρός θεσμός και οι έλληνες είμαστε λαός που τρελαίνετε για πρωτιές και πανηγύρια. Είμαστε αυτάρεσκοι και μας ενδιαφέρει πολύ η γνώμη των άλλων για εμάς. Για αυτό το λόγο και προβάλουμε προς τα έξω μια εξιδανικευμένη εικόνα του εαυτού μας. Κάτι σχετικό με αυτά που λέω, νομίζω ότι είχε γράψει ο Ροΐδης σχετικα με τους Ο.Α του 1896.


Ο Γιάννης Αγγελάκας, στον Ταχυδρόμο πέρσι με αφορμή τη νίκη της Παπαρίζου, έλεγε πόσο πολύ τον ενοχλούσε το ότι η Ελλάδα έγινε η ηγέτιδα χώρα της τριτοκοσμικής Ευρώπης. Τη eurovision την παίρνουν στα σοβαρά μόνο οι νέες χώρες της ευρώπης, οι οποίες μετά την πτώση του «υπαρκτου» έχουνε προφανώς μια κρίση ταυτότητας. Οι λόγοι που οδηγούν τους Έλληνες να παίρνουν στα σοβαρά την ευροβυζιον, έχουν μάλλον πολιτικό-ρατσιστικό υπόβαθρο και υποδηλώνουν την αμορφωσιά και το κακό καλλιτεχνικό γούστο τους.
Το μόνο που ενδιαφέρει του Ελληνες, λέει, είναι πώς θα βγούμε πρώτοι και πώς θα πανηγυρίσουμε. Αυτάρεσκα πιστεύουμε ότι στην πραγματικότητα είμαστε ανώτεροι από τους άλλους λαούς, αλλά νομίζουμε… (την ξέρετε τη συνέχεια)

Για τον Έλληνα ισχύει το «πρωτιά να ‘ναι κι ό,τι να ‘ναι»

Τέλος ο Γ.Α λέει το καλύτερο:


“Και σε διαγωνισμό χεσίματος να βγαίναμε πρώτοι, πάλι μέσα στην τρελή χαρά θα ήμασταν”





Μια μέρα θα σας γράψω, πώς φαντάζομαι την επίσημη υποδοχή της εθνικής χεσίματος στο E.B. Αν με προλάβει κάποιος, θα το χαρώ ιδιαίτερα. Η δική μου φαντασία άλλωστε δεν ξεπερνά την ελληνική πραγματικότητα

Για να μην είμαι εντελώς εκτός θέματος, πρεπει να πω ότι την εθνική ομάδα θα τη μεταφέρει στο αεροδρόμιο ο εθνικός μας αερομεταφορέας aka ολυμπιακη αεροπορία

Μόλις μου ήρθε μια ιδέα φανταστική.

Γιατί δεν αγοράζει την ολυμπιακή ο Κόκκαλης. Αν την συγχωνεύσει με τον ολυμπιακό θα αποκτήσει τεράστια πελατεία απο τους γαύρους, που στιβάχτηκα σα σαρδέλες στην ελλάδα, και θα λύσει το οικονομικό της προβλημα.

5:36 PM  
Blogger Jason said...

paragrafos said...
Ξέρω όμως ότι τώρα που ανακάλυψα το ημερολόγιό σας θα σας επισκέπτομαι συχνά. (Ήδη άρχισα να διαβάζω τα προηγούμενα ποστ.)

Ααα χαίρομαι λοιπόν που η paragrafos έκανε την εμφάνισή της και σε αυτό το blog.
Επιτρέψτε μου κύριε Μιχαηλίδη λίγες γραμμές άσχετες με το post.
Σας είχα γράψει τις προάλλες ότι ήσασταν αφορμή για να ξεκινήσω το blog μου. Να προσθέσω, λοιπόν, ότι από πολύ παλιότερα, χάρη σε σας, είχα αναλύψει τον όμορφο κόσμο των bloggers.
Διαβάζοντας τη στήλη σας, ανακάλυψα το blog του Νίκου Δήμου. Είναι από τα πιο ενδιαφέροντα blog στο ελληνικό Ίντερνετ.
Χάρη στο blog του κυρίου Δήμου, ανακάλυψα την Παράγραφο και το blog της. Είναι από τα πιο όμορφα blog στο Ελληνικό Ίντερνετ... Αξίζει ίσως να το κοιτάξετε...
Κλείνω εδώ το σχόλιο γιατί το δεν είναι αυτό το θέμα του post ούτε του blog.

5:44 PM  
Blogger christos michaelides said...

Αγαπητέ/ή "Παράγραφος" σε χαιρετώ, σε καλωσορίζω και θα σε επισκέπτομαι κι εγω στον δικό σου, όμορφο χωρο. Μεγαλώνει η παρέα. Το μόνο άγχος που έχω μ' όλα αυτά τα μπλόγκης, είναι το πότε θα βρω χρόνο να διαβάσω τα βιβλία που χάσκουν, προκλητικά και ερμητικά κλειστα, στο κομοδίνο μου.

Οσο για την "Ολυμπιακή" θέλω να διευκρινήσω το εξής: Υποστηρίζω και φανατικά το κλείσιμο και την ιδιωτικοποιήσή της, επειδή έχω πειστει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ως δημόσια εταιρεία δεν έχει μέλλον. Εάν λειτουργούσε σαν την Λουφτχάνσα, που επίσης είναι δημόσια, δεν θα σκεφτόμουν κάν να υποστηρίξω την ιδιωτικοποιήσή της.

Βεβαίως, είμαι επιφυλακτικός και για την αχαλίνωτη ασυδοσία πολλών φορέων και του ιδιωτικού χωρου, και απλώς εύχομαι να βρεθούν σοβαροί επιχειρηματίες (όχι οι γνωστες κλίκες της Ελλάδος) που να δουλέψουν έντιμα, και με σεβασμό στους κανόνες που πρέπει να διέπουν και την ιδιωτική πρωτοβουλία.

8:21 PM  
Blogger andy dufresne said...

Βιβλία και blogs δεν πάνε μαζί - χρειάζεται δύο ζωές!

Εδω κοντεύουμε να κόψουμε την εφημερίδα (διαβάζω πια την "Ε" απ' το site, μην το πείτε του Τεγόπουλου...)

8:33 PM  
Blogger christos michaelides said...

Dufresne.

Βεβαίως και πάνε μαζί βιβλία και μπλογκς. Αλλοίμονο.
Και, έν πάση περιπτώσει, εάν με ανάγκαζαν ποτέ να θυσίαζα ένα από τα δύο, ευχαρίστως θα θυσίαζα τα μπλόγκς.

8:42 PM  
Blogger Memento aka a moment in life said...

Καλησπερα... μια λυση (για την Ολυμπιακη δεν ξερω ... ) για το διλημμα Βλογακια & Βιβλια. Αν και εχω φορητο, τον εχω μονιμα στο γραφειο μου, και στο κρεβατι παιρνω μονο τα βιβλια!

problem solved!

9:45 PM  
Blogger andy dufresne said...

@christos michaelides said...

Βεβαίως και πάνε μαζί βιβλία και μπλογκς. Αλλοίμονο.
Και, έν πάση περιπτώσει, εάν με ανάγκαζαν ποτέ να θυσίαζα ένα από τα δύο, ευχαρίστως θα θυσίαζα τα μπλόγκς.


Aγαπητέ κε οικοδεσπότη,

στα blogs που και που λέμε και καμιά μαλακία, να περνάει η ώρα.

Μάλλον δεν καταλάβατε την αγωνιώδη (χιουμοριστική) κραυγή ενός απελπισμένου αναγνώστη.

Βιβλία, εφημερίδες, περιοδικά, ένθετα, web sites, τώρα και τα blogs - τι να πρωτοδιαβάσει κανείς!

Οικογένεια, δουλειά, άλλα χόμπυ;

Μήπως έχετε βρει λύσει στο πρόβλημα του Χρόνου;

BTW, να σας πω κι ένα μικρό περιστατικό που παντρεύει λίγο τα blog με τα βιβλία.

Πριν το Πάσχα έπεσα σε μια μπλογκοσυζήτηση για τον Οδυσσέα του James Joyce.

Μου κίνησε την περιέργεια τόσο που πήρα τη γενναία απόφαση να χωθώ στις (εκατοντάδες...) σελίδες του.

Δεν θα μπορούσαν να μου κάνουν καλύτερο δώρο!

ΥΓ. Ελπίζω να μην σας κουράζω με την πολυλογία μου, μην αισθάνεστε υποχρεωμένος να μου απαντάτε. Είμαι ο τελευταίος άμθρωπος που θα ήθελε να κλέβει τον (πολύτιμο) χρόνο σας.

12:48 AM  
Blogger paragrafos said...

christos michaelides said...

"Βεβαίως, είμαι επιφυλακτικός και για την αχαλίνωτη ασυδοσία πολλών φορέων και του ιδιωτικού χωρου"

Αν και με κανατε να κλάψω πρωί-πρωί γιατι θυμήθηκα αγαπημένους που έφυγαν εξαιτίας μιας ασύδοτης ιδιωτικής εταιρίας, δεν μπόρεσα να μην επανέλθω, τουλάχιστον η μνήμη των θυμάτων ας... αχ, δεν μπορω... θα επανέλθω..., μόλις νιώσω καλύτερα...

Από τη Λευκωσία, με αγάπη

Παράγραφος

8:05 AM  

Post a Comment

<< Home