Friday, November 09, 2007

"Παιχνίδια Επικαιρότητος", τέλος!


Την περασμένη Τρίτη, 6 Νοεμβρίου, τερματίστηκε η πολύ σύντομη, από τον Φεβρουάριο φέτος, συνεργασία μου με το ραδιόφωνο του «Αντένα».

Ένας αγγελιαφόρος της διοίκησης, μου ανακοίνωσε πως πάρθηκε απόφαση να γίνουν αλλαγές στο πρόγραμμα «με έμφαση στα τηλεοπτικά πρόσωπα» και στο να ανοίξουν, επίσης, γραμμές με τους ακροατές.

Γράφω με καρδιά στενάχωρη. Και σίγουρα, δεν είναι το «θέμα» μου ο συγκεκριμένος σταθμός. Γράφω, κατ’ αρχάς, γιατί αισθάνομαι πως το οφείλω στους ανθρώπους που, όλα αυτά τα χρόνια, μου δίνουν την ανείπωτη χαρά να μοιράζονται μαζί μου τις ωραίες (όπως τις νοιώθω) καθημερινές, ραδιοφωνικές μου περιπέτειες.

«Γιατί έφυγες;», με ρωτάνε πολλοί, από χθες. «Και πού θα πάς;», η αγωνία τους, που τόσο με τιμά, και στην οποία, επί του παρόντος, δεν έχω απάντηση.

Έλεγα, λοιπόν, πως το «θέμα» μου εδώ, δεν είναι ο «Αντένα», η ο κάθε «Αντένα». Ευτυχώς, άνθρωπος των συγκρούσεων δεν είμαι, και όταν φεύγω από ένα μαγαζί, θέλω πρώτα να τιμώ εκείνους που ήταν «κύριοι». Λίγοι είναι, όσο περνούν τα χρόνια, αλλά υπάρχουν, και αντιστέκονται στον συρφετό των κυνικών – εκείνων, που δεν αντέχουν ούτε να σε φωνάξουν και να συζητήσουν μαζί σου.

Στεναχωρέθηκα από τη συμπεριφορά εκείνων που είναι γαντζωμένοι στα αξιώματα, κυρίως της «τηλεοπτικής κλίκας», όπως την ονομάζω, η οποία έχει δικούς της κώδικες, που είναι δύσκολο να τους αντιληφθεί και να τους αποδεχθεί ένας νορμάλ άνθρωπος. Αλλά πάλι, αυτή η στεναχώρια, το ξέρω, είναι περαστική – δεν έχω χρόνο για άλλο πόνο, όπως λέει και το τραγούδι.
Το «θέμα» μου, η μεγάλη μου ανησυχία για το πού οδηγείται αυτό το επάγγελμα, και κυρίως το μέσον που λέγεται ραδιόφωνο. Έφτασε, σε πολύ μεγάλο βαθμό, να βολοδέρνει στα χέρια, και στα κομπιούτερ, ανθρώπων που δεν το ξέρουν και δεν το αγαπούν. Και που θεωρούν ότι μια εκπομπή με έναν παραγωγό της φτήνιας, με ελεγχόμενο λόγο και μουσική, μπορεί και νάναι καλύτερη από μια εκπομπή με παραγωγό που θα έχει ειδικές γνώσεις, που θα ξοδέψει διπλάσιο χρόνο από το “take-away”. Απροετοίμαστες εκπομπές, όπου οι παραγωγοί μπαίνουν στο στούντιο χωρίς ένα χαρτάκι μπροστά τους με 5 σημειώσεις, και με κάποιους συνεργάτες-σκλάβους να τους έχουν γεμίσει την ώρα με απανωτά τηλεφωνήματα, δεν είναι ραδιόφωνο. Αρπαχτή είναι…


Και, δυστυχώς, ο κόσμος ο πολύς, όπως δείχνουν τα νούμερα, την ανταμείβει αυτήν την αρπαχτή.

Ευτυχώς, υπάρχουν αντιστάσεις. Σε αρκετά ραδιόφωνα, φωτεινές στιγμές, που σπάνε το σκοτάδι της τυποποίησης και της ευκολίας. Αλλά, λιγοστεύουν. Και κινδυνεύουν, ταυτόχρονα, να θεωρηθούν αντιστάσεις ρομαντικές και παρωχημένες, ίσως και γραφικές, …, εδώ, είναι που θυμώνω, που γίνομαι έξαλλος.

Γιατί γραφικοί, στα δικά μου μάτια, είναι όλοι αυτοί οι ψευτογιάπηδες που λένε «είμαι σε μπάτζετ μίτιγκ» και έχουν την απαίτηση να θεωρήσεις ότι κάνουν κάτι σημαντικό, ή που γενικά δίνουν εντολές «μπάμ-μπουμ» και είναι σαν να βλέπεις κάπως εξελιγμένη μορφή θλιβερού λοχαγού στη βασική εκπαίδευση.

Γραφικοί είναι όλοι αυτοί οι μη γνωρίζοντες το αντικείμενο, που όμως το διαφεντεύουν. Που μιλάνε για μάρκετιγκ, και δεν ξέρουν πως δουλεύει το «πράμα». Που δεν κατέβηκαν ούτε μια φορά στο στούντιο για να δουν τι αέρα αναπνέουν εκεί μέσα ο παραγωγός, οι ηχολήπτες, οι συνεργάτες, οι τηλεφωνήτριες. Πως «πέφτουν» τα τραγούδια; Πώς «γεννιούνται» τα τραγούδια για να συμπληρώσουν και να ενισχύσουν τον λόγο;

Γραφικοί είναι αυτοί που, εάν μια μέρα τους στερήσεις τις εφημερίδες, πέσει το ίντερνετ, και δεν δουλέψουν τηλεφωνικές γραμμές για να βγάλουν σχετικούς και άσχετους, δεν θαχουν τι να πουν. Πανικός θα τους καταβάλει, και το πιθανότερο είναι ότι θα φωνάξουν όποιον βρεθεί πρόχειρος για να ξοδέψουν μαζί, φλυαρώντας, τις ώρες που συνήθως γεμίζουν με «κλοπή» και τηλεφωνική ανακύκλωση ιδίων προσώπων.


Η πλάκα η μεγάλη, είναι πως η αγορά έξω, που συχνά την κατηγορούμε ότι εκείνη βάζει τους όρους του παιχνιδιού, πολλές φορές είναι πιο προχωρημένη από εμάς που διευθύνουμε το ραδιόφωνο, η συμμετέχουμε σε αυτό.

Πόσες και πόσες φορές δεν άκουσα από ικανά και πολύ «ψαγμένα» στελέχη διαφημιστικών εταιρειών (και σας πληροφορώ ότι υπάρχουν πολλά τέτοια), ότι υπάρχει έλλειψη νέων ιδεών στο ραδιόφωνο (όπως και στην τηλεόραση), ότι δυσκολεύονται να προτείνουν ενδιαφέρουσες εκπομπές στους πελάτες τους, και ότι εκτός από τους «μαζικούς διαφημιζόμενους» (τράπεζες, σουπερμαρκετ, κινητά, ΟΠΑΠ, κλπ) υπάρχουν και άλλοι που πάντα γυρεύουν «ένα στίγμα ιδιαίτερο».

Συχνά αναρωτήθηκα, αν ήταν δικά μου τα Ρολεξ, δικό μου το «Μερλο Χατζημιχάλης», δικό μου το Beufort σακάκι της Barbour, όλα προϊόντα με μεγάλες πωλήσεις και καταξιωμένα ποιοτικώς, σε ποια ραδιόφωνα και ποιες εκπομπές θα επέλεγα να τα διαφημίσω, και δεν έβρισκα πολλές.

Τι γίνεται, λοιπόν; Όλα για τη μάζα και για τα μαζικά προϊόντα;
Όλα για την τηλεόραση;

Εντάξει. Ισχυρό μέσο. Παντοδύναμο. Και – επιμένω ακόμα – μαγευτικό. (Όταν βρίσκεται στα χέρια ικανών, ευφάνταστων και με ήθος ανθρώπων). Αλλά η ίδια αυτοκτονεί, επιβάλλοντας το μοντέλο και την «λογική» της παντού. Ακόμα και στα πρόσωπα κουρασμένων «ραδιοφωνατζήδων».

Η θλίψη μου είναι μεγάλη για όσα μένουν πίσω, μετά από κάθε πρόχειρη αναδιοργάνωση, ανασύνταξη, αναδόμηση, και δεν ξέρω τι άλλο «ανα». Μια βόλτα εάν έκανε η ΕΣΗΕΑ σ’ αυτά τα ρημαγμένα, ραδιοφωνικά τοπία, θα αποκάλυπτε αλήθειες που ούτε φαντάζεται. Κοπέλες που μένουν έγκυες για να μην μπορούν να τις απολύσουν. Συνεργάτες που «πουλάνε» την ατζέντα τους σε κάθε βολεμένο σαν και μένα, αμειβόμενες με ψίχουλα. Ωράρια απίστευτης σκληρότητας. Συμπεριφορές απαράδεκτες, από περιστασιακούς, συνήθως, διευθυντές, αρχισυντάκτες και δεν συμμαζεύεται.

Πέρασαν λίγες μέρες, και κοιτώντας προς τα πίσω με μαλακώνουν γλυκά οι ηχοι της εκπομπής, σε έναν σταθμό «δύσκολο», πεισματικά γαντζωμένο από το λαίφσταιλ και που, παρόλα αυτά, μου έδωσε εμένα τη χαρά να «καταλάβω» τον αερα του. Ηταν, και είναι, διαφορετικοί ακροατές από εκείνους στον Δίεση. Άλλοτε πιο απότομοι, σίγουρα πιο ανυπόμονοι, λιγότερο εκφραστικοί, με πιο συντηρητικά γούστα.

Αλλά μου ζητήσανε τον τίτλο μιας ποιητικής συλλογής της Δημουλά. Περίμεναν πως-και-πως το «κλασσικό ξεκίνημα» της κάθε μέρας. Έδειξαν να απολαμβάνουν, όσο και εμείς στο στούντιο (ο Γρηγόρης, ο Δημήτρης, ο Σπύρος, η Μαρία, η Βίκυ, η Χριστίνα, η Βούλα) τα «Παιχνίδια Επικαιρότητος».

Και «συμφωνήσαμε», όλοι μαζί, πως έχουμε όλοι μας ανάγκη από «κάτι διαφορετικό».

Θα ξανασυναντηθούμε σύντομα…

103 Comments:

Blogger Aggelos Spyrou said...

Όλοι κρίνονται αγαπητέ Χρήστο. Είναι δικαίωμα του σταθμού να επιλέξει το κοινό του. Είναι υποχρέωση δική σου να μην αλλάξεις αυτό που πιστεύεις ως "καλό ραδιόφωνο".

Για το δικό σου κοινό.

Απλά, απογοητεύομαι γιατί παντού ακούς σήμερα τα ίδια και τα ίδια. Και το χειρότερο είναι ότι για αυτούς που κλείνουν την τηλεόραση κι ανοίγουν το ραδιόφωνο, τους λίγους, τους ρομαντικούς αν θες, τους το μετατρέπουν κι αυτό σε τηλεόραση! Να μη μπορούν να ξεφύγουν από πουθενά.

9:32 PM  
Anonymous Anonymous said...

Κύριε Μιχαηλίδη,
Λυπήθηκα όταν την περασμένη Τρίτη άκουσα ότι ήταν η τελευταία σας εκπομπή στο ραδιόφωνο του Αντέννα.Κρίμα. Ήταν ιδιαίτερη η εκπομπή σας. Ήταν κάτι αλλιότικο από αυτά που ακούγονται συνήθως.Μιας άλλης ποιότητας, ενός άλλου επιπέδου.Και όταν την είχα πρωτοακούσει θυμάμαι, μου εντύπωση. Από αυτό το ραδιόφωνο τέτοια εκπομπή? Παράξενο. Αυτά.
Και έτσι εικονογραφώ τα βιβλία μου χωρίς την παρέα σας πια κάθε πρωί.
Ελπίζω κάποτε να σας ξανακούσω κάπου.
Ελιζα

9:47 PM  
Anonymous Anonymous said...

Κι εγώ στενοχωρήθηκα και ξαφνιάστηκα ταυτόχρονα όταν το άκουσα, και αναρωτήθηκα προς στιγμήν αν άκουσα καλά. Από την άλλη, ίσως ήταν και αναμενόμενο ένας άνθρωπος με τις δικές σας ευαισθησίες να μην αντέξει ή δεχθεί τις πιέσεις ενός τόσο εμπορικού σταθμού.
Ελπίζω και εύχομαι, ό,τι επιλέξετε να κάνετε τώρα να είναι πιο ταιριαστό στην ιδιοσυγκρασία σας και σε αυτό που θέλετε, και να σας ξανακούσουμε από τα ερτζιανά σύντομα.
Καλή ξεκούραση και καλή επάνοδο εύχομαι.
Περνά-περνά η μέλισσα...

10:04 PM  
Blogger genna said...

καλή επάνοδο «ψυχούλα μου»
"νεραϊδούλα"

10:12 PM  
Blogger the navigator said...

To συντομότερο δυνατό να είμαστε και πάλι μαζί και ραδιοφωνικά....γιατί ευτυχώς συναντιόμαστε συχνά σε αυτή την μικρή γωνιά του διαδικτύου...

Θα σε περιμένω με ανυπομονησία...

10:51 PM  
Anonymous Anonymous said...

Μετά από αυτήν την περιπέτεια ελπίζω να εισαι καλά. Θα έλεγα πάντως ότι υπάρχουν αρκετά φιλόξενα ραδιόφωνα που θα πρέπει να αναζητήσεις. Με αγάπη και φιλικά θα σου πρότεινα τον Flash. Παραμένει ένα καλό ραδιόφωνο με πολύ καλά παιδιά.

Με εκτίμηση

11:01 PM  
Blogger Μηθυμναίος said...

Κύριε Μιχαηλίδη, σας παρακολουθούσα, από τότε που ζούσα στη Βενεζουέλα, μέσα από την εφημερίδα. Είχαμε και μια δυο επικοινωνίες τότε, πάει καιρός… Στη συνέχεια (διά της τεχνολογίας) ξυπνούσα χαράματα Σαββάτου να σας ακούσω στο ΔΙΕΣΗ. Όταν επέστρεψα στη πατρίδα ήσασταν η όασή μου στο ραδιόφωνο πάλι του ΔΙΕΣΗ όταν κι εκεί τα παρατήσατε για τον ΑΝΤΕΝΝΑ που κατά σύμπτωση δεν μπορούσα να συντονίσω καθαρά, αλλά απολάμβανα και χαιρόμουν το λόγο σας. Η γυναίκα μου έγινε φανατική ακροάτριά σας... Τώρα αναγκαστικά θα περιμένουμε την επιστροφή σας. Όπου εσείς διαλέξετε, πιστοί πάντα μαζί σας γιατί ξεχωρίζετε!
Εύχομαι σύντομα να είστε πάλι συντροφιά μας!!!

9:19 AM  
Blogger αθεόφοβος said...

Νομίζω ότι στην περίπτωση σου ισχύει απόλυτα ο στίχος του Εγγονόπουλου:
-Στρατηγέ, τί γυρεύεις στη Λάρισα εσύ, ένας Υδραίος;

12:43 PM  
Blogger αθεόφοβος said...

This comment has been removed by the author.

12:45 PM  
Blogger Σπύρος Σεραφείμ said...

σε νιώθω απόλυτα. Σύντομα, όμως, θα βρεις το νέο σου λιμάνι, Χρήστο...

1:22 PM  
Anonymous Anonymous said...

Συμφωνω με Αθεοφοβο και επαυξανω: Οποιος ανακατευεται με τα πιτουρα, τον τρωνε οι κοτες.
Τι να πουνε και οι ανεργοι.
Τι να πουνε και οι αστεγοι.

1:27 PM  
Anonymous Anonymous said...

Κύριε Μιχαηλίδη,

θα μπορούσαμε να αναδημοσιεύσουμε μέρος του τελευταίου post σας στο Mediablog;
Κυρίως εκείνο που αφορά την κατάσταση στα ραδιόφωνα και φυσικά με παραπομπή στο πρωτότυπο;
info@mediablog.gr

2:06 PM  
Blogger christos michaelides said...

Αγαπητέ toni venieri

Δεν υπάρχει ούτε γραμμή στο p;ost μου για την "δική μου ανεργία" - αντίθετα, αγωνία εκφράζω για όλα τα "ανώνυμα" παιδιά του ραδιοφώνου, που εργάζονται υπό συνθήκες εργοστασίων πολυεθνικών εταιρειών στον Τρίτο Κόσμο.

Δεν κλάφτηκα που έμεινα χωρίς δουλειά - δόξα τω Θεώ, έχω κάνει μια τέτοια διαδρομή που μου επιτρέπει, ακόμα και άν εδω δεν σταθω τυχερός, αύριο κιολας να φύγω για το εξωτερικό (κάτι που σκέπτομαι), όπου με περιμένει καλή δουλειά.

Ομως, βρίσκω λίγο λαικίστικο το σχόλιό σας "τί να πουν και οι άστεγοι". Τι σχέση έχει αυτό, με ό,τι συζητάμε εδώ, για την αλλαγή του προσώπου του ραδιοφώνου τα τελευταία χρόνια.

Ευχαρίστως να συζητήσουμε ακόμα και τα θετικά, εάν υπάρχουν, αυτής της στροφής πρός πιο τυποποιημένα προγράμματα - δεν έχω αντίρρηση. Αλλά εντύπωση μου κάνει που δεν το έχει επιχειρήσει κανέις.

Οπως και νάχει, ευχαριστω που μπήκατε στον κόπο να ... με επισκεφθείτε στο μπλογκ.


ΧΜ

2:17 PM  
Blogger christos michaelides said...

Προς τα παιδιά του mediablog, βεβαίως και μπορείτε να αναδημοσιεύσετε όποιο κομμάτι θέλετε.

Ευχαριστω.

ΧΜ

2:18 PM  
Anonymous Anonymous said...

Δεν ειναι κοπος να επισκεπτομαι blog. Ενα κλικ ειναι.
Τιποτα δεν ειναι κοπος πια. Ολα πανευκολα ειναι.

Ειμαι χρόνια αναγνωστης σου και οχι ακροατης σου.
Γι αυτο και παραξενευομαι με την εκφραση οποιουδηποτε παραπονου απο μερους σου, σχετικα με την 'ελευθερη ραδιοφωνια' του κυριακού, του λαμπρακη και του κοκκαλη.

Η φραση που σου φανηκε λαϊκιστικη δεν στοχευε σε σενα αλλα στα δακρυβρεχτα σχολια των ακροατων σου:
Αν λυπομαστε για εναν προσωρινα ραδιοφωνικα αστεγο, τοτε τι θα πρεπε να κανουμε για εναν απλα αστεγο?

3:15 PM  
Anonymous Anonymous said...

Κύριε Μιχαηλίδη, θα επαναλάβω το σχόλιο που έστειλα στο προηγούμενό σας ποστ και θα ευχηθώ για μια ακόμη φορά καλή ραδιοφωνική αντάμωση, γιατί ωραία και καλά τα μπλογκ, αλλά εμένα προσωπικά δε μου φτάνουν!

Προς toni vinieri:
Δε νομίζω ότι εξέφρασε κανείς λύπηση για τον "προσωρινά άστεγο" παραγωγό. Όσοι άφησαν "πικραμένα" σχόλια (και όχι "δακρύβρεχτα", κατά την ταπεινή μου γνώμη) ήταν γιατί λυπούνται όχι για το Μιχαηλίδη (τι ανάγκη έχει άλλωστε ο άνθρωπος!), αλλά για τον εαυτό τους, που δε θα έχουν να ακούν μια ραδιοφωνική εκπομπή που τους άρεσε. Τόσο απλά.

3:33 PM  
Blogger Χαρυβδιςς said...

mias apolyshs myria ...kala epontai ki akoma kalyteres skepseis apofaseis optikes apo ekeines poy volemenoi de blepoyme h den theloyme na blepoyme

4:39 PM  
Blogger George Komnas said...

Γεια και Χαρά σου Χρήστο. Μου επιτρέπεις τον ενικό φαντάζομαι. Σε παρακολουθώ εδώ και κάμποσα χρόνια, πολλές φορές σου έχω στείλει Sms...Ο λόγος που εγκατέλειψα την πρωινή ζώνη του ΔΙΕΣΗ, αφού παρακολουθώ βεβαίως πρώτα το φίλο Κώστα Αρβανίτη, είσαι εσύ... Πήγες στον ΑΝΤΕΝΑ. Ήρθα κι εγω...κι έδωσες ένα στίγμα καλιτεχνικό, ευάισθητο και κυρίως αληθινό, χωρίς μάσκες και παρωπίδες...Ξέρεις, είμαι μουσικός (γράφω μουσική για θέατρο), αλλά έχω σπουδάσει δημοσιογραφία, δούλεψα σε εφημερίδα της Αθήνας 1 χρόνο, ώσπου ένας περαστικός αρχισυντάκτης μου έκοψε τα φτερά μου και προσγειώθηκα ανωμάλως στην πραγματικότητα! Ήμουν 20χρονος,ωραίος αλλά έκανα το λάθος να είμαι STRAIGHT! Τέλος πάντων...Μην σε κουράζω. Συνέχισε κύριε Μιχαηλίδη.Περιμένουμε νέα σου, που θα σε ακούμε στο εξής.ΑΑΑ!!! Και να ξέρεις! ΟΙ φελλοί επιπλέουν! Εμάς τους υπόλοιπους μας περιμενει ο βυθός! Αλλά έχει μια μαγεία ο βυθός και μια ησυχία! Άσε τους άλλους να επιπλέουν στα βουρκόνερα...

5:57 PM  
Blogger Steph said...

"Conversational slumming:
The self-conscious enjoyment of a given conversation precisely for its lack of intellectual rigor."

- From: "Generation X: Tales for an Accelerated Culture", 1991, by Douglas Coupland (page 113).

[perhaps relevant, perhaps not, perhaps in more ways than one]
s.
ΥΓ. Καλή συνέχεια, πείτε μας που θα σας βρούμε όταν θα ξέρετε!

8:31 PM  
Blogger spy said...

ΦΙΛΕ ΧΡΙΣΤΟ
ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΣΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΞΑΦΝΙΑΣΕ!
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ Κ ΠΑΛΙΟ!
ΕΠΕΙΣΗΜΕΝΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Κ ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΔΕΙΚΝΙΕΙΣ!
ΣΕ ΑΚΟΥΓΑ ΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΔΙΕΣΗ!
ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΣΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ! ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Κ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΘΑ ΕΙΝΕΙ ΠΛΗΓΜΑ..
Α!! ΜΟΛΙΣ ΘΥΜΗΘΗΚΑ Κ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΟΥ Κ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!
ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΑ ΠΑΝΤΑ!!!

8:44 PM  
Blogger Tradescadia said...

Αγαπημένε Χρήστο, ένας λόγος που το ραδιόφωνο δύσκολα μου "μιλάει" πια, ενώ ήταν το αγαπημένο μου μέσο, είναι αυτό ακριβώς που ανέφερες: η κοινοτυπία, ο αυτοματισμός και η επανάληψη. Και ξέρεις τι; Μου λείπον πολύ κάτι νύχτες του 90', που κρυβόμουν κάτω από τα σκεπάσματα και έβαζα το walkman στα αυτιά για να ακούσω την αγαπημένη μου εκπομπή, ενώ είχα σχολείο την επόμενη μέρα. Πολύ μου λείπουν...Καλή συνέχεια σε ότι κι αν κάνεις. Είναι δύσκολο να είσαι αυθεντικός σήμερα. Καλημέρα!

12:51 PM  
Anonymous Anonymous said...

Kyrie toni benieri i opos allios legeste, aporo pos eseis poy brizete apo to proi os to bradi toys dimosiografoys mpikate na glypsete ton sygkekrimeno dimosiografo. Telika eiste epanastatis i katastalaksate? Akoy "eimai xronia anagnostis soy"! Mallon tribeste sto rabdi toy tsompani, allos enas neoellinas poy poylaei moyri opoy ton pairnei, allazontas apopseis analogos tin peristasi.

9:43 PM  
Anonymous Anonymous said...

Λευτερη, Λευτερακη, Ελευθερια, Φωτεινούλα ή οπως αλλιως λεγεσαι,
θα επρεπε να ξερεις οτι ο μεγαλυτερος φασισμος ειναι η γενικευση.
Το να βριζεις ολους τους δημοσιογραφους αδιακριτα, ειναι σαν να λες οτι ολοι οι μεταναστες ειναι κλεφτες ή οτι οι ελληνες εχουν στα γονιδια τους τη νικη (πώς το χε πει εκεινη η πατσαβουρα?).

Δεν ειναι ολοι δημοσιοκαφροι. Δεν ειναι ιδιος ο τριανταφυλλοπουλος με τον θεοδωρακη. Ουτε ο ευαγγελατος με τον κουλογλου.

12:54 AM  
Blogger christos michaelides said...

Στενοχωριέμαι πάρα πολύ όποτε ένα θέμα ξεφεύγει από αυτό που είναι, και μετεξελίσσεται σε πλατφόρμα για εύκολους και ανόητους καυγάδες.

Με αφορμή ένα γεγονός - που έτσι κι αλλιώς δεν μου ειναι ευχάριστο -είπα να συζητήσουμε λίγο για το μέσον που λέγεται "ραδιόφωνο", και εάν συμφωνείτε πως, σιγά-σιγά, κάποιοι βάλθηκλαν να λιγοστέψει η γοητεία του.

Η "γοητεία" του ραδιοφώνου, δεν είναι απλώς να κάνει κάποιος παραγωγός μια καλή εκπομπή και να την απολαύσουν 5,10,20 ακροατές, αλλά να παραμείνει ένα μέσον που φέρνει τους ανθρωπους πιο κοντά και τους κανει καλύτερους.

Να μοιράζονται σκέψεις, εμπειρίες, μουσικές, βιβλία, ιστορίες, καυμούς, χαρές και λύπες.

Στη μέχρι τώρα διάρκεια του βίου μου, έχω μέσα μου μαζεμένες πολλές ομορφιές που τις οφείλω στο μέσον αυτό. Και σήμερα, σαν ακροατής αλλά και σαν παραγωγός, αισθάνομαι πως πάει να κυριαρχήσει η ασχήμια.

Και λέω: μήπως εγω μεγάλωσα λιγάκι; Μήπως άλλες είναι οι απαιτήσεις τών σημερινών, πιο νέων, ακροατών; Μήπως τους φτάνει μια φωνούλα ωραία, δυό λογάκια τρυφερά, και ένα τραγούδι όμορφο; Δεν το λέω ειρωνικά - ειλικρινά.

Μήπως περάσαμε στην εποχή της ανάγκης να πορευόμεθα κυρίως με πρόσωπα αναγνωρίσιμα γύρω μας; Μήπως απαιτεί καταιγισμό πληροφορίας το σημερινό ραδιόφωνο;

Η, πάλι, μήπως η πενιχρή παραγωγή άξιων ανθρώπων, από μόνη κατέστησε αναγκαία την πλέϊ-λιστ;
Μήπως παραγίναμε ακριβοί, οι παλιοί δημοσιογράφοι, και οι εταιρείες βολεύονται καλύτερα με 2-3 "λιστάδες", 2-3 διευθυντές, 5-6 βοηθούς και καλό τμήμα μάρκετιγκ;

Και πιο περα ακόμα:

Μήπως στον ίδιο δρόμο, και σέ άλλα επαγγέλματα, βαδίζει η κοινωνία μας;

Εγω, τις περισσότερες απαντήσεις μου τις έχω.
Τις δικές σας θέλω να διαβάσω.

χρ.

2:32 AM  
Anonymous Anonymous said...

Kirie Mihailidi,

Distixos, de mas ftanei i
tileorasi me tis askimies pou epilegoun kapioi eskemmena na provaloun theloun kai na kanoun to idio kai sto radiofono, eleos pia me ta tileoptika prosopa - akoma kai to marketing den epivalei epanalipsi, epanalipsi, epanalipsi ton idion prosopon, epanalipsi simainei kourasi - gia toso fanatikous kai erotevmenous me tis fatses tous mas pernane ?Alla malon nai gia toso pathiasmenous mas parnane kai afto giati emeis tous dinoume tous logous, ki an oxi emeis pou sas akoume Kirie Mihailidi kai sas diavazoume min anisixeite iparxei polis kosmos ekei ekso pou mallon ( de mporo na to eksigiso allios) "idonizetai" na vlepei kai na akouei kathimerinos 24 ores to 24oro ta idia kai ta idia me tin idia mizeria kai to idio tono "lifestyle" sixronos.
Min figete sto eksoteriko kai sas xasoume edelos. Alla diki sas i apofasi fisika.

Na iste kala kai na thimaste den iste monos

Kelly

9:12 AM  
Blogger dimitris said...

Χρήστο,
μας παίδεψες πολύ αυτό τον καιρό στον Αντένα. Αγωνία για να γράψω την εκπομπή σου στο mp3 player και να την ακούσω το απόγευμα μετά τη δουλειά (στο Δίεση η ώρα ήταν καλύτερη).
Βέβαια, χάρη σε εσένα γνώρισα τους συντελεστές των εκπομπών πριν και μετά την εκπομπή σου! Από τις αλλαγές που γίνονται όμως, όπως βάλαμε τη συχνότητα στη μνήμη του ραδιοφώνου, έτσι θα την βγάλουμε.

Σε περιμένουμε ανανεωμένο στο επόμενό σου βήμα.
Δεν σε ακολουθούμε - θέλουμε να μας έχεις στην καλή παρέα σου.

12:22 PM  
Blogger filippos said...

Κατά τη γνώμη μου το όλο πρόβλημα έγκειται στους γενικώς μανατζαρέους που έχουνε εγκατασταθεί σε θέσεις κλειδιά και δεν ξέρουνε το αντικείμενο της ενασχόλησής τους. Για να μην παρεξηγηθώ δεν αναφέρομαι στους ανθρώπους που ξέρουν και μανατζάρουν τις επιχειρήσεις τους σωστά και με μέθοδο.

Δυστυχώς όμως έχουμε γεμίσει ανθρώπους που με ένα ΜΒΑ (συνήθως ενός χρόνου) καταφέρνουν να ανέρχονται σε θέσεις όπου δεν έχουν τα προσόντα να σταθούν. Ένα βιβλίο που διάβασα και μου δίδαξε πολλά είναι το ακόλουθο: www.amazon.com/Managers-Not-MBAs-Management-Development/dp/1576752755

12:25 PM  
Blogger filippos said...

Επειδή δεν πέρασε το λινκ, δίνω τους κωδικούς ISBN

# ISBN-10: 1576752755
# ISBN-13: 978-1576752753

12:27 PM  
Anonymous Anonymous said...

Καλή επάνοδο και ελπίζω στην πρωινή ζώνη πάλι (8-10) για να σε ακούμε και καθημερινά!
Είμαι βέβαιος ότι θα βρείς νέο καλύτερο λιμάνι, και μην ξεχνάς ότι "κάθε εμπόδιο σε καλο"
με εκτίμηση
Αντώνης

12:50 PM  
Blogger Stavros Katsaris said...

Χρήστο με την ελπίδα να βρεις μια καινούρια ραδιοφωνική στέγη για να σε ακούμε ξανά θέλω να σου πω εκφράσω κάποιες σκέψεις που είχα κάνει στο άκουσμα της μετακίνησησς σου στον ΑΝΤ1.
Ξέρω πως το ραδιόφωνο το κάνουν οι άνθρωποι και όχι το όνομα.
Δυστυχώς όμως τους ανθρώπους τους διοικούν άνθρωποι σαν και αυτούς που περιγράφεις στο ποστ.
Αυτό είχα σκεφτεί όταν άκουσα οτι πας στον ΑΝΤ1.
Δεν σου έγραψα τίποτα τότε γιατί δεν είναι ωραίο να γεμίζεις κάποιον που κάνει ένα ξεκίνημα με τις φοβίες σου.
Αλλά στην παρέα που σε ακούμε κάθε πρωί κυριαρχούσε η ίδα ακριβώς απορία:
Τι κάνει ο Χρήστος στον ΑΝΤ1?
Τέλος πάντων. Αξιόλογοι άνθρωποι σαν κι εσένα δεν πάνε ποτέ χαμένοι.
Ελπίζω σε νεα συνάντηση στα ερτζιανά.

1:52 PM  
Anonymous Anonymous said...

Αγαπητέ Κε Μιχαηλίδη

Ευχομαι τα καλύτερα για νέα ξεκινήματα.
Περιμένουμε σύντομα να σας ακούσουμε από άλλη ραδιοφονική συχνότητα.

Προσωπικά ήταν ανακούφιση, το τέλος της συνεργασίας σας με τον ΑΝΤ1. Χαίρομαι που δεν θα χρειαστεί να ξανασυντονιστώ στην συχνότητα του.

Θα μου λείψει βέβαια η ραδιοφωνική σας συνεύρεση με τον Χ. Χωμενίδη, όπως μας λείπει και αυτή με τον θ. Δουμάνη στον Δίεση. Είναι τόσο αναζωογονητικό ν' ακούς έξυπνους διαλόγους και σχόλια.

Εν αναμονή
ΖΙΑΝΝΗ ΒΙΛΛΗ

2:30 PM  
Blogger Tonino said...

Θα πω κάτι που η φίλη μου της κοινωνικής ανθρωπολογίας θα το αποκαλούσε "χειρισμό" ή κάπως έτσι. Κύριε Μιχαηλίδη οφείλετε να μείνετε στο ραδιόφωνο. Το οφείλετε στους ανθρώπους που σας ακούν, σας εκτιμούν και σας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια. Όχι από υποχρέωση αλλά από αγάπη για κάτι διαφορετικό, για το μαγικό αυτό μέσο που λέγεται ραδιόφωνο. Γιατί μπορεί μα μην μπορούμε να σταματήσουμε τον "δρόμο που έχει πάρει" , μπορούμε όμως να στηρίξουμε την "αλλη επιλογή", τον άλλο δρόμο που η ιστορία θα δείξει αν είναι καλύτερος ή χειρότερος. Η τραγωδία είναι να υπάρχει ένας και μόνο δρόμος. Το "δακρυβρεχτο" συμληρωματικό σχόλιο μου είναι ότι ειλικρινά θα μου λείψει η εκπομπή σας. Ευχαριστώ.
Κατρινάκης Αντώνης

3:39 PM  
Blogger etherovamon said...

Καλησπέρα Κε Μιχαηλίδη,

Είναι αλήθεια ότι όταν πήγατε στον Αντέννα, κάποιοι από μας εξέφρασαν την απορία του πώς θα είστε κάτω από την ίδια στέγη με κάποιους τηλεοπτικούς αστέρες που ελάχιστα κοινά έχουν με εσάς όσον αφορά στο ήθος, στο βάθος και στην σοβαρότητα της 'δημοσιογραφίας' που ασκούν. Δυστυχώς από τότε έπαψα να σας ακούω λόγω ώρας, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι παραμείνατε πιστός στις αρχές σας. Σασ συγχαίρω, και εύχομαι στην επόμενη φάση σας να μπορώ να σας ακούω. Και να πάτε έξω, γιατί όχι. Και το παιδί σας να λάβει πιο σωστή παιδεία, και εσείς να ζήσετε σε πιο πολιτισμένο περιβάλλον. Απλά επιλέξτε ένα μέσον που να έχει καλή σύνδεση ίντερνετ για να σας ακούμε μέσω διαδικτύου.

Δεν είμαι σε θέση να αναλύσω αυτό που συμβαίνει στο ραδιόφωνο, απλά να δω ως απλός παρατήρητής, αυτά που επισημαίνετε. Το γιατί, φαντάζομαι έχει να κάνει με το γρήγορο και εύκολο κέρδος. Το να κρατάμε τον κόσμο (χαζο)χαρούμενο που θα του κολλήσει το τζιγκλάκι από την γνωστή αλυσίδα παιχνιδιών και θα το σιγοτραγουδά στον δρόμο. Ο κόσμος (και ας μου επιτραπεί μια γενίκευση), σε μεγάλο ποσοστό, έχει πάθει μια ανοσία, μια απάθεια. Δέχεται ότι του πασάρουν. Σε πολλούς τομείς, όχι μόνο στο ραδιόφωνο (ειδικά στον τομέα των υπηρεσιών, δημόσιων αλλά και ιδιωτικών).

Έχουμε καταντήσει (περί κατάντιας πρόκειτε) να σιγοτραγουδάμε τραγούδια που στο πρώτο άκουσμά τους μας απώθησαν, μόνο και μόνο λόγω επανάληψης.

Ας είναι. Σας εύχομαι ότι καλύτερο.

Μετά τιμής.

4:04 PM  
Blogger genna said...

This comment has been removed by the author.

4:31 PM  
Anonymous Anonymous said...

XRHSTO
OI KALOI, KAI OI ENTIMOI SAN ESENA, DEN XANONTAI ADELFE.
KALH ANTAMOSH STHN ATHINA
MICHALIS Washington

4:33 PM  
Anonymous Anonymous said...

Τα εγραφε και ο Φωτιου αυτά μετά το κλεισιμο του Jeronimo..Τότε δέν του έδιναν σημασία..Τώρα με τον κο Μιχαηλίδη αποδείχτηκε πως είχε απόλυτο δίκιο

Λευτέρης.

7:25 PM  
Blogger K.K.M. said...

"...υπάρχει έλλειψη νέων ιδεών στο ραδιόφωνο (όπως και στην τηλεόραση), ότι δυσκολεύονται να προτείνουν ενδιαφέρουσες εκπομπές στους πελάτες τους, και ότι εκτός από τους «μαζικούς διαφημιζόμενους» υπάρχουν και άλλοι που πάντα γυρεύουν «ένα στίγμα ιδιαίτερο.."

εγώ γιατί πάλι δυσκολεύομαι να το πιστέψω κάτι τέτοιο ;
γιατί έχω τη βεβαιότητα πως μόνο Γερμανού και τις ρέπλικές της ή τους Μουρατίδηδες κυνηγούν οι διαφημιστές για τους πελάτες τους;
αφού η δεύτερη κουβέντα τους είναι "καλός μωρέ αλλά πόσοι τον ακούνε ;"

τέλος πάντων , κι εμείς τις έχουμε τις απαντήσεις αλλά ποιόν άραγε ενδιαφέρουν ;
μην ξαναρχίζουμε πάλι τις ενδοσκοπήσεις...

7:55 PM  
Blogger warzycha said...

Αγαπητέ,

έχεις σκεφτεί ποτέ να την ψάξεις με ραδιόφωνο μέσω του διαδικτύου; Δεν θέλει πολλά λεφτά, δεν χρειάζεται αγορά συχνοτήτων κλπ. Μεράκι χρειάζεται γιατί δεν είμαι σίγουρος για την εμπορικότητα του εγχειρήματος (ακόμα). Όμως, δεδομένης της εξάπλωσης του διαδικτύου -και του broadband ειδικότερα- θεωρώ ότι σύντομα οι φραγμοί αυτοί θα εκλείψουν. Αν δε, έχεις ένα κοινό που σε γουστάρει και σε στηρίζει, υπάρχει και η μαγιά για κάτι τέτοιο. Θα με πεις υπερβολικά ρομαντικό... Εμένα όμως είναι το όνειρό μου να παίξω μουσική στο ραδιόφωνο, καλή μουσική και εκλεκτική, που ελάχιστοι σταθμοί παίζουν σήμερα (και όλο και λιγοστεύουν). Γνωρίζω βεβαίως ότι τέτοια τύχη δεν υπάρχει στην εποχή της ευτέλειας και του playlist. Σκέφτομαι λοιπόν σοβαρά να το επιχειρήσω, μια και λόγω επαγγέλματος έχω μια σχετική πρόσβαση σε τούτες τις τεχνολογίες. Αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, εγώ ευχαρίστως βάζω μουσική (και πολλοί άλλοι φαντάζομαι). Καιρός για δράση, θα έλεγα, και ας αφήσουμε κατά μέρους τα μοιρολόγια.

8:45 PM  
Blogger SOLON said...

Η αγωνία σου εύλογη Χρήστο. Σημείο των καιρών. Το μαζικό εκτοπίζει το καλό. Παντού. Αλλά υπάρχει ελπίδα. Μπορεί να στυλό και τα ξυραφάκια μιας χρήσεως bick να πουλιούνται σε εκατομμύρια ανθρώπους , οι λίγοι όμως που θέλουν το στυλό διαρκείας Mont Blanc η το παραδοσιακό ξυράφι με την ασημένια λαβή και το βουρτσάκι θα το βρουν και θα το πληρώσουν γιατί πάντα θα υπάρχει ζήτηση για το καλό. Το ραδιόφωνο, η τηλεόραση, οι τέχνες, έχουν γεμίσει από προϊόντα εύκολα, μιας χρήσεως, όπως και η ζωή μας αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν άτομα που εκτιμούν και αποζητάν το καλό, το χειροποίητο. Γιατί εσύ Χρήστο μου χειροποίητο ραδιόφωνο κάνεις. Και μη νομίζεις πως δε φαίνεται η διαφορά μεταξύ αυτού που για δύο ώρες εκπομπής δουλεύει πέντε ώρες, και αυτού που η προετοιμασία είναι δύο σκέψεις στο ταξί πηγαίνοντας στο studio. Αλά το χειροποίητο το καλό το κέντημα δεν μπορείς να το πουλήσεις στη λαϊκή. Θέλει το σωστό το μαγαζί. Ελπίζω να το βρεις. Μην ξεχνάς πως οι καιροί αλλάζουν, η τεχνολογία το ίδιο. Τα ερτζιανά σε μερικά χρόνια ίσως να είναι δευτερεύων τρόπος αναμετάδοσης. Άλλες ασύρματες τεχνολογίες, δορυφορικές και Wi-Fi (μέσω nternet βέβαια) ήδη έχουν ισχυρή παρουσία στο ραδιόφωνο. Και λέω εγώ, θεωρητικά, μέσα σε εκατομμύρια Ελληνόφωνους χρήστες του διαδικτύου, δεν υπάρχουν 5,000 που θα έδιναν ένα ευρώ την ημέρα να ακούν stream line, podcasting, on demand ραδιόφωνο με Μιχαηλίδη, Καπλάνι, Δήμου, Μανδραβέλη (τυχαία ονόματα που μούρχονται στο μυαλό). Με 150,000 ευρώ το μήνα πολλά μπορεί κανείς να κάνει. Γιατί η Ελλάδα δεν είναι μόνο παράθυρα ρε γαμώτο. Έχει και μπαλκόνια με θέα τον ουρανό.
Στελιος - ΝΥ

9:41 PM  
Blogger SOLON said...

@warzycha
μόλις διάβασα το σχόλιο σου. Κατι τέτιο θεωρητικά ακούγεται εφικτό. Πρακτικά . . δε ξέρω. Το ξέρουμε το ανέκδοτο με τη διαφορά του θεωρητικά και πρακτικά ?

9:46 PM  
Blogger warzycha said...

Φίλε Σόλωνα: Εφικτότατο είναι, για ρίξε μια ματιά στην προσπάθεια που έκαναν κάποιοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί στην Ελλάδα: http://www.moodyradio.gr/
Κατ'εμέ χάνει στο design αλλά η μουσική σε αποζημιώνει με το παραπάνω. Όσον αφορά το προηγούμενο σχόλιό σου, ως business plan, δεν θα επέλεγα να χρεώνω. Δεν νομίζω ότι θα πετύχαινε κάτι τέτοιο. Απλά θα προσπαθούσα να πάρω διαφημίσεις (ή με αλλους τρόπους). Σήμερα διάβαζα άλλωστε ότι στην Αμερική η διαφήμιση στο διαδίκτυο θα ξεπεράσει τις διαφημιστικές δαπάνες στα συμβατικά μέσα. Το ξέρω, είμαστε μακριά ακόμα, αλλά πιστεύω στο μέσο, θεωρώ ότι θα εκτοξευθεί.
Ελπίζω να σε πείθω με το παράδειγμα που σου παρέθεσα. (Και φυσικά υπάρχουν χιλιάδες περισσότερα στο web)

10:01 PM  
Anonymous Anonymous said...

Αγαπητε κυριε Μιχαηλιδη, επιτρεψτε μου ως εξαιρεση να μην στεναχωρηθω καθολου που σταματησε η συνεργασια σας με τον Αντεννα ….

Μπορει ισως μια συμπαθητικη φωνη (δικη σας) με ‘πιασαρικη’ ακουστικη να χαθηκε αλλα μαζι της χαθηκε ευτυχως και μια στενα μονοπλευρη θεωρηση (παντα αριστερη εως τα ακρα καποιες φορες..) ολων των πραγματων και μια (αρκουντως εκλεπτυσμενη θα ελεγα) χειραγωγηση της κοινης γνωμης σε κατευθυνσεις αν μη τι άλλο και περιεργες καποιες φορες…

Θα ημουν ο τελευταιος ανθρωπος που θα χαιροτανε για ένα συνανθρωπο του που εχασε την δουλεια του, και επισης ο τελευταιος που θα ηθελε μια μονοπλευρη θεωρηση (ακομη και αν ηταν η δικη μου) των πραγματων από τα μεσα μαζικης επικοινωνιας , ΑΛΛΑ νομιζω ότι πλεον κουρασε πολύ πια τον κοσμο αυτό το νοσηρο φαινομενο καποιων (ξεπερασμενων από την ιστορια και τους λαους) αριστερων κυκλων με κεντρα μεσα και εξω από την χωρα πολλες φορες…. να διαφεντευουν κατά το δοκουν (ενιοτε επικινδυνων ανθρωπων και συμφεροντων) την ενημερωση και να χειραγωγουν επαισχυντα την κοινη γνωμη ακυρωνοντας ετσι την οποιαδηποτε δημοκρατια εχουμε η προσπαθουμε να εχουμε.

Ευχομαι ειλικρινα γρηγορα να βρειτε μια δουλεια με καλυτερες αποδοχες και να ειστε ευτυχης μακρυα από μεσα μαζικης ενημερωσεως ει δυνατον, εάν όχι τοτε ελπιζω ειλικρινα στο μεσοδιαστημα αυτό να εχετε εκεινο τον απαραιτητο χρονο ουτως ώστε να κανετε καποια (απαραιτητη) αυτοκριτικη και να εμβαθυνετε κυριως σε θεματα ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ δεοντολογιας και πολιτικης ηθικης.

Εν κατακλειδι –αν συνεχισετε στα ΜΜΕ- να αντιληφθειτε ότι το μικροφωνο δεν σας δοθηκε για να ‘περασετε’ μεσα από αυτό την δικη σας ιδεολογια αλλα να το χρησιμοποιησετε με σεβασμο για να διακονησετε την αληθεια και να προαγετε τον ανθρωπο (που είναι και το ζητουμενο) στον οποιο επιτρεψτε του να μην είναι ντε και καλα ιδιος με εσας…

Με ειλικρινεις χαιρετισμους από καποιον παληο (Αντεννα Θεσσαλονικης) ακροατη που η ζεστη φωνη σας (και μονο) δεν μπορεσε να κρατησει αφου τα νοηματα που
εξεφραζε (ως επι το πλειστον) ηταν δυστυχως παρωχημενα και παγωμενα σε μια
συντηρητικη ιδεοληψια που εν τελει αδικουσε και αδικει και εσας τον ιδιο.

Νικηφορος Φωκας

10:15 PM  
Blogger SOLON said...

Αμαν Χρήστο, αριστερός και μάλιστα των άκρων. Πέφτω απο τα σύννεφα. Τόσα χρόνια ακροατής και δεν το πήρα χαμπάρι.

10:27 PM  
Blogger Jason said...

Καλή συνέχεια, όπου και να βρεθείτε.

10:41 PM  
Anonymous Anonymous said...

K.Μιχαηλίδη,
σας έστειλα ένα e-mail στο mail σας, που αναγράφεται στην Ελευθεροτυπία. Αν υπάρχει κάποια άλλη ηλεκτρονική διεύθυνση, παρακαλώ ενημερώστε με.
Ευχαριστώ!

10:46 PM  
Blogger georgeATSALAKIS said...

Θυμάσαι τι έλεγες - στη Βόλτα σου - στις 13 Ιουνίου;

"Εδώ είν’ ωραία, δεν είναι; Ερχόμουν μικρός, και μάζευα στο δάσος τα πεσμένα φύλλα – συλλογή τά’χα. Να μετράω εποχές. Πιο πολύ μ’ άρεσε το φθινόπωρο. Εσένα;"

Κιεμένα μου αρέσει το φθινόπωρο. Είναι η καλύτερη εποχή για νέα ξεκινήματα και ξεκαθαρίσματα λογαριασμών. Έχεις τις μπαταρίες σου γεμάτες, αλλά έχεις πια ξεχάσει το καλοκαίρι, είναι η εποχή που βρίσκεις τη φόρμα σου - σαν τις ομάδες στο ποδόσφαιρο.

Χαίρομαι που φεύγεις από τον ΑΝΤ1. Είναι ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών που περίμενα καιρό. Όχι με το σταθμό, αλλά με τους ανθρώπους που σε ακούγαν από παλιά. Και απορούσαν. Συζητούσα με μια πολύ καλή φίλη και συμφωνούσαμε στο ότι ξοδεύεσαι χωρίς λόγο - το κοινό αυτού του σταθμού απλώς δεν μπορούσε να σε ακολουθήσει και αυτό φαινόταν στα μηνύματα που σου έστελνε.

"Πολλές φορές περπατώ μόνος μου εδώ. Μιλάω, ή σφυρίζω, ή τραγουδώ. Χαζεύω τη βλάστηση και προσκυνώ την ομορφιά της. Φαντάζομαι, μερικές φορές που πλημμυρίζω χαρά, πως έχω και παρέα. Μια πριγκηπέσα αέρινη, από παραμύθι τωρινό…"

... έλεγες και νομίζω ότι χρειάζεται να περπατήσεις λίγο μόνος. Μακριά από μικρόφωνα, έτσι για να δεις αν πραγματικά θα σου λείψει αυτό το μέσο το τόσο ά-μεσο, μα και τόσο ψυχοφθόρο... Το αν θα λείψεις από εμάς λίγη σημασία έχει αν εσύ δεν είσαι καλά - όπως ήσουν τότε που ο Σταθμός έγινε Δίεση. Παρέα πάντως θα έχεις στα μοναχοπερπατήματά σου, μέχρι να ξαναβρεις το δρόμο.

"Εδώ, αυτή η γραμμούλα στο χέρι, είναι της τύχης. Πιο κάτω, ενώνεται με εκείνην της μοίρας. Και εδώ, η γραμμή της ζωής. Ταξίδι θα πάς – έτσι δεν λένε οι καφετζούδες; Σ’το λέω κι εγώ, που κατέχω μόνο από τις γραμμές που βλέπω στην άκρη των ματιών σου. Γιατί μελαγχόλησες;"

Ωραίο πράγμα το ταξίδι και γλυκιά η μελαγχολία του- ιδίως όταν δεν ξέρεις που πηγαίνεις. Μόνο μην ξεχάσεις να ενημερώσεις το ιστολόγιό σου όταν φτάσεις κάπου. Και καλό αέρα στα πανιά σου.

Με απεριόριστη εκτίμηση
Γιώργος Ατσαλάκης

ΥΓ1: Να θυμηθώ να βγάλω από τη μνήμη του ραδιοφώνου μου τον ΑΝΤ1. Εσύ έφυγες, ο Χωμενίδης ακόμα γράφει, ποιος ο λόγος να μου πιάνει χώρο;
ΥΓ2: Με μάλωσες όταν σου απάντησα σε 'κείνο το post σου για τη Βόλτα, αλλά τελικά μάλλον είχα λίγο δίκιο, ε;
ΥΓ3: Έτσι για να γελάσεις με όσους σε αποκαλούν ακραίο αριστερό, κάποιοι γνωστοί μου σε αποκαλούν "o καραδεξιός φίλος σου ο Μιχαηλίδης". Τι να πεις... σ' αυτή τη χώρα λατρεύουν τα ταμπελάκια, ιδίως όταν δεν σημαίνουν τίποτα πια.

11:23 PM  
Blogger christos michaelides said...

Αγαπητέ Νικηφόρε Φωκά.

Τι να απαντήσω, τώρα, εγω σ' αυτόν τον ανελέητο πυροβολισμό σου;

Να σου πω ότι δεν είμαι ελέφαντας;
Τι ωφελεί, τάχα, αφού εσύ, μέ βάση τη δική σου ανάλυση, έχεις πειστεί ότι είμαι;

Αλλά, αυτά τα περί "αριστερων κυκλων με κεντρα μεσα και εξω από την χωρα πολλες φορες…. να διαφεντευουν κατά το δοκουν (ενιοτε επικινδυνων ανθρωπων και συμφεροντων) την ενημερωση και να χειραγωγουν επαισχυντα την κοινη γνωμη ακυρωνοντας ετσι την οποιαδηποτε δημοκρατια εχουμε η προσπαθουμε να εχουμε", φιλαράκο, με τρομάζουν.

Αν τα έπαιρνα στα σοβαρά, θα ακολουθούσα τη συμβουλή του Μάνου Χατζιδάκι (αλήθεια, πώς εγω, "ένας καραμπινάτος Αριστερός", τόσο λάτρεψα, τόσο ταυτίστηκα, τόσο επικαλούμαι συναχώς ως παράδειγμα "έναν καραμπινάτο αστό, Δεξιό";) να περιφρονώ ολωσδιόλου ό,τι στηρίζεται σε ημιμάθεια, στενοκεφαλιά και αυθαίρετη συμπερασματολογία.

Θα μου άρεσε εξαιρετικά η συζήτηση εάν γινόταν επί της ουσίας. Να μού έλεγες, δηλαδή, "στην τάδε εκπομπή, σχολίασες με τον εξής τρόπο το τάδε γεγονός, και εγω αυτό το θεωρώ λανθασμένη, Αριστερή σκέψη", κλπ, κλπ.

Από τη στιγμή, όμως, που εσύθ ο ίδιος, ακυρώνεις τον πολιτισμό που απαιτεί μια τέτοια προσέγγιση, και επιστρατεύεις πολύ μικρόψυχα και κακά συναισθήματα ("Ευχομαι ειλικρινα γρηγορα να βρειτε μια δουλεια με καλυτερες αποδοχες και να ειστε ευτυχης μακρυα από μεσα μαζικης ενημερωσεως"), υποχρεούμαι να δηλώσω αδυναμία συνέχισης αυτού του διαλόγου.

Υ.Γ.: Αν ήμουν, αλήθεια, όλα αυτά που λές, θά είχα τουλάχιστον τη δύναμη να διασφαλίσω τη δουλειά μου. Αντίθετα, μόλις πληροφορήθηκα σήμερα από την ΕΣΗΕΑ ότι υπήρξε σκέψη για απεργία εξαιτίας της λύσης της συνεργασίας μου με τον Αντέννα, αμέσως απάντησα "όχι", εγω είμαι από εκείνους που κατάφεραν να διεκδικήσουν και να πάρουν από το επάγγελμα, και ότι οι συνδικαλιστικοί αγώνες πρέπει να γίνονται για τα χιλιάδες παιδιά του χώρου που στ' αλήθεια περνάνε ζόρι μεγάλο.
Επιπλέον, πέραν μιας αξιοπρεπούς μεταχείρησης, που δέν απόλαυσα στο τέλος, άλλο τίποτα, ποτέ, δεν ζήτησα από το κανάλι.

Ο Αριστερός που περιγράφεις εσύ, και μάλιστα με τόσο αδίστακτο προσωπείο, θα αρνιόταν άραγε τον απεργιακό θόρυβο γιά πάρτη του;


Γειά χαρά
Χρ.

Στέλιο μου, κατάλαβες γιατί θέλω να φύγω από δω;

11:50 PM  
Anonymous Anonymous said...

Αγαπητε κυριε Μιχαηλιδη,

Κατ’αρχας ησυχαστε διοτι δεν συνηθιζω να πυροβολω, κατά δευτερον τα περί "αριστερων κυκλων με κεντρα μεσα και εξω από την χωρα πολλες φορες…. να διαφεντευουν κατά το δοκουν (ενιοτε επικινδυνων ανθρωπων και συμφεροντων) την ενημερωση και να χειραγωγουν επαισχυντα την κοινη γνωμη ακυρωνοντας ετσι την οποιαδηποτε δημοκρατια εχουμε η προσπαθουμε να εχουμε", ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ…εμενα να δεις..

Το ρηθεν ατυχως πιστευω ‘να περιφρονώ ολωσδιόλου ό,τι στηρίζεται σε ημιμάθεια, στενοκεφαλιά και αυθαίρετη συμπερασματολογία.’ νομιζω ειλικρινα σε αδικει γιατι παραειναι αλαζονικο και συναμα αστηρικτο ..

Εκεινο όμως που δεν δεχομαι είναι αυτό που μου προσαπτεις ότι δηθεν ο ίδιος ‘ακυρώνω τον πολιτισμό που απαιτεί μια τέτοια προσέγγιση’ , και δηθεν επιστρατεύω ‘πολύ μικρόψυχα και κακά συναισθήματα’ ΛΑΘΟΣ αγαπητε
ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ γιατι ημουν ειλικρινης και όχι χαιρεκακος ουτε ειρων.. μαλλον δεν μπορεις ευκολα να διαβασεις πισω από τις γραμμες..

Τελειωνω λεγοντας σου (σχετικως της τελευταιας σου παραγραφου) ότι ΔΕΝ σου προσηψα ποτε και πουθενα ιδιοτελεια και ταπεινα ελατηρια.. αυτό που ειπα και δεν παιρνω πισω είναι περι της καταχρησεως (πολιτικοιδεολογικα) του μεσου –ξαναλεω καπως εκλεπτυσμενα- κατι που ασφαλως γινεται πολύ πιο αγαρμπα και αξεστα από την συντριπτικη πλειοψηφια του λεγομενου δημοσιογραφικου χωρου σε βαθμο που κατηντησε αυτος να είναι και να φαινεται πλεον ‘καμπουρακειος’ (δημοσιογραφια) με ότι αυτό συνεπαγεται.

Είναι δυσκολος ο αυτοελεγχος και ο περιορισμος του εγω , αλλα είναι και τοσο απαραιτητος .. ιδιαιτερως από αυτους που εχουν προσβαση στα μυαλα και στις ψυχες των αλλων..

Με χαρα μου ακουσα ότι αγαπας τον Χατζηδακη , αυτό σημαινει ότι
εισαι ευαισθητος και καλλιεργημενος , και αυτό ηδη είναι το πρωτο κοινο μας στοιχειο (η μουσικη αυτή) εστω και αν διαφωνουμε σε τοσα αλλα.. αποδεικτικο ποσο κοντα μπορουν να ερθουν οι ανθρωποι με την μουσικη όταν αυτή είναι ντυμενη με τεχνη και ποσο μακρυα με τα λογια όταν τα τελευταια είναι γυμνα από ανοχη και σοφια.

Ενας ΜΗ αριστερος φιλος σου που δεν επιθυμει να συνεχισει αυτόν τον διαλογο πια γιατι δεν στοχεψε ποτε τον ανθρωπο (όπως δυστυχως νομισες) ουτε φιλοδοξησε ποτε να βγαλει καμμια κακια πιστεψε με, μονο διατυπωσε μια πικρια και μια ενσταση για καποιο μυαλο που θεωρησε και ισως απαιτησε καποια στιγμη ότι επρεπε να είναι πιο ανοικτο.

Γεια χαρα και σε σενα φιλε μου

Νικηφορος Φωκας

12:49 AM  
Blogger christos michaelides said...

Οχι. Δεν το συνεχίζω αυτό. Ειναι φτηνό. Απρεπές. Και αστηρικτο. Κολλάς μια ταμπέλλα, και με αυτό το "δεδομένο" επιχειρηματολογείς.
Αυτό, λίγο απέχει από τον ολοκληρωτισμό.

Η "υπόθεσή" σου είναι λάθος. Εγω, ΞΕΡΩ, τι είμαι. Εσύ, ξέρεις μόνο τί εισπράττεις.

Η επιμονή περί "χρησιμοποιησης ενός μέσου" είναι επίσης λανθασμένη. Ξένη πρός εμένα αυτή η τακτική.

Τέλος, άν ΤΩΡΑ μαθαίνεις για τη "σύμπλευσή" μου με τον Χατζιδάκι (με "ι", πάντα, όχι με "η"), πάει να πεί πως πράγματι λίγο με άκουσες από το ραδιόφωνο όλα αυτά τα χρόνια, και ακόμα λιγότερο με ξέρεις.

Ειλικρινά, μέσα μου, ιδίως αυτόν τον καιρό, αισθάνομαι κούραση ανείπωτη. Τόση, που δέν έχω ούτε χρόνο, ούτε και χώρο, να εξηγώ αυτονόητα, ή να αοριστολογώ επί αυθαιρέτων "υποθέσεων". Δεν γίνεται έτσι διάλογος. Μόνο αερολογία. Στην οποία, με συγχωρείς, άλλο δεν συμμετέχω.

Ευχαριστω

χρ.

1:39 AM  
Anonymous Anonymous said...

Αμα σου λεω εγω, οποιος ανακατευεται με τα πιτουρα τον τρωνε οι κοτες...

8:37 AM  
Anonymous Anonymous said...

Άντε μετά να σας πείσουμε να μη φύγετε από την Ελλάδα...
Θυμάμαι πριν από 4-5 χρόνια έναν ακροατή του Δίεση που στεκόταν στα νύχια για να αποκρούει "αντικομμουνιστικούς λίβελλους" που συνεχώς εντόπιζε στις εκπομπές σας. Μια φορά μάλιστα που αστειευτήκατε με το Θεόφιλο συσχετίζοντας τον Κόκκαλη με το Φιντέλ Κάστρο (ότι και οι δύο είναι μόνοι υποψήφιοι στις εκλογές που προκηρύσσουν!) έστειλε sms που έλεγε "να βγάλεις το σκασμό για το Φιντέλ και την Κούβα, παλιοδεξιέ φασίστα!"
Μην πικραθείτε, για να γελάσετε σας το θύμισα...

9:38 AM  
Anonymous Anonymous said...

Signomi Kirie Foka

Diladi eseis den katalavate oti tou valate tou Kiriou Mihailidi tabela ? Diladi emeis oi ipolipoi imaste "kapos gaou" epeidi afto katalavame. I otan tou prosapsate oti me kapies apopsis tou "xeiragogi to koino" diladi afto inai kaloproaireto ? - mou thimizete kapious politikous pou eno lene kati tetoia meta kanoun pos den ta ennoousan etsi alla kapos allios.. Iparxoun dio erminies se afto pou ipate giati nai i elliniki glossa inai plousia alla mexri enos oriou... diladi san na iponoite oti emeis pou ton akougame ton Kirio Mihailidi imastan pos na to po, ta anilika xoris gnoseis etoimoi na masisoume oti mas dosoun. Kai emeis mporei na diafonisame me ton Kirio Mihailidi se kapia themata, mpori na imastan se alla pio apolitoi kai se alla ligotero apolitoi, ti simainei afto oti tha kolliso se kapion mia tabela oti "xeiragogi to koino tou" giati emena afto mou ekane tin megaliteri ediposi apo afta pou ipate. Gia na peis kati tetio pou exei na kanei me ton xaraktira kaipiou anthropou prepei i na ton ksereis para para poli kala i na parakolouthis tin diadromi tou xronia. Eseis exete kanei kati apo ta dio ?

Kelly

10:01 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ραδιόφωνο για μένα ειναι μέσο ενημέρωσης, ψυχαγωγείας και διασκέδασης...κάποιοι όπως εσείς καταφέρνουν να παρέχουν και τα 3 αυτα στους ακροατές τους άλλοι πάλι ένα ή δυο απο τα 3, άλλοι το ένα.Δυστηχώς ή ευτυχώς έχω γίνει απαιτητική στον τρόπο που θέλω να έχω τα τρια παραπάνω.Θέλω ενημέρωση χωρίς παράθυρα,ενημέρωση με άποψη, κρίση και ευασθησία.Θέλω η ψυχαγωγία μου να γίνεται με κάλή μουσική και να ακούω καλλιτέχνες που να έχουν κατι να πουν και στη μουσική κ σε αυτά που κάνουν.Τέλος θέλω με το ραδίοφωνο να γελάω..να μηδιάζω και να ακούω τα αστεία που κάνω και έγω με τους φίλους μου, απο άλλους ανθρώπους...γιατί αυτό μου ομορφαίνει τη μέρα.Το ραδιόφωνο είναι το αγάπημένο μου μέσο .....αυτό που με αφυπνίζει αυτο που με κάνει καλύτερη.Το ραδίοφωνο είναι η παρέα μου...και εσείς κύριε Μιχαηλίδη μέρος της καθημερινότητας μου, γιαυτο συνεχίστε αυτο που κάνετε τόσο καλά τόσο χρόνια, που σας ακούω.Συνεχίστε με παρέα όπως του Θεόφιλου, του Χρήστου Χωμενίδη γιατί σε αυτό τον τόπο απο το οποίο εμείς δεν μπορούμε να φύγουμε θέλουμε να έχουμε την ευχαρίστηση να σας ακούμε ...
Κωνσταντίνα

11:17 AM  
Blogger ιστός said...

Μίλα κι ας μην σε βλέπει κανείς. Σε ακούνε.

Η φαντασία αντικαθιστά την έλλειψη οπτικών ερεθισμάτων.

Αρκεί να μην αρχίζεις να βλέπεις το ω(μέγα) για ό(μικρον), στο ΜΜΕ που αγαπάς.

11:25 AM  
Blogger etherovamon said...

Πάντως εάν κάποιοις ήθελε να σας βάλει μια ταμπέλα, σίγουρα αυτή του αριστερού δεν θα ταίριαζε καθόλου. Το λέω έχοντας παρακολουθήσει πολλές εκπομπές σας όλα αυτά τα χρόνια στον Σταθμό και στον Δίεση. Και αυτό δεν έχει να κάνει καθόλου με την μουσική (άλλωστε αν δεν κάνω λάθος και για τον Χατζιδάκι έχει ειπωθεί ότι η ταμπέλα του δεξιού δεν του αρμόζει πλήρως - αλλά δεν έχω ιδία άποψη για το θέμα)- λοιπόν δεν έχει να κάνει με την μουσική αλλά με τα σχόλιά σας. Που ακούγοντάς τα προσεκτικά είναι αδύνατον να σας βάλει κανείς την οποιαδήποτε ταμπέλα. Πέραν από αυτήν του 'ΑΝΘΡΩΠΟΥ'

Η άποψη ότι χειραγωγείτε το κοινό σας είναι άκρως προσβλητική για εμάς, το κοινό σας, που μόνο ΕΜΕΙΣ ξέρουμε τι θέλουμε και τί μας αρέσει. Αν μη τι άλλο, καταφέρατε και καταφέραμε να διαφέρουμε από το 90% της τηλε-σαβούρας και ραδιο-σαβούρας που μας κατακλίζει και που είναι παντελώς αδιάφορη για την πολιτική και κομματική ταυτότητα του καθενός. Μαιμούδες θέλουν να χορεύουν και να παλεύουν, να μειδιάζει το απαθές κοινό. Αυτό, που εμείς, το κοινό του Μιχαηλίδη δεν υπήρξαμε ποτέ (και ας με κατηγορήσουν για αλαζονεία). Γιατί θέλει κάτι παραπάνω από πουρέ στον εγκέφαλο για να ακούσεις την Κάλλας το πρωί, για να φιλτάρεις τις 'ταξικές' διαφωνίες Θεόφιλου και Μιχαηλίδη, να κάνεις χαβαλέ με τα παιδικά τραγουδάκια, να ακούσεις σοβαρά δημοσιογραφικά σχόλια ενός ανθρώπου που δεν φοβάται να διαφέρει από τους υπόλοιπους. Ο Βρετανός, ο δεξιός, ο αριστερός, ο των βορείων προαστίων.

Μετά τιμής,
ένας χειραγωγημένος ακροατής σας.

12:51 PM  
Blogger Έλα αλλιώς said...

Κύριε Μιχαηλίδη
Ζω στην Κέρκυρα
Εγώ δεν σας είχα ακούσει πριν τον αντένα
Και ομολογώ αναρωτήθηκα όταν σας πρώτο άκουσα ρε τι είναι τούτο ήταν τα διαφορετικά λόγια η διαφορετικές μουσικές και μάλλον το διαφορετικό ήθος ομολογώ ότι σε μένα μου λείπετε είσαστε όαση αλλά δεν έπαυσα να αναρτιέμαι για την επιλογή του αντένα είστε τόσο διαφορετικός με ηρεμούσε να σας ακούω
Εύχομαι τα καλύτερα από εδω και περά

1:27 PM  
Anonymous Anonymous said...

Αυτά που ειπα ειναι κρυσταλινα και καθαρα για οποιον θελει να καταλαβει , για οποιον δεν θελει η το χειροτερο δεν μπορει τι να πω ?

Απλα επικροτω αυτό που ειπε ο TONI VENIERI (8.37) και θα το ακολουθησω ,αλλωστε είναι και από τα αγαπημενα μου ρητα.

υγ
Ότι ειπα ισχυει και δεν με αφορα αν καποιος συμφωνει η όχι, είναι θεμα παιδειας και στο βαθος αισθητικης.

Οσο για τον Χατζηδακη , ποτε μου δεν συνεπλευσα μαζι του (εν γενει) απλα με αγγιξε και με αγγιζει το μεγαλο εργο του, άλλο το ένα άλλο το άλλο, επισης δεν με αφορα αν καποιος το γραφει Χατζηδακις , επιτρεψτε μου να τον γνωριζω από τοτε που ηταν Χατζηδακης.

Σας χαιρετω με αγαπη ,εστω και διαφωνωντας ,και ειλικρινα ευχομαι κάθε επαγγελματικη και πνευματικη ανελιξη , αδολα και χωρις ειρωνειες.

Χαιρετε,

Νικηφορος Φωκας

1:50 PM  
Blogger christos michaelides said...

"αυτα που ειπα ισχύουν, και δεν με ενδιαφέρει αν κάποιος συμφωνει η όχι".

ΑΥΤΗ είναι η "λογική" που απεχθάνομαι εδω. Δηλαδή, κολλάω σε κάποιον μιά ταμπέλλα, χαρακτηρίζω όπως γουστάρω τον κάθε κ. Φωκά, κοινοποιώ την αυθαίρετη άποψή μου, και όταν μου λέει ό ίδιος ο κ. Φωκάς, όπως και άλλοι που τον ξέρουν καλύτερα, "ξέρεις, κάνεις λάθος, αδερφέ", εγω απαντώ όπως είδατε πιο πάνω. Μια ... λίγο πιο ευγενική βερσιόν του "σας γράφω όλους".
Ωραια...

Παρόλ' αυτα, είχε και αυτός ο "διάλογος" τη χρησιμότητά του. Πιστευω πως αν βρισκόμασταν κάπου, κάποτε, και γνωριζόμασταν καλύτερα, οι διαφωνίες μας, που ασφαλώς και θα υπήρχαν, θα ηταν πολύ πιο όμορφες.

Ευχαριστω, και γειά πάλι

Χρ.

2:29 PM  
Anonymous Anonymous said...

Νικηφορος Φωκας: "επικροτω αυτό που ειπε ο TONI VENIERI (8.37) και θα το ακολουθησω ,αλλωστε είναι και από τα αγαπημενα μου ρητα"

Ακομα κι αν τα πιτουρα ειστε εσεις? Γιατι εγω αυτο εννοουσα.

3:24 PM  
Anonymous Anonymous said...

Θα ηθελα ηδη να ειχα σταματησει αλλα δεν μπορω απο αυτα που βλεπω εδώ..

Προς TONI VENIERI , απαντηση :

Σωπατε !! δεν το ειχα καταλαβει ! ευχαριστω για την διευκρινηση και την ευγενεια…. αραγε μηπως περασε από το μυαλο σας ότι ενδεχομενως ειχα αντιληφθει την ευγενικη σας ‘προτροπη’ και σας προλαβα ‘αδειαζοντας’ σας προκαταβολικα ?

Προς Κυριο ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, απαντηση :

Αν διαβασετε προσεκτικα και νηφαλια θα δειτε ποιος είναι επιθετικος , επισης ταμπελες δεν εβαλα πουθενα ΤΑΚΤΙΚΕΣ και ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ανεφερα η επετιμησα, και επειδη (ως ανεμενετο αφου γραφω στην προσωπικη σας ιστοσελιδα) οι περισσοτεροι μου επιτεθηκαν με αδικα και αστοχα σχολια , προκειμενου να αποφυγω να ανοιξω διαλογο/αντιπαραθεση με σειρα ακροατων σας προτιμησα να ‘κλεισω’ το θεμα λεγοντας ‘δεν με ενδιαφερει αν καποιος συμφωνει η όχι είναι θεμα παιδειας και στο βαθος αισθητικης.’ νομιζοντας ότι ετσι ο καθενας εχει το δικαιωμα να κρατησει την θεση του χωρις να συνεχιστει αυτή η αντιπαραθεση, όχι όμως και να το βρειτε σαν ‘πατημα’ να μου πειτε ότι αυτή είναι η ‘λογικη’ που απεχθανεσθε !

Να ειστε βεβαιος ότι εγω προσωπικα ‘δεν σας γραφω ολους’ απλα διοτι αυτή η εκφραση και τακτικη με βρισκει απολυτα αντιθετο της.

Νομιζω οτι το θεμα εχει πλεον εξαντληθει,

Ευχαριστω και παλι,

Νικηφορος Φωκας

4:53 PM  
Anonymous Anonymous said...

Αγαπητέ συνάδελφε, Χρήστο,

Πρώτα απ' όλα επίτρεψέ μου να εκφράσω τη λύπη μου που κι η δική σου φωνή (μαζί με τόσες άλλες, δυστυχώς) "εξαφανίστηκε" από το ραδιοφωνικό τοπίο. Μετά από 19 χρόνια στο χώρο, από τη γέννηση της (τότε) ελεύθερης ραδιοφωνίας, έχοντας περάσει από πολλά καλά "μαγαζιά", αντιμετωπίζω ακριβώς την ίδια κατάσταση. Επίτρεψε μου επίσης, να μην αποκαλύψω (τουλάχιστον δημοσίως) τα στοιχεία μου, καθώς -έτσι κι αλλιώς- δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία εδώ.

Διάβασα με πολλή προσοχή την ανάρτηση σου και με ακόμη περισσότερη τα σχόλια των επισκεπτών, μιας και αυτοί αποτελούν το πραγματικό μας "κεφάλαιο" σ' αυτό το χώρο. Χωρίς αυτούς, το κοινό, τους ακροατές, τους αναγνώστες, τους τηλεθεατές, θα είμαστε ΟΛΟΙ από καιρό στο σπίτι μας. Για να είμαι πιο σαφής, ίσως να μην είχαμε βγεί ποτέ απο εκεί, με σκοπό να βάλουμε το προσωπικό μας λιθαράκι στη μαγεία του κάθε μέσου, είτε αυτό λέγεται Ρ/Φ, είτε TV, είτε Τύπος.

Τους τελευταίους 3-4 μήνες που είμαι εκτός χώρου, προσπάθησα -ψύχραιμα, πια- να δω το όλο θέμα πιο σφαιρικά. Να κάνω την αυτοκριτική μου (μιας και είναι της μόδας), και -ίσως- να μάθω από τα λάθη μου. Να που κατέληξα:

-Ο όρος "μαγαζιά" που χρησιμοποίησα πιο πάνω, προφανώς δεν είναι τυχαίος. Όσο κι αν μας τσούζει, όσο κι αν μας αδικεί στο πλαίσιο της ζωτικής μας ανάγκης να υπηρετούμε την ιδέα της ψυχαγωγίας και της ενημέρωσης, πρόκειται για μαγαζιά. Για επιχειρήσεις, με τζίρους, με εργαζόμενους, με πάγια, με κέρδη, με ζημιές, με φόρους, διακαιώματα κλπ.

-Στην αρχή σίγουρα δεν ήταν έτσι. 5 τολμηροί επιχειρηματίες και 1-2 Δήμαρχοι, με 15, 25 ή 35 ραδιοφωνατζήδες (είτε πρώην "πειρατές", είτε από το δυναμικό της ΕΡΤ, είτε αφιχθέντες από το εξωτερικό) μαζί με τις ευλογίες της τότε αντιπολίτευσης και στη συνέχεια της πολιτικής εξουσίας, έδωσαν μορφή στο όνειρό μας, ανοίγοντας το δρόμο της ελεύθερης ραδιοφωνίας και μαζί μ αυτήν, της σκέψης και της έκφρασης.

-Καθώς ο καιρός περνούσε, κάποιος ανεγκέφαλος (άλλη λέξη ήθελα να χρησιμοποιήσω εδώ,...τέλος πάντων) είπε: "Γιατί δεν βάζουμε ένα χορηγό στην έκφραση;". Ενας δεύτερος, της ίδιας λογικής, πρότεινε: "Γιατί δεν βάζουμε κι ένα χορηγό στη σκέψη; Θα μειώσουμε ακόμη περισσότερο το κόστος." Έτσι, το όνειρο μεταλλάχθηκε σε business. Νέες λέξεις προστέθηκαν στο ραδιοφωνικό μας λεξιλόγιο: break, spot, sponsor, jingle, target group, awareness, profit και ασφαλώς *ocus.

-Το μεταλλαγμένο όνειρο (βλ. business, ή κατά την σιχαμενότατη ελληνικούρα: "μπίζνα") είχε πάρει πια ένα δρόμο χωρίς επιστροφή. Αυτό είναι και το κομβικό σημείο που διαχωρίζει το χθες από το σήμερα, φίλε Χρήστο. Την ποιότητα, από τα fast food. Φτάνω πια στο σημείο να πιστέψω πως ακόμη και το λανθασμένο 'ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ' που έχει επικρατήσει, αντί του σωστού 'ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ' δεν είναι τυχαίο.

-Η "μπίζνα" θέλει χαμηλό κόστος και όσο το δυνατόν περισσότερα κέρδη. Ποιότητα; Καινοτομία; Σωστή χρήση της γλώσσας; Ποιος τα γ**εί αυτά;

-Κάποιος άλλος είπε: "Θα μειώσουμε κι άλλο το κόστος. Θα διώξουμε μερικούς και θα τους αντικαταστήσουμε με pc. Θα βάλουμε playlist." Ε, ρε γλέντια!!! Η πλήρης ισοπέδωση.

-Για να γίνεις παραγωγός (κατά κανόνα) στο ραδιόφωνο σήμερα το μόνο που χρειάζεται είναι να είσαι άχρωμος, άοσμος, φτηνός και χωρίς άποψη. Αν αποκτήσεις κάτι από αυτά στην πορεία, γίνεσαι επικίνδυνος και άρα ανεπιθύμητος. Και κάτι ακόμη: Όσο πιο τακτικά χρησιμοποιείς στον αέρα τις φράσεις: "super" και "ουάου!", τόσες περισσότερες πιθανότητες έχεις να πληρωθείς κανονικά στο τέλος του μηνός!!! Από την άλλη, έτσι και το ΕΣΡ εντάξει αυτές τις φράσεις σ' ένα είδος απαγορευμένου λεξιλογίου, οι περισσότεροι νέοι παραγωγοί θα πάνε από εκεί που ήρθαν.

-Αυτό είναι το ραδιόφωνο μας σήμερα. "Μπίζνα".

Το λάθος μου -αν μπορουμε να το χαρακτηρίσουμε ως τετοιο, είναι η προσέγγιση μου στο μεταλλαγμένο όνειρο. Ισως είναι και το δικό σου συνάδελφε Χρήστο, και πολλών άλλων που τώρα είμαστε σπίτια μας. Κάνοντας την αυτοκριτική μου, πάντως, καταλήγω στο συμπέρασμα πως αν και όποτε μου δοθεί η ευκαιρία, πάλι το ίδιο λάθος θα κάνω. Πάλι την ιδέα θα υπηρετήσω, πάλι θα γίνω επικίνδυνος και ενδεχομένως, με βάση τη σημερινή πραγματικότητα... πάλι άνεργος!

Διάβασα -τέλος- στην ανάρτησή σου πως σκέφτεσαι να φύγεις. Υποθέτω για το εξωτερικό. Μετά από μια αρκετά μεγάλη και πολύμηνη έρευνα που έκανα, έχω περάσει στο στάδιο της υλοποίησης σε ό,τι με αφορά. Κατά ένα περίεργο τρόπο για τα δικά μας δεδομένα, εκεί που προτίθεμαι να πάω οι business και η ποιότητα (ζωής, πάνω από όλα) συνυπάρχουν αρμονικά και δημιουργικά.

Εύχομαι ό,τι καλύτερο και σε σένα. Αν θέλεις τα στοιχεία μου, ανάρτησέ το και θα σου τα περάσω με email.

Με φιλικούς και αγωνιστικούς :) χαιρετισμούς.

Ο συνάδελφος

6:55 PM  
Blogger Unknown said...

Αγαπητέ Χρήστο, από την στιγμή που αποφάσισες να πας σ' ένα εμπορικό ραδιόφωνο όπως ο ΑΝΤΕΝΝΑ, έπρεπε να ξέρεις πως μια μέρα θα φύγεις. Όποιος δουλεύει για τον ΑΝΤΕΝΝΑ είναι προϊόν. Αν πουλάει μένει, αν δεν πουλάει φεύγει. Απλά τα πράγματα. Και ειδικότερα εσύ που είσαι στη πιάτσα χρόνια πρέπει να τα ξέρεις. Όσον αφορά τώρα για το ποιος είναι γραφικός καλά θα κάνεις να εξετάσεις τον εαυτό σου που ασχολήθηκες με τους "ψευτογιάπηδες" που εσύ κακοπροαίρετα χαρακτηρίζεις. Αν εσύ ξέρεις πώς δουλεύει το πράγμα και αυτοί που ασχολούνται με το marketing είναι άσχετοι, μετά τον τηλεπαρουσιαστή και τον ραδιοφωνατζή κάνε και τον μαρκετίστα. Ίσως εσύ τα καταφέρεις, μιας και μπορείς και ενημερώνεσαι χωρίς το internet. Και αν πιστεύεις ότι όλα τα μαζικά προϊόντα είναι για την τηλεόραση, κι εσύ μαζικό προϊόν είσαι. Ασχολήσου με τα κείμενά σου που σε καταξίωσαν και άσε τα εμπορικά ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις για τον Πουνέντη και για τον Αρναούτογλου.
Υ.Γ.: Σε πολλά μέρη του κόσμου πνευματικοί, προικισμένοι, με αξιοπρέπεια και ευαισθησία άνθρωποι, όπως εσύ, αποσύρονται στην περήφανη μοναξιά μόνο των γραπτών κειμένων. Μη μου πεις πως δεν έχεις ξανακούσει ότι το πνεύμα βρίσκεται σε διωγμό από το ραδιοτηλεοπτικό τσίρκο.
Με εκτίμηση, ένας συνάδελφός σου χωρίς blog.

9:16 PM  
Anonymous Anonymous said...

Πρώτη φορά γράφω σε κάποιον -ψέματα είχα γράψει και στον Δημήτρη Ελευθερόπουλο όταν τόσο ντροπιαστικά τον είχαν διώξει από τον Ολυμπιακό. Τα νηφάλια σχόλια σας ήταν μια όαση σε ένα μέσο που πολύ αγαπώ και βλέπω να χάνει την δύναμη του -που είναι η ποιότητα του. Δεν θα ξεχάσω επίσης τις "κοινές" εκπομπές που κάνατε με τον Χωμενίδη. Στην ώρα σας παρακάλαγα να έχει ο δρόμος κίνηση. Να πω στο επανειδείν;Θα το ευχηθώ σίγουρα...

10:46 PM  
Anonymous Anonymous said...

Αγαπητέ Χρίστο, όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν. Για σενα εννοώ , γιατί για μας καλύτερα. Και η δική σου στήλη στην Ελευθεροτυπία για τα πρόσωπα, αναμασήματα από ξένα έντυπα ήταν. Το στύλ του μίζερου αριστεροκουλτουριάρη δεν περνάει πια αγαπητέ μου. Εσείς και η ψευτοαριστερή διανοήση κατέστρεψε την Ελλάδα. Το πρόβλημα της Δικτατορίας ήταν ότι μετά "γεννηθήκατε" όλοι εσείς.Αν δεν υπήρχε η δικτατορία θα ήμασταν τώρα ένο ωραίο αστικό φιλελεύθερο και ανταγωνιστικό κράτος. Επίσης εάν δεν υπήρχε ο Ανδρέας Παπανδρέου με τα κόμπλεξ του έναντι του πατέρα του αλλά και των ΗΠΑ που τον ανέδειξαν , θα είχε υπάρξει μία "ολοκλήρωση" της Δημοκρατίας πολύ πιο νορμάλ ΄και όχι εκμεταλευομενη τους αγράμματους μη προνομιούχους. Εννοώ ότι θα έιχε έρθει στην εξουσία ενα κόμμα αριστερούτσικο μεν αλλά όχι η ξεφτίλα του ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και ο αηδής Μ.Τριανταφυλλόπουλος έγινε Πασόκος λέει επειδή είδε να ξηλώνουν τα γαλόνια λέει του Μπάτσου πατέρα του. Έλεος!! Δεν λέω να γίνουμε το έθνος των ζαβλακομένων με την κόκα και το χρήμα ελλήνων. Δεν είμαι από αυτούς που πιστεύον αυτό. Αλλά θα μπορούσαμε να γίνουμε ένα σύγχρονο κράτος όπως η Αγγλία και η Γαλλία. Έχετε ευθύνη εσείς και οι ομοίοι σας της Ελευθεροτυπίας. Οι σταθμοί αγαπητέ είναι επιχειρήσεις και δεν είναι για να λέει ο κάθε πικραμένος την γνώμη του.Εάν δεν τραβάει σε διώχνουν. Επίσης το θεωρώ απάραδεκτο να κλαίγεσαι εννοώ αμοίβεσαι με μισθό φαντάζομαι καλό, για δύο ώρες τηην ημέρα. HELLO !! μισθός σημαίνει 8 ώρες επί 5 μέρες. το καταλάβαμε?Άστα αυτά λοιπόν τα δήθεν επειδή σε σουτάρανε. όποιος δεν αλλάζει και δεν εξελίσεται μένει πίσω και άνεργος. Αυτά και καλή τύχη. Χωρίς παρεξήγηση, δεν είναι προσωπικό αλλά έτσι είναι τα πράγματα.Ελπίζω να το αφήσεις το σχόλιο .Αλλιώς είσαι άνάξιος σχολιασμού.

3:06 AM  
Blogger Τάσος Α. Μπάρμπας said...

Κύριε Μιχαηλίδη,

Διαβάζω το blog σας συχνά, μαζί με δύο τρία ακόμα που έχω ανακαλύψει και θεωρώ ενδιαφέροντα --κατά την άποψή μου-- τα κείμενα που δημοσιεύνται σε αυτά. Σίγουρα υπάρχουν και πολλά άλλα.

Δεν σας έχω ακούσει ποτέ στο ραδιόφωνο, και πριν τη δημιουργία αυτού του blog διάβαζα μόνο τη σελίδα σας στην Ελευθεροτυπία. Τώρα, εδώ, στον προσωπικό σας χώρο, μπορώ να διαβάζω και άλλα πιο ελεύθερα (σε ύφος και δομή) κείμενά σας, ορισμένα από τα οποία (κυρίως εκείνα που πρόερχονται μετά από συμβάντα που εξαντλούν την υπομονή σας για τη χώρα αυτή)τα θεωρώ απολαυστικά μέσα από την ευρηματικότητα, το χιούμορ και τελικά τη δύναμη των επιχειρημάτων τους.

Ξεκινάω γράφοντας όλα αυτά γιατί θέλω να αναφερθώ στο θέμα της εξέλιξης του ραδιοφώνου που θέσατε με αφορμή την αποχώρησή σας από τον Αντέννα.

Για μένα δύο είναι τα ζητήματα ή οι όψεις του προβλήματος. Η πρώτη είναι αυτή η εξέλιξη που συναντάμε και παρακολουθούμε σε όλα τα media και αφορά τη στροφή που κάνουν σε μια ψυχαγωγία άνευ όρων και με κάθε τρόπο, όπου ο θεατής ή ο ακροατής δεν πρέπει να προβληματίζεται, να «βαραίνει», μια στροφή με επιλεγμένα συστατικά (που συνεχώς βελτιώνονται στο πλαίσιο του ισχυρού ανταγωνισμού) και οδηγίες χρήσης.

Αυτή η εξέλιξη από την πλευρά των ιδιοκτητών (που διαμόρφωσε και την απόφασή σας να αποχωρήσετε)δεν νομίζω και δε φάνηκε από τη συζήτηση ότι πραγματικά εκπλήσσει κανέναν. Επιθυμούν περισσότερα κέρδη, ακολουθούν και κινούνται επιχειρηματικά στο πλαίσιο μια παγκοσμιοποιημένης και ανταγωνιστικής αγοράς.

Το πρόβλημα κατά την άποψή μου, βρίσκεται στην άθελη (και θα εξηγήσω παρακάτω) παθητικότητα όλων εκείνων που βιώνουν αυτήν την εξέλιξη της επικοινωνίας.

Και λέω άθελη γιατί τους λείπει η γνώση και επομένως η βούληση όχι να αντισταθούν με κλασσικούς όρους, αλλά να αποτελέσουν ένα μεγάλο και αναγκαστικά υπολογίσιμο για τα media κοινό. Ένα κοινό που επιθυμεί κάτι διαφορετικό, που μπορεί να σκέφτεται με τον τρόπο του, που μπορεί να έχει πολλά και διαφορετικά ακούσματα (που ίσως να μην ανήκουν όλα σε κυρίαρχα ρεύματα), που μπορεί να "βλέπει" τη διαφορά της ψυχαγωγίας με τη βλακεία, που μπορεί να επιθυμεί με δικούς του κάθε φορά όρους, που μπορεί να επιλέγει ό,τι είναι πιο κοντά στο χαρακτήρα του και στα όνειρά του.

Ωστόσο, σήμερα έχουμε ένα κοινό στο οποίο φαντάζουν οι περισσότεροι ίδιοι. Που φοβάται να διαφοροποιηθεί, που βλέπει ό,τι όλοι, που ακούει ό,τι όλοι, που επιθυμεί ό,τι όλοι και είναι δυστυχισμένο όπως όλοι.

Η απάντηση σε αυτήν την απραξία και ομοιογένεια βρίσκεται στην εκπαίδευση. Για παράδειγμα, μπορούμε να αναρωτηθούμε, όπως θα έπρεπε, σε μια εποχή τόσων μέσων επικοινωνίας στην καθημερινότητά μας, αν διδάσκεται σήμερα στην Ελληνική Εκπαίδευση κάποιο μάθημα που να αφορά τον οπτικό γραμματισμό, τη δυνατότητα δηλαδή των μαθητών να μπορούν να "διαβάζουν" τις εικόνες, να τις αποδομούν, να τις διαλύουν και να τις ξανασυνθέτουν για χάρη της δικής τους επικοινωνίας. Σε μια κοινωνία, όπου ειδικότερα οι νέοι επικοινωνούν με εικόνες, το σχολείο αδιαφορεί για αυτήν την εξέλιξη και τους διδάσκει μόνο το γλωσσικό σημειωτικό σύστημα. Έχουμε έτσι "τυφλούς" νέους, που δεν ξέρουν τι θέλουν να δουν και βλέπουν μόνο ό,τι τους δείχνουν.

Με ανάλογους τρόπους η εκπαίδευση, μη εφοδιάζοντας τους νέους και αυριανούς ενήλικες με κριτική σκέψη ,με ερευνητική διάθεση, με μεθοδολογικά εργαλεία, τους μετατρέπει σε νέους αδιάφορους, "κουφούς" στις επιθυμίες τους και "τυφλούς" στα όνειρά τους.

Αποτέλεσμα είναι οι περισσότεροι νέοι να αποτελούν τα ευκολότερα θύματα κάθε οικονομικής βιομηχανίας, ενώ εκείνοι οι λίγοι που κατάφεραν να εφοδιαστούν με ανησυχίες, με προβληματισμούς, που επιλέγουν να σχεδιάζουν τη ζωή τους με δικά τους κριτήρια, που επιλέγουν τα βιβλία που διαβάζουν και τη μουσική που ακούν, καταλήγουν (και το πιο σημαντικό το αντιλαμβάνονται) να αισθάνονται όλο και περισσότερο ως φορείς μιας αρρώστιας που τους απομονώνει, ενώ παράλληλα ψάχνουν απεγνωσμένα ενδείξεις και συμπτώματα της ασθένειάς τους σε άλλους ανθρώπους για να επικοινωνήσουν.

Η αποχώρηση σας από το ραδιόφωνο, την αντιλαμβάνομαι ως σημαντική, στο πλαίσιο των παραπάνω επιχειρημάτων μου, για εκείνους που αποτελείται μια όαση στον μικρόκοσμό τους, έναν συνομιλητή που σας έχουν επιλέξει ο καθένας με τα κριτήριά του. Και όταν ο μικρόσκοσμος αυτός, αλλά και κάθε μικρόκοσμος στον οποίο ο καθένας μπορεί να συμμετέχει μειώνεται, μείωνονται και οι εστίες διαφορετικότητας και πραγματικής επικοινωνίας σε μια κοινωνία που όλα μοιάζουν εκπληκτικά και στην οποία σε κοιτούν παράξενα όταν διαφέρεις.

Χαιρετισμούς,

3:37 AM  
Anonymous Anonymous said...

Αυτό ακριβώς ήτανε κε Μιχαηλίδη η παρουσία σας στο ραδιόφωνο: "μια όαση στον μικρόκοσμό μας" ο οποίος μειώνεται δραματικά..μακάρι να επιστρέψετε γρήγορα, σας έχουμε ανάγκη...

11:13 AM  
Blogger Nikos said...

Τα είχε πει ο Καλαμίτσης, τον οποίο απ΄όσο γνωρίζω τον εκτιμάς και εσύ.

Καιρός να επιστρέψεις στις γνωστές μας ώρες, και σε έναν ελεύθερο σταθμό.

12:39 PM  
Anonymous Anonymous said...

Kelly


Den katalavaino giati me to na leei kapios tin apopsi tou an diaferei me ton allon mporei na theorithei aftomatos "deksios" i "aristeros"..Epeidei den mporeite na ta valete me tous epixeirimaties i kapious allous pou pragmatika ftaine ta vazete me kapion pou mas anigei ta matia kai inai apo tous ligous edo stin Ellada ?? Posa koblex exete oloi eseis pia ?

Kelly

12:40 PM  
Anonymous Anonymous said...

Κύριε Μιχαηλίδη,
απολάμβανα ιδιαίτερα την εκπομπή που κάνατε στον Δίεση και ιδιαίτερα το ημίωρο με το Θεόφιλο Δουμάνη. Από τότε που εγκαταλείψατε τον Δίεση, σαν δαιμονική συγκυρία, ο Δίεση έκανε πολλά παράσιτα στο ραδιόφωνο του σπιτιού μου. Το πέρασμά σας στον Αντένα το είδα με αρκετή επιφυλακτικότητα. Πίστευα ότι δεν σας ταιριάζει τόσο. Στην εκπομπή του Αντένα έχω την αίσθηση ότι περιοριζόταν το χιούμορ σας το οποίο τόσο πετυχημένα απελευθερωνόταν στην εκπομπή του Δίεση. Ένοιωθα μάλιστα ότι κάποιος σας το περιόριζε. Μολονότι στενοχωρήθηκα που δεν σας ακούμε πια στο ραδιόφωνο, ελπίζω σύντομα να αποκτήσετε μια νέα ραδιοφωνική στέγη η οποία θα σας επιτρέπει να ξεδιπλώσετε όλα σας τα ταλέντα, και ως δημοσιογράφου και ως παραγωγού (οι μουσικές σας ήταν εξαιρετικές στον Δίεση) και κυρίως ως ανθρώπου.

Με εκτίμηση,
Χρυσούλα

1:40 PM  
Blogger www.radionext.gr said...

Αγαπητέ κύριε Μιχαηλίδη.
Σας εύχομαι η προσπάθειά σας να μην σταματήσει εδώ.
Ο αγώνας είναι αέναος, και συνεχίζεται.
Πριν από εσάς από το συγκεκριμένο ραδιόφωνο ¨αποχώρισαν¨ και άλλοι ¨συνάδελφοί¨ σας.
Ελπίζω η αλλαγές που αποφάσισε ο ΑΝΤ1 97,2 να του βγούνε σε καλό.
Σε κάθε περίπτωση κρατάμε τις καλύτερες αναμνήσεις.
Σβήνουμε ή λειαίνουμε τις άσχημες.

Η δυστυχία είναι (αφορά τα περισσότερα ΜΜΕ) οτι γαζωμένοι στον μισθό τους, μένουν να κουμαντάρουν το μέσο άνθρωποι που στην καλύτερη περίπτωση θα ,έπρεπε να περνάνε 1km μακριά του.

ΥΣ

Την αξία του την δείχνει ο κάθε επαγγελματίας του ραδιόφωνου όταν μπορεί να εργαστεί (να συνεχίσει μάλλον τη πορεία του) και σε άλλα μέσα.
Το λεω αυτό γιατί αρκετά παιδία έχουν αλλάξει δουλειά.
Δεν τους άντεξε το ίδιο το μέσο.
Το ίδιο θα συμβεί και αυτή τη φορά.
Σου το γράφω με σιγουριά.
Τότε θα είμαι εγώ εκείνος ο οποίος θα χαμογελάσω (από οίκτο).

2:52 PM  
Anonymous Anonymous said...

Κύριε Μιχαηλίδη,
αντί σχολίου μερικοί στίχοι του Μάνου Ελευθερίου που πολύ αγαπώ:
"Κρυφά και φανερά σ'ακολουθούνε
οι συμμορίες και οι βασανιστές
και ψάχνουν μέρα νύχτα να σε βρούνε
μα δεν υπάρχει δρόμος να διαβούνε
γιατί ποτέ τους δεν ήταν Ποιητές
το χώμα που πατούν να προσκυνούνε".

3:23 PM  
Anonymous Anonymous said...

Φίλε radionext δεν συμφωνώ καθόλου μαζί σου. Εγώ ελπίζω οι επιλογές που έκανε ο αντ1 να του βγούν σε κακό και να πιάσει πάτο. Η στην χειρότερη (καλύτερη?) να τον ακούνε τύποι σαν τον ηλία και μόνο. Τώρα αν τέτοιοι τύποι είναι πολλοί και ανέβει τότε Χρήστο έρχομαι μαζί σου στο εξωτερικό ακόμα και στη Ζιμπάμπουε. (που μεταξύ μας δεν είναι και τόσο χάλια όσο ακούγεται). Όχι άλλες ευγένειες. Πάντως προσωπικά πιστεύω πως υπάρχει χώρος για ποιοτικό ραδιόφωνο χωρίς λίστες και τηλεοπτικούς αστέρες. Επιχειρηματίες δεν ξέρω αν υπάρχουν που να ξέρουν τη δουλειά. Αυτό είναι το δύσκολο. Αλλιώς απο ποιότητα νομίζω ότι ο κόσμος διψάει κυριολεκτικά. Ακόμα και το τρίτο έχει ανακάμψει παρόλες τις τελευταίες απώλειες παραγωγών.

Πρόδρομος.

3:33 PM  
Blogger Tonino said...

Λυπάμαι που αισθάνομαι την ανάγκη να ξαναγράψω στο blog γιατί ενοχλήθηκε και η δική μου αισθητική αυτή τη φορά. Αγαπητέ κύριε Φωκά εμένα προσωπικά δεν με ενόχλησε η κριτική σας με την οποία διαφωνώ αλλά δεν έχει σημασία αλλά η προτροπή σε μια φωνή (λάθος η σωστή) να μείνει μακρυά από τα ΜΜΕ. Θεωρώ ότι όλες οι φωνές πρέπει να ακούγονται γιατί έτσι ακριβώς ερεθίζεται η κριτική μας σκέψη και προάγεται η δημοκρατική μας αντίληψη, με δεδομένη βέβαια μια παιδεία που είναι όμως και προσωπική υπόθεση του καθένα από μας και δεν μπορει να επωμιστεί το βάρος της ύπαρξης της ή όχι, η κάθε φωνή.
Αγαπητέ Ηλία, θεωρώ πολύ σκληρό το σχόλιο σου δεδομένου ότι δεν υπάρχει επιχειρηματολογία για το ΠΩΣ θα είμασταν καλύτερα και με ποιό τρόπο. Το να κατηγορούμε είναι πανεύκολο... το να επιχειραμοτολογούμε είναι το δύσκολο.
Φιλικά
Κατρινάκης Αντώνης

5:42 PM  
Anonymous Anonymous said...

Επειδή βλέπω πως ακόμη έχετε αμφιβολίες σχετικά με το αν το ραδιόφωνο είναι ή δεν είναι business (ή "μπίζνα") όπως έγραψα σε άλλο σχόλιο πιο πάνω, σας μεταφέρω απόσπασμα από άρθρο του Στέλιου Ιωάννου, από το χθεσινό (13/11/07) φύλλο της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ.

... Ο Sfera, σύμφωνα με τα στοιχεία της Media Services, εμφανίζει τα υψηλότερα έσοδα αφού ξεπέρασε τα 2,05 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο. Ακολούθησε ο John Greek με 1,9 εκατ. ευρώ, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο Nitro FM με 1,41 εκατ. ευρώ, ο Athens Dee Jay με 1,29 εκατ. ευρώ και ο Derti FM με 1,2 εκατ. ευρώ.

Να αναφερθεί ότι στην έκτη θέση ακολουθεί η ΕΡΑ Σπορ με 1,19 εκατ. ευρώ και ο ΣΚΑΪ με 1,11 εκατ. ευρώ συμπληρώνοντας τη λίστα των ραδιοσταθμών που ξεπέρασαν το εκατομμύριο. Επισημαίνεται ότι στο αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα, μόνο δυο σταθμοί είχαν καταφέρει να ξεπεράσουν σε έσοδα το 1 εκατ. ευρώ, ο ΣΚΑΙ και ο Ρυθμός. ...

Το πλήρες άρθρο στη διεύθυνση http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/11/13/1437961.htm

Για να μη λέμε μόνο λόγια του αέρα!

6:51 PM  
Anonymous Anonymous said...

Κυριε Κατρινακη Αντωνιε, δεν βλεπω που διαφωνουμε , με βρισκετε συμφωνο , ιδιαιτερως στο 'Θεωρώ ότι όλες οι φωνές πρέπει να ακούγονται ' με το οποιο οχι μονο θα συνταχθω αλλα και θα αγωνισθω σθεναρα για τουτο το δικαιωμα..

ευχαριστω

Νικηφορος Φωκας

7:25 PM  
Blogger Steph said...

Ρε παιδιά (Φωκά, Ηλία κλπ), για όνομα του Θεου!

Υπάρχει τόση σαβούρα, χυδαιότητα και ηλιθότητα στα ΜΜΕ, και επιτίθεστε σε έναν άνθρωπο που προφανώς, ακόμα και στα δικά σας μάτια (ή αυτιά έστω) διαφέρει και αποτελεί μια εξαίρεση, επειδή διαφωνείτε με την ιδεολογία ή τις πεποιθήσεις ή τις απόψεις του; Και μαλιστά με τόσο φτηνό και αντιπαθητικό τρόπο (βλ. "Για σενα εννοώ , γιατί για μας καλύτερα");

Στον κο Μιχαηλίδη εντοπίζετε εσείς το πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας και πολιτικής (συμπεριλάβατε στις κουβέντες σας από τη Χούντα μέχρι και τον Τριανταφυλλόπουλο); Όλα τα άλλα είναι ΟΚ;

Ακόμα κι αν διακρίνατε ένα "αριστερό προφίλ" (εγώ όσο τον έχω ακούσει, ακόμα κι αν με ενδιέφερε να του κολλήσω μια ταμπέλα, "αριστερό" δεν θα τον έλεγα), τόσο σας εξόργισε; Γιατί; Κάθε άνθρωπος έχει ένα πυρήνα απόψεων, πιστεύω, ιδεολογιών, που θέλοντας και μη θα σχηματίσει αυτό που αποκαλείτε "προφίλ", τι κι αν εσάς σας έπεσε λίγο προς τα αριστερά; Και τι πάει να πεί "στενα μονοπλευρη θεωρηση"; Εσείς δηλαδή έχετε πιό πλατειά θεώρηση; Και πολλά προφίλ; Και εν πάσει περιπτώσει δεν ήταν δελτίο ειδήσεων η εκπομπή αυτή, την αντικειμενικότητα επιτρέπεται να συνοδεύει και η προσωπική άποψη μερικές φορές, εφόσον εκφράζεται με σεβασμό και προς τις άλλες, και αφού το πρόσωπο είναι ένα, οι άποψεις μοιραία μπορεί να έχουν μια ομοιογένεια. Σας προσέβαλλε αυτό;

Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, αλλά εκτιμώ τη δουλειά του, ιδίως συγκριτικά με οτιδήποτε άλλο ακούω ή βλέπω, και το βρίσκω πολύ άδικο να γίνεται αυτός αποδέκτης τέτοιας επίθεσης, ιδίως τη στιγμή που άνθρωποι που θα τους άξιζε πολύ περισσότερο η επίθεσή σας (αν και σίγουρα θα έχουν πιο "δεξιό προφίλ"), από ότι αντιλαμβάνομαι του φέρθηκαν ανέντιμα.

8:34 PM  
Anonymous Anonymous said...

Steph και λοιποί: O Κύριος Μιχαηλίδης δέν ήξερε όταν πήγαινε στον Αntenna ότι ήταν και είναι ένα δημοσιογραφικό κοτέτσι? Ότι όλοι όσοι έχουν συνεργαστεί με το κανάλι αυτό είναι δημοσιογραφικοί σαλτιμπάγκοι? προφανώς πήγε για καλύτερες απολαβές. Εκτός και άμα ήταν η μοναδική πρόταση που του έγινε. Άρα όταν από 50 ραδιόφωνα σε θέλει μόνο ένα - υπόθεση εργασίας κάνουμε- τότε η αγορά έχει μιλήσει από μόνη της και το να μη σε θέλει κανείς είναι πάρα πολύ κοντά. Δεν μπορεί να είναι όλοι οι άλλοι λάθος εκτός από εμάς.. Επομένως τα ήθελε και τα έπαθε Ο Χ.Μ. Ο καθένας καθορίζει μόνος του την τύχη του. Τι να πόυμε δηλαδή για τον Μ. Κυριακού πού έφτιαξε ένα κανάλι για να κάνει καλιστεία και να π....ει τις διαγωνιζόμενες , τις παρουσιάστριες και να εκμαυλίζει φτωχά κορίτσια. Έλεος! Ας πρόσεχε ποιον είχε εργοδότη ο Μιχαηλίδης. Όλα τα άλλα για την πορεία της χώρας, άμα κάποιος δεν είναι στενόμυαλος θα συμφωνήσει.

9:03 PM  
Anonymous Anonymous said...

Αγαπητοί φίλοι.

Παλαιοτέρα οι παραγωγοί- δημοσιογράφοι ήταν εκείνοι που είχαν την προσωπικότητα εκείνη για να τραβήξει τον ακροατή.

Αυτό έχει μεταλλαχθεί και αντικαταστάθηκε από τα ΜΜΕ που έχουν χαρακτήρα για συγκεκριμένο προφίλ ανθρώπων και εξοστρακίζουν αυτούς τους εργαζόμενους που προσπαθούν να ξεχωρίζουν.

Υπάρχει ένας μόνιμος φόβος σε εκείνους που διοικούν, ή βρίσκονται κοντά στη διοίκηση.
Ο φόβος αυτός τις περισσότερες φορές οδηγεί στην
αυτο-λογοκρισία.

Είναι το ¨σύστημα¨ προστασίας του μέσου.
Είναι η αντιβίωσή του.

Δηλαδή φέρνεις κάποιoν για να χαλάσεις τις είδη δημιουργημένες ομάδα-ες.
Αφού σου κάνει τη δουλειά, τον διώχνεις γιατί έχουν ενοχληθεί κάποιοι.
Έτσι έχει (το μέσο) το κεφάλι του πάντα ήσυχο
(πέρασαν και οι εκλογές).

Έχει επίσης την δικαιολογία ότι δήθεν κάνει αλλαγές, ενώ στην ουσία ξεπληρώνει γραμμάτια.

Το χάλι είναι πως το συγκεκριμένο ραδιόφωνο έψαχνε την ταυτότητα του πάνω από τρία χρόνια.

Ακόμη δεν μπορεί να ξεπεράσει
ο ΑΝΤ1 97,2 την αποχώρηση του Καλαμίτση.

Από τους παραγωγούς κανείς δεν ρισκάρει τίποτα.
Πως όμως θα κανείς τον άλλον να σε ακούσει εάν δεν είσαι διατεθειμένος να ρισκάρεις?

Το ίδιο έγινε και εδώ.

Το καταλαβαίνω δηλαδή από την όλη μετέπειτα εξέλιξη.

Άκουω την ανάπτυξη του πράγματος.

Όσο αφορά τους τηλεοπτικούς STAR, δεν μπορούν να αντέξουν στο ραδιόφωνο.
Βάλτους τώρα να ξεχειμωνιάσουμε καιτο καλοκαίρι βλέπουμε.Έχει συμβεί και στο παρελθόν.

Θα δείτε την εξέλιξη του Real (του Χατζηνικολάου) που μάζεψε όλους τους τηλεοπτικούς.

Υπάρχουν δεν λεω, και κάποιοι που ¨το΄χουν¨

Εγώ εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους εργαζόμενους στον κόσμο των media.

Δεν προσωποποιώ τίποτα.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΕΣΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ._

Θέλω όμως να επισημάνω ότι αρκετές φορές τα μέσα δεν μπορούν να αντιληφθούν τα αυτονόητα.

Θέλω επίσης να προσθέσω ότι οι μέτριοι συνασπίζονται, για το κοινό συμφέρον τους.


Θέλω να δώσω ένα παράδειγμα και με αυτό να κλείσω.

Έρχεται λοιπόν νέος σύμβουλος και φωνάζει τους υπαλλήλους για να δώσει κατευθύνσεις, σε σχέση με το νέο προφίλ του προγράμματος, και λέει:

«Από δω και πέρα θα παίζεται τραγούδια για να καυλώνω με το ταίρι μου το βράδυ όταν γυρνάω από την δουλειά»..

Αυτή είναι η λογική.

Δηλαδή πρίν έρθετε εσείς τι παίζαμε?

Συγνώμη, και με τι καυλώνετε είπαμε?

Έχουμε χαθεί, έτρεξε πολύ και χαθήκαμε.

Ο καλύτερος ακροατής είναι ο ακροατής.

Ο καλύτερος δημοσιογράφος είναι ο δημοσιογράφος.

Ο καλύτερος παραγωγός είναι ο παραγωγός.

Τα αυτονόητα είναι δύσκολο στις μέρες μας να κατανοηθούν.

Κάθε φορά που πας σε μια νέα δουλειά είσαι ενθουσιασμένος και κάθε που φεύγεις στεναχωρημένος.

Κάποιες φιλίες μένουν.
Κάποιους τους ξεχνάς εντελώς.

Και άλλους αν τους δεις, στρίβεις το κεφάλι αλλού.

Καλή συνέχεια

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

10:44 PM  
Blogger christos michaelides said...

Παρακαλώ πολύ όλους, άς μή συνεχίσουμε άλλο αυτό το θέμα, που έχει ξεφύγει πολύ από αυτό που προοριζόταν στο ξεκίνημά του, και που ηταν να ενημερώσω, από ψυχής, τους φίλους μου, για το γιατί έληξε η συνεργασία μου με τον Αντέννα.

Ειπωθηκαν και γραφτηκαν πολλά - τα διάβασα και τα πρόσξεα όλα, ιδιως τα αρνητικά.

Ομως, δεν μπορώ άλλο να δίνω απαντήσεις σε κακοπροαίρετους ανθρωπους. Οταν ο άλλος σε αντικρούει με τη φράση "άς πρόσεχες που πήγαινες, καλά να πάθεις", τ΄ρεμω στην ιδέα αυτός ο άνθρωπος να μεγαλώνει παιδιά με αυτήν την ίδια, κυνική και πικρόχολη λογική.

Επίσης, οι απίστευτες αυθαριεσίες περί του μισθού μου, μόνιμο ιδίωμα-κόμπλεξ κάποιων συμπατριωτών που μάλλον δεν αντέχουν την δική τους αποτυχία, γι' αυτό πάντα γτους πειράζει το "πόσα παίρνεις εσύ", έχουν μια απάντηση που πάλι δεν θα καταλάβουν. Ο,τι από τον Διεση πήγα στον Αντέννα με λιγότερα χρήματα. Μπορουσα να έμενα στον Διεση, και να έπαιρνα και περισσότερα. Ενοιωσα όμως πως έκλεισε ο κύκλος μου, ήθελα να δοκιμάσω κάτι άλλο, με "τσίγκλησε" η ιδέα της προσπάθειας ανανεωσης σε έναν δύσκαμπτο και αρτηριοσκληρωτικό σταθμό, με απρηγορούσε από την άλλη ότι σ' αυτόν τον ίδιο τον σταθμό ο φίλος μου ο Καλαμίτσης, με ελευθερία που ο ίδιος κέρδισε, έκανε σπουδαία πράγματα, και πήγα.

Μπορφεί να έκανα λάθος. Αλλά, όπως έλεγε ο μέγας Γκάντι (το πολιτικό μου πρότυπο, εφ' όσον κάποιοι θίξανε και πολιτικές πεποιηθησεις, κολλώντας μόνον ταμπέλλες), είναι ΔΙΚΟ μου λάθος, κανενός άλλου, και δικαιούμαι να το κάνω.

Δεν κλαιγομαι γι' αυτό. Φευγω με ένα πακέτο διαπιστωσεων ακι εμπειριών, που ειπα να μοιραστω με φίλους μου. Αγωνιες που συσσωρεύονται, και που εάν δέν δοκιμάσεις, δεν μπορείς να τις αποκτήσεις. Εφ όσον αυτά τα λάθη βαραίνουν, εκ του αποτελέσματός τους, μόνο εμένα, αφού δεν πήρα κανέναν άλλον στον λαιμό μου (γι' αυτό και εγω δεν έχω επιτελείο), δεν μπορεί κανείς να με εγκαλεί για αυτά, και μάλιστα με τόσο κακό τρόπο όσο συνάντησα σε ωρισμένα σχόλια εδώ.

Οπως και νάχει, επειδή σ' αυτόν εδω τον χωρο ΕΙΜΑΙ ο οικοδεσπότης, ζητώ ευγενικά να κλείσει εδώ, τώρα, αυτό το θέμα.

Εγινε στενάχωρη η ατμόσφαιρα, και θέλω να ανοίξω τα παράθυρα να αεριστει το σπίτι μου. Να ετοιμαστω, να υποδεχτω αύριο ξανά, με καινούργια θέματα, τους αληθινούς μου φίλους.

Ναστε καλά

χρ.

10:46 PM  
Blogger Simos said...

Καταλαβαίνω τη στεναχώρια σας. Ο ΑΝΤ1 ήταν και είναι διαφορετικός από εσάς. Κρίμα που δεν το καταλάβατε από την πρώτη στιγμή. Δεν σας κατηγορώ, απλά διαπιστώνω ότι τελικά τα πράγματα και οι άνθρωποι δεν αλλάζουν. Ευτυχώς στην περίπτωσή σας. Καλή συνέχεια.

1:23 AM  
Anonymous Anonymous said...

Αγαπητέ Χρίστο ( ή Χρήστο άραγε ? ) , επειδή το τελευταίο σου σχόλιο μάλλον απευθύνεται σε εμένα. Δεν ξέρω άν είναι ειλικρινής ή ομολόγία ότι πήγα με λιγότερα χρήματα από τον Δίεση ή το λές για να υποστηρίξεις την θέση σου. Εγώ, που είμαι καλοπραίεροτος σε οποιαδήποτε δήλωση του άλλου το πιστεύω.όπως το θέτεις- περί πρόκλησης σε ένα σταθμό δύσκαμπτο κτλπ είναι δεκτό.Δεν το παρουσιάσες έστι όμως στην αρχή. έπρεπε να σου τα "χώσουμε" για να το πείς. Δεκτό, προσπάθηες και όπως είπες έφαγες τα μούτρα σου. δεν είναι κακό. είναι απολύτως σεβαστό.Βέβαια το που προσπαθεί κανείς είναι και δείγμα του πώς αντιλαμβάνρται τα πράγματα.δείγμα της κρίσης του δηαλδή. Ο καλαμίτσης δεν είναι παράδειγμα, είναι χρόνια αλλού και κάπως - με την καλή έννοια περιθωριοποιημένος-ζεί εκτός αθηνών σε κάποιο κτήμα και δυστυχώς όσο και αν δεν θέλει να το παραδεχτεί -γιατί είναι έξυπνος άνθρωπος, το χιούμορ του τον έχει εγκαταλήψει ή απλώς ξεπεράστηκε.Τον χρησιμοποίησε το σύστημα , βλέπε αντεννα τον καλαμίτση.Η μαγκιά είναι να μην αφήσεις τα λαμόγια και τους γιαποειδής βλάχους να σε εκμεταλευτούνε. Ο βσιαλιάς αυτών είναι ο Ρουσόπυλος. Για να μην λέτε ότι είμαι βαμένος δεξιός.Είσαι οικοδεσπότης έδώ. είναι αληθές και είναι σεβαστή η απόφαση σου εδώ να τελειώσει η επιχειρηματολογία αυτή. όσων αφορά αν καλύπτουμε την δική μας - δική μου αποτυχία - στις μπηχτές για τον μισθό σου, είσαι πολύ μακρυά...
Για τα πολτικά τώρα και περί αριστεροστροφης πολιτικής πού ήμουν λάβρος, ε όχι χρίστο, δεν μπορώ να δεχθώ ότι όλοι αυτοί οι τυχάρπαστοι σιωπόυσαν όταν επί 20 χρόνια κάπιοι κατακλέβαν τα λεφτά που θα μπορούσαν να πηγαίνουν στους φτωχούς, στους ανάπηρους, στα πανεπιστήμια, στα νοσοκομεία κτλπ. όχι δεν είμαι υπέρ του καρατζαφέρη. θα μπορούσα να ζώ οπουδήποτε.αλλά ρε πόυστη μου- συγνώμη για την βρισιά, νομίζω πρέπει να την αφήσεις, δεν μπορείς να κλέβεις τον μόχθο του άλλου επειδή γεννήθηκες κομπλεξικός και μόνο μέσα από το χρήμα προσδιορίζεις και δίνεις υπόσταση στο γελοίο σαρκίο σου. Χρίστο καλό άερισμα. Καλή αρχή σε ότι και αν κάνεις μετά. το εννοώ. φέρθηκες αντρίκια εδώ σαν οικοδεσπότης.την επόμενη φορά όμως εάν κάτι δεν σου πάει καλά δεν θα το ρίξεις στην π.....α κοινωνία. σου έγινε μάθημα και αυτό. η ζωή είναι σκληρή αλλά και μαγεία και για αυτούς που έχουν και για αυτούς που δεν έχουν. ευχαριστώ. -

5:02 AM  
Anonymous Anonymous said...

Αγαπητέ κύριε Μηχαηλίδη,
και αγαπητοί φίλοι του blog του κυρίου Μαχαηλίδη....

Αν και μας ζήτησε να κόψουμε για το θέμα, και ευγενικά το ζήτησε ως οικοδεσπότης, εν τούτης...


Να ξέρετε ότι ο κουλούρας πάντα θέλει να πουλάει τα φρέσκα κουλούρια.

Κοιτάζουμε μόνο μπροστά.

Ο κύριος Μηχαηλίδης, ίσος ένοιωσε πιο γοητευμένος με το καμάκι του ΑΝΤ1 97,2 ώς πιο ρομαντικός και ως πιο αριστερός.

Είναι επιτυχία να κάνεις τέτοια μεταγραφή.
Ελπίζεις ότι θα σου δοθεί ¨όλη η ευκαιρία¨, ώστε να βάλεις την προσωπική σου σφραγίδα στις ραδιοφωνικές εξελίξεις....

Σημασία δεν έχει το τι παίρνεις, αλλά μόνο να κάνεις την δουλειά σου ευχάριστα. Όπως νομίζει καλύτερα ο κάθε ένας για τον εαυτό του.

Δεν ξεχνάω. (Όπως λέει και το σύνθημα για την Κύπρο).

Τα στραβά που τύχανε τα έχω σημειώσει όλα.
Δεν χαρίζω.

Δεν κάνω εκπτώσεις στα όνειρά μου.
Στον μισθό μπορεί.

Σε αυτά που θέλω κάθε φορά να πω (γράψω) δεν ακούσω κουβέντα.

Τέλος για όλα αυτά που συνέβησαν στον κύριο Μηχαιλήδη υπάρχουν (έστω και άτυπα,κάποιοι υπεύθυνοι) αλλά απολυθήκανε και αυτοί.
(έτσι τουλάχιστον νομίζω, εκτός εάν έχω λάθος εκτίμηση)

Ακόμη και έτσι. Δεν πειράζει....
Καλά να είναι.

Ο κάθε ένας κρίνεται από την συνέχεια (διάρκεια) που έχει στο χώρο του.

Αυτός είναι ο λόγος που εύχομαι (εντελώς σε προσωπικό επίπεδο καλή συνέχεια στον κύριο Μηχαηλίδη) και σε όλους μας ανεξαιρέτως ώς ακροατές.

Τρελαίνομαι κάθε φορά, όταν κρίνουν με ιδιοτελή κριτήρια άσχετα με τον χώρο άτομα.

Στο κάτω – κάτω να είμαστε καλά.....
Από μοναστήρια , δόξα να έχει ο Μεγαλοδύναμος.


Ευτυχώς για μένα, που προνόησε ο δικός μου πατέρας , όπως προνόησε για τον Θοδωρή ο δικός του.

Μόνο που ο Μίνωας φορούσε παντελόνια.
(άσχετα αν είχε άλλα κουσούρια).
Ο λόγος του συμβόλαιο.

Ο Θοδωρής θα το κλείσει το μαγαζί......
Δεν έμαθε τίποτα στην Αμερική που τον έστειλε ο Μίνωας. Τσάμπα τα λεφτά.

Θα βοηθήσει βέβαια σε αυτό και η Ζλατάνη όσο μπορεί.

Οι υπόλοιποι είναι μεροκαματιάρηδες. Μπορεί κάποιοι να ξέρουν,αλλά ποίος παει να μπλέξει?
Άστη να χοροπηδάει μόνη της.

Στήθηκε είδη η μηχανή.

Όσο ξέρω εγώ από πυραύλους τόσο ξέρει η Χαρά από ραδιόφωνο.

Να είναι καλά όμως.

Βολεύτηκαν όλοι.....

Το βούλιαγμα του ΑΝΤ 1 μόνη της θα το φάει.
Οι υπόλοιποι θα ρίχνουν μετά τις φτυαριές.
Εξάλλου το έχουμε πει.

Δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους.

ΥΣ1

Εκτός από δυο τρία άτομα που θέλω να διαβάζω νέα τους, να κρατάω μια σχετική επαφή, έστω και από το blog .....
Για τους άλλους δεν θα μπορέσω.

ΥΣ2

Όταν είσαι μέσα λες ότι η ξεφτίλα δεν με αγγίξει.

Όταν όμως δεις τα πράγματα από έξω σπάζεις το κεφάλι σου για την ανωχή που έδειξες και λες «πως το άντεχα τόσο καιρό αυτό το πράγμα» ?

ΥΣ3
Σε όλα μπορώ να κάνω έκπτωση.
Δεν μπορώ να κάνω εκπτώσεις σε αυτά που ονειρεύομαι να κάνω αύριο.

ΥΣ4
Ο τελευταίος γελάει καλύτερα.
Από υπομονή να φάει και ο γάιδαρος.
Όσο οι άλλοι κυνηγάνε τα χρήματα εμείς θα συνεχίσουμε να κυνηγάμε τους ανεμόμυλους.

Η οικογένεια Κυριακού ήταν μόνο ένα σχολικό μάθημα που το πήραμε με άριστα.

ΥΣ5
Ο Παπαδάκης πάει για σύνταξη.

Τον Ευαγγελάτο θα τον αποβάλει ο χώρος, την γυναίκα του ίσος την κρατήσουν γιατί τα χείλη της έμαθαν να μιλάνε κοιτάζοντας τον Κουίκ στα μάτια.(όταν ερχόταν με τη μαζεράτι)

Τον Αντωνίου τον έστειλαν για λάντζα στην ¨επικοινωνία¨ χωρίς μύωση μισθού.
(Μεγιά τα δόντια Γιώργο)

Ο Σκούρτης είναι μάλλον για να μαζεύει ανεμώνες στο δάσος με τις μαργαρίτες, γιατί είναι ευαίσθητο αγόρι (αν και παντρεμένο)

Ο Χουδαλάκης μετά τον Καλαμίτση δεν άντεξε ούτε ένα χρόνο στο ράδιο.
(Οι κουμπαριές είναι τελικά μόνο για τους πολιτικούς επικερδείς)

Του κότσαραν και άλλους δυο μαζί του.
Τον Βασίλη και την άλλη την
νέα-ανερχόμενη εδώ και χρόνια.
Την δεσποινίδα Φραγγάκη.
Τέλος μετά τον ΑΝΤ1 δεν τον μάζεψε κανένα ράδιο. Τον λυπήθηκε και τον περισυνέλεξε,
(γιατί έχει και δύο παιδιά)
μια αριστερή εφημερίδα της Γιάννας. Ο Ε.Τ.
Θέλω να πιστεύω μετά από παρέμβαση κάποιου υπουργού της Νέας Δημοκρατίας.

Οι Αδιάβροχοι θα συνεχίσουν να αλλάζουν ώρα, μέχρι να αποφανθούν οι επαΐοντες εάν τους κάνουν ή όχι για το πρωί ή για το απόγευμα.
Μετά τα κακά κορίτσια ή μετά την Θεοφάνους?

Ο Αδαμόπουλος το προσπαθεί.
Δυο ώρες είναι πολλές Βασίλη.
Καλύτερα κάντο τέταρτο να είναι και πιο περιεκτικό.

Τον Μάκη τον έχουν ανάγκη, λόγου παραβάσεων του πολεοδομικού κώδικα στο εξοχικό τους, η οικογένεια Κυριακού.
Έχει κάνει και νέα οικογένεια είναι κρίμα......
Η κοπελα του Μάκη τελείωσε και την σχολη του ΑΝΤ1.

Τα κακά κορίτσια κάποιος θα βρεθεί να τα ¨βολέψει¨ και τα δυο μαζί για να βάλουν γλώσα μέσα.

Και την παντρεμένη "όμορφη" και την ανύπαντρη "άσχημη" (μπάζο).

Το θέμα είναι να τις τύχει κάποιος και τα δυό μαζί...
Να δεις αφιερώσεις σε όλον τον κόσμο που θα κάνουν με το ίδιο μικρόφωνο στο στόμα..
(972 κενό το μήνυμά σας και αποστολή στο 4220 μετά το κενό)

Ο ερωτάς το μονοπάτι της επικοινωνίας το κάνει λεωφόρο.
Και με δωρεάν ξενοδοχείο στην Νάξο λόγου άκρης...

Τη Θεοφάνους την ήθελα 20 χρόνια πρίν.
Τότε που πρωθυπουργός της Ελλάδος ήταν ο μακαρίτης ο Ανδρέας.
Να σε έχω από δίπλα να δεις πως τα γλεντάνε τα κορίτσια τα ανώμαλα.
(πολύ σου πάνε έτσι τα μαλιά Λίτσα μου)

Για τους υπόλοιπους δεν έχω να πω κουβέντα.
Σιγά το πόσοι μείνανε?

ΥΣ6
Έτσι είναι το μαγαζί αυτό.
Στέλνω το σχόλιο ανώνυμα γιατί δεν θέλω να παραδεχτώ αύριο το πρωί πως ασχολήθηκα και έγραψα αυτά τα πράγματα....

Καλύτερα τον Κιμπουρόπουλο παρά την ζωντοχήρα.

ΥΣ7
Αυτό που θα΄θελα πάντα να φωνάξω είναι:
Χαμπάρι δεν έχετε από ραδιόφωνο....

Να είσαστε καλά να βλέπουμε τα χάλια σας.
Θα προσπαθούμε και χωρίς εσάς.

6:11 AM  
Anonymous Anonymous said...

Καλημέρα σε όλου σας,

Διαβασά αρκετά από τα σχόλια και νομίζω ότι σχεδόν όλα αναφέρουν τα προβλήματα που έχουν τα ΜΜΕ. Μηπώς αντί να καταμετρούμε αύτα τα προβληματα να αρχίζουμε να ψάχνουμε και την λύση.

Από ότι έχω καταλάβει αρκέτοι από τον χώρο έχουν γράψει και προφανώς δεν είναι ευχαριστημένοι από την κατάσταση που επικρατεί.

Επιτέλους ας αρχίσουμε να πράτουμε από το να γράφουμε σε blogs. Εάν εσείς που ξέρετε τον χώρο δεν μπορείτε να κάνετε κάτι ζητήστε την βοήθεια των ακροατών/τηλεθεατών σας.

Ο κύριος Μιχαηλίδης νομίζω ότι αυτό ήθελε να καταφέρει με την αρχική του ανάρτηση. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί σε αυτήν την χώρα αναδεικνύουμε το πρόβλημα αλλά σπάνια καταφέρνουμε να το λύσουμε.

Τελειώνοντας, (όπως μου μάθανε και στο πανεπιστήμιο) ανάλυωντας μια κατάσταση θα πρέπει να κλείνεις δίνοντας και λύση του προβλήματος. Προτείνω λοιπόν την δημιουργία διαδυκτιακού και μόνο ραδιοφώνου για να μπορέσουμε να απαλλαγούμε από την δύναμη των συμφερόντων (διαφημιστών και διοικήσεων).

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία

NICK THE GREEK

10:01 AM  
Anonymous Anonymous said...

Kalimera,


Oloi eseis pou isastan gia to proigoumeno thema pou ixe ferei stin epifania o Kirios Mihailidis me to paidaki kai ton gipa stin foveri fotografia ?

Den grapsate kati oloi eseis, den ipate oloi eseis ti pistevete, giati ? Giati den eipate oloi eseis, pou tora den prolavainete na apadisete sta sxolia ton alon, tin gnomi sas i ti aisthaneste kai gia to proigoumeno thema ?
Ena megalo giati...

Filika
Kelly

10:14 AM  
Anonymous Anonymous said...

ΠΡΟΣ 06.11 (Τον "κύριο" ή την "κυρία" με τα πολλα...υστερόγραφα)
________________________

Αγαπητέ (ή) μου,

Τί καλό που θα ήταν πριν συγγράψετε τα "υστερόγραφά" σας να βυθίσετε τον Λόγο σας στην ποιότητα και όχι στην χολή. "Κακίες" και "κακιούλες", φτιασιδωμένες με φθηνά κουτσομπολιά και με μονομερή (αλλά πάντως στοχευμένη διάχυση της πληροφορίας), απλώς δίνουν τον τόνο ή μάλλον το στίγμα της δικής σας αποτυχίας στον χώρο!
Δεν μπορώ να γνωρίζω ότι θητεύσατε ή εξακολουθείτε να υπηρετείτε στο συγκεκριμένο Ραδιόφωνο. Αλλά μάλλον με "κοράκι" αγνωσίας και έλλειψης ήθους και πνευματικότητας μου μοιάζετε. Επειδή πολύ εύκολα βγαίνει από το άρρωστο μυαλό σας και πολύ περισσότερο από την βορβορώδη ψυχή σας ο κακός Λόγος για όλους και για όλα. Ο καθένας μας όμως -αγαπητέ (ή) μου- γράφει τη δική του Ιστορία. Παρόντες ή απελθόντες αρκετοί, εξακολουθούν πεισματικά να υπομένουν με υπερηφάνεια αξιοπρέπειας τις άθλιες συμπεριφορές, ενίοτε και τις αδικίες. Απλά επειδή δεν είναι "κοράκια". Και αφήνουν τις κρίσεις και τις επικρίσεις ή τον αδηφάγο "ξερολισμό" και την λεγόμενη δηθενιά σε σάς.
ΕΠΙΜΥΘΙΟ: Είναι έτσι άν έτσι νομίζετε... Ισχύει πάντως στη ζωή μας και σε αφορά σε σάς-απολύτως-το "εκ στόματος κοράκου...κρά". Διότι μόνο "κόρακας" θα έγραφε τόσο απαξιωτικά και τόσα χυδαία ανωνύμως, για συναδέλφους που ευλογήθηκαν ή αδικήθηκαν στην επαγγελματική τους ζωή.

11:54 AM  
Blogger Siddhartha said...

Απουσιάζω στο εξωτερικό και δυστηχώς από εδώ δεν μπορώ να σας ακούω. Η απουσία μου και από τη μπλογκόσφαιρα με έκανε να μείνω λίγο πίσω στις εξελίξεις, οπότε τα νέα σας - για την αποχώρηση από το σταθμό - μου έκαναν κάποια έκπληξη.

Το μόνο που εύχομαι είναι να ξαναβρεθείτε σύντομα κοντά στο μέσο που αγαπήσατε τόσο πολύ.Όχι για μας τους ακροατές σας τόσο πολύ, αλλά γιατί από το ύφος του μπλόγκ σας, καταλαβαίνω πόσο πολύ ανυπομονείτε να ξαναβρεθείτε μπορστά στο μικρόφωνο.

Αναφορικά με το πού οδεύει αυτό το μέσο, το ραδιόφωνο, και τα σχετικά, πιστεύω -χωρίς να είμαι μέσα στο χώρο ή να έχω τις απαράιτητες γνώσεις - ότι δυστηχώς ακολουθεί τα χνάρια της τηλεόρασης και του τύπου. Τί πουλάει και για πόσο καιρό θα πουλάει.

Είναι πιθανόν να δούμε το ραδιόφωνο να γεμίζει εντελώς από εκπομπές σαν αυτές που έχει η τηλεόραση (τις οποίες ουκ ολίγοι από εμάς βλέπουμε τελικά από λίγο ως πολύ και ας λέμε), να ξέρετε όμως ότι πάντα υπάρχουν -έτσι θέλω να ελπίζω- εκείνοι οι σταθμοί που θα προσφέρουν κάτι το διαφορετικό, όχι εναλλακτικό γιατί αυτή τη λέξη οι Έλληνες την έχουμε βιάσει, όπως και τις λέξεις 'κουλτούρα' και 'έντεχνο', για παράδειγμα.

Αρχίζει και αναπτύσεται πολύ έντονα και η ραδιοφωνία μέσω του ίντερνετ.Δεν εννοώ τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που μεταδίδουν το πρόγραμμά τους και από το ίντερνετ, αλλά εκπομπές που γίνονται αποκλειστηκά στο διαδύκτιο, με όλα τα συν και πλην που έχει κάτι τέτοιο.

Με το καλό λοιπόν να ξαναβρεθείτε κοντά στο αγαπημένο σας μέσο, και μέχρι τότε -αλλά και για μετά- υγεία πάνω απ'όλα!

2:29 PM  
Blogger christos michaelides said...

Θλίψη!

Ζητησα, ευγενικά, να σταματήσουμε εδω αυτήν την ανούσια αντιπαράθεση.

Σας παρακάλεσα να σεβαστείτε ότι μπήκατε στο σπίτι μου (τό λέω πρός τους τελευταίους "Ανώνυμους" επισκέπτες), σας καλοδέχτηκα, έστω και εάν ήρθατε, πολλοί από εσ'άς, φορτωμένοι με χολή, και πολύ ευγενικά σας ζήτησα να φύγετε. Γιατί έχω να ετοιμα΄σω το σπίτι και για άλλους καλεσμένους - το θέμα αυτό, για μένα, εξαντλήθηκε. Αν θέλετε, συνεχίστε το έξω από δω.


Πως αλλιώς να σας το πώ το "φύγετε";
Δεν έχω συνηθίσει να είμαι αγενής.

Παρακαλώ. Είναι αργά. Και πρέπει να πάτε σπίτια σας.

Στο καλό.
Χρηστος

6:04 PM  
Blogger Steph said...

This comment has been removed by the author.

10:55 PM  
Anonymous Anonymous said...

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ 11 ΜΗΝΕΣ Η ΓΣΕΕ μου «ΥΠΕΞΑΙΡΕΙ»ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ 17 ΧΡΟΝΩΝ

Τo blog του απολυμένου από την ΓΣΕΕ Δημοσιογράφου για θέματα εργασίας και ότι άλλο κάτσει…

1:50 AM  
Blogger Meropi said...

Αγαπητέ μου Χρήστο,
Εδώ και λίγες μέρες σε αναζητούσα με αγωνία και δεν σε εύρισκα στον Αντέννα και αναρωτιόμουν τι απέγινες. Τις τελευταίες μέρες που είχες εκπομπή δεν σε άκουσα, γιατί έτυχε να έχω υπηρεσία κι έτσι δεν πληροφορήθηκα ότι σταματάς. Το διάβασα σήμερα στο blog σου και λυπήθηκα.Το γεγονός όμως αυτό έγινε αιτία να δημιουργήσω κι εγώ στα "γεράματα" δικό μου ιστολόγιο και να αρχίσω να γράφω. Το πρώτο μου θέμα είσαι εσύ!. Αν δεν βαριέσαι ρίξε μια ματιά http://meropbird.blogspot.com/΄.
Λοιπόν Χρήστο μου είμαι σίγουρη ότι σύντομα θα σε ξανακούσω σε κάποια ραδιοφωνική γωνιά. Δεν μπορεί να βασιλεύει παντού η προχειρότητα και η αερολογία. Υπάρχουν ακροατές που έχουν ανάγκη μια σοβαρή (και συγχρόνως με χιούμορ) φωνή. Εις το επανακούειν.
Με την αγάπη μου
Μερόπη

10:34 PM  
Anonymous Anonymous said...

This comment has been removed by a blog administrator.

1:47 AM  
Blogger christos michaelides said...

This comment has been removed by the author.

1:29 PM  
Anonymous Anonymous said...

Κυριε Μιχαηλίδη,
Σας ακούω παρα πολλα χρονια κι ετσι νιώθω σαν να σας ξέρω.Πριν απο 1 μήναω περίπου μετακομισα από την Αθήνα στη Χίο κι έτσι δεν σας άκουγα για καιρό. Την Προηγούμενη βδομάδα σας αναζήτησα πάλι αφού πιάνει κι εδώ ΑΝΤ1 αλλα με λύπη μου ανακάλυψα την αντικατάσταση σας.
Η εκπομπή σας ηταν πάντα άνας σταθμός στην ημέρα μου, από τα πρωινά του Διεση κάθε πρωί πηγαίνοντας στη σχολή-που πολλές φορές με είχαν πιάσει τα γέλια μεσα στο λεωφορείο, την ώρα του διδύμου που κάνατε με το Θεόφιλο-έως και την εκπομπή στον Αντέννα που μου ήταν πιο δύσκολο να την ακούω λόγω ώρας.
Να είστε καλά κι ελπίζω να σας ξανακούσω σύντομα απο κάπου αλλού.
Σας ευχαριστώ που κάνατε τις ημέρες μου λιγάκι πιο φωτεινές και περιμένω...

Νέλλη

3:24 PM  
Anonymous Anonymous said...

Kyrie Mixailidi,
Eimai neos dimosiografos, ergazomai sto xwro ta teleytaia oktw xronia kai kanw ki egw radiofwniki ekpompi stis 6 to prwi - den exei simasia se poio stathmo.
To mono pou me krata sto xwro einai einai to gegonos pws niwthw ERWTEUMENOS me ti douleia mou. Tipote allo. Oyte i dithen doxa tou mikrofwnou, oute ta asteia xrimata me ta opoia amoivomai. Parola ayta kathimerina ayto pou eispratw einai o,ti an skeftesai etsi se antimetwpizoyn toulaxiston ws grafiko, an oxi san kati xeirotero. Parola ayta, synexizw na symperiferomai san ton Ilithio tou Dostogiefski. Etsi mono mporw na me koitaw kathe mera, aximerwta akomi, ston kathrefti otan plenw to proswpo mou prin paw gia ekpompi.

Giwrgos T.

3:25 PM  
Anonymous Anonymous said...

Χρηστο κρατα ψηλα την σημαια μηπως καποτε το κοντρα γινει το πραγματικο ρευμα .
Γιαννης Τ.

5:07 PM  
Blogger ilias84 said...

Κύριε Μιχαηλίδη ο ΑΝΤ1 από καιρό είχε φανεί ότι δε πάει καλά. Έδιωξαν τον Κ.Χουδαλάκη που κράταγε το πρωινό μαγκαζίνο του ΑΝΤ1 και άφησαν μόνο τον Αδαμόπουλο. Εδώ και καιρό δεν άκουγα ΑΝΤ1 για αυτό το λόγο και έβαζα ΑΝΤ1 να ακούσω μόνο εσάς, τώρα ούτε που θα έχω στη μνήμη του αυτοκινήτου τους 97,2. Χάλασε δυστυχώς ο ΑΝΤ1, κρίμα. Θα το πάρουν είδηση αλλά θα είναι πλέον πολύ αργά. Ελπίζω μέσω του BLOG σας να μας ενημερώσετε που θα πάτε για να ακούσουμε την υπέροχη εκπομπή σας.

5:29 PM  
Anonymous Anonymous said...

Αγαπητέ κ. Μιχαηλίδη
σας παρακολουθούσα τα Σάββατα στον Δίεση (δν ακούω αντένα) και στενοχωρήθηκα που τελείωσε η συνεργασία σας με το ραδιόφωνο έτσι άδοξα. Όμως, όπως λέτε κι εσείς, θα ξανασυναντηθούμε σύντομα.. οι άνθρωποι αυτοί, οι κάθε λογής 'διευθυντάδες' έρχονται και παρέρχονται, οι καλοί δημοσιογράφοι μένουν, και το καλό ακροατήριο τους χρειάζεται. Μην το βάζετε κάτω. Άλλωστε, όλα εδώ πληρώνονται

1:07 PM  
Anonymous Anonymous said...

This comment has been removed by a blog administrator.

11:11 PM  
Blogger christos michaelides said...

This comment has been removed by the author.

12:08 AM  
Anonymous Anonymous said...

Τα πράγματα είναι απλά.Ο ΑΝΤ 1 έχει πάρει την κάτω βόλτα.Ήδη στις μετρήσεις ακροαματικότητας βρίσκεται πολύ πίσω.Μουσικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί της πλάκας τον έχουν περάσει και μάλιστα με διαφορά.Απορώ με τους ιθύνοντες...Μα καλά είναι το ραδιόφωνο τηλεόραση ;Αυτό θέλουν να κάνουν εκεί στο Μαρούσι;Έλεος!Το ότι φύγατε - ας απολυθήκατε - από τον ΑΝΤ 1 είναι υγιές.Αν μένατε θα ήσασταν σίγουρα άρρωστος.
Σίγουρα οι καλοί δεν χάνονται κύριε Μιχαηλίδη.Καλή συνέχεια σε όποιον ραδιοφωνικό θάλαμο και αν βρεθείτε.Μαζί με εσάς θ’ακολουθήσει σίγουρα και το πιστό κοινό σας.Όσο για αυτούς που σας επικρίνουν;Ας αλλάξουν τη βελόνα του ραδιοφώνου τους ή καλύτερα ας πατήσουν το κουμπάκι ν’αλλάξουν σταθμό μιας και ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας.Αν δεν τους αρέσατε όμως, τότε γιατί σας άκουγαν στο ραδιόφωνο;

Νικολέτα Μ.

4:11 PM  
Blogger ilias84 said...

Συμφωνώ με τη Κ.Νικολέτα. Να φανταστείτε ότι άλλαξα σταθμό που άκουγα φανατικά ΑΝΤ1. Διώξαν το Χουδαλάκη τώρα το Κ.Μιχαηλίδη, ας μείνουν με τον Λιαρέλλη που δεν κάνει για ραδιόφωνο. Πάνε όλες οι αξόλογες εκπομπές όπως του Κ.Μιχαηλίδη. Αλήθεια ο Χωμενιδής τι απέγινε και ο Χουδαλάκης? Κανένα νέο Κ.Μιχαηλίδη έχετε?

7:52 PM  
Anonymous Anonymous said...

Κύριε Μιχαηλίδη κάντε ένα ντουετάκι πάλι με τον Θεόφιλο. Δεν φαντάζεστε τι χαρά θα μας δίνατε!!!

10:20 PM  
Blogger Costas said...

Δεν μπορείς να φανταστείς Χρήστο την χαρά μου οταν τυχαία σε ανακάλυψα στο τρίτο πρόγραμμα.Νομίζω οτι είναι ο χώρος που σου ταιριάζει.Οαση στα ερτζιανά και ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες.Μπράβο ! Υπαρχουν και καλά νέα !
Κώστας

7:10 PM  

Post a Comment

<< Home