Monday, October 15, 2007

Κάτω απ' τη μπάρα, ρεεεεε!...


Τόσο χαμηλά ο πήχης πιά.
Μού’ ρχεται να τον περάσω από κάτω…

29 Comments:

Anonymous Anonymous said...

όμορφο το «τσάκισμα» της μεσούλας!

«neraidoula»

7:59 AM  
Blogger the navigator said...

Έχουμε πάθει οσφυοκαμψία (για να θυμηθώ και τους "απαράδεκτους"...)απ' την ανάποδη...

Αν και δεν είμαι σίγουρος πως τελικά δεν απαιτείται και σύρσιμο...

Καλή σου μέρα Χρήστο

10:35 AM  
Blogger Σπύρος Σεραφείμ said...

καλίμπο dance...
να το χορέψεις πρέπει να είσαι αίλουρος...
αλλά έχουμε εκπαιδευτεί σ' αυτά... Μας εκπαίδευσαν, για την ακρίβεια, να "λυγίζουμε"...

12:27 PM  
Anonymous Anonymous said...

όχι μόνο γιατί το απαιτεί η μέρα,

BLOG ACTION DAY TODAY

Χωρίς προλόγους, ας δούμε ποιοι είναι οι τρόποι κατά τη γνώμη μου, για να προσπαθήσουμε να γλιτώσουμε εμείς και τα παιδιά μας από την λαίλαπα της καταστροφής του περιβάλλοντος.
Ας ξεκινήσουμε από τα κράτη και το ποια πρέπει να είναι η συμπεριφορά τους.
Οι χώρες θα πρέπει να κάνουν πολύ πιο αυστηρούς νόμους χωρίς παραθυράκια και πιο αυστηρούς ελέγχους στις ρυπογόνους βιομηχανίες, και στη ναυσιπλοϊα, αλλά και σε όσους ρυπαίνουν θάλασσα, γη και αέρα.
Απαγόρευση δημιουργίας ρυπογόνων εταιρειών. Πλήρη νομική προστασία των θαλασσών και του αιγιαλού. Και φυσικά απαγόρευση της δυνατότητας αγοράς των λεγόμενων «πράσινων ομολόγων».
Επιχορήγηση και προώθηση της βιολογικής καλλιέργειας, και των βιομηχανιών οικολογικής λειτουργίας με παράλληλη αποκέντρωση.
Τα κρατικά κτίρια θα πρέπει να είναι όλα κατασκευασμένα από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον καθώς και η ενέργεια που θα χρειάζονται να παράγεται αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).
Οι δημόσιοι φωτισμοί σε δρόμους, πλατείες, διακόσμηση κρατικών κτιρίων και φανάρια από ΑΠΕ. Χρήση μόνο υβριδικών αυτοκινήτων ή υδρογόνου για όλα τα κρατικά αυτοκίνητα.
Στη δημιουργία μεγάλων έργων και οδών να υπάρχουν τούνελ για την απρόσκοπτη προσπέλαση των ζώων σε κάθε πλευρά καθώς και ηχοπετάσματα για την προστασία ζώων και πτηνών. Προστασία συνολικά του ζωικού βασιλείου με πραγματικά μέτρα.
Μείωση του συντελεστή δόμησης σε πόλεις σαν την Αθήνα και άνοιγμα του σχεδίου πόλης σε περιοχές που δεν επηρεάζεται η πανίδα και η χλωρίδα. Βοήθεια σε νέους από το κράτος για να υπάρξει πραγματική αποκέντρωση. Να λήξει η ομηρία των δασών από την εκκλησία. Με νόμο παράδοση των δασικών εκτάσεων στον ελληνικό λαό. Άμεση αναδάσωση όλων των καμένων δασικών εκτάσεων.
ΑΜΕΣΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΔΑΣΟΛΟΓΙΟΥ
Προστασία των δασών και πρόληψη από πυρκαγιές από τους ΟΤΑ 1ου και 2ου βαθμού καθώς και από τους κατοίκους και τους ιδιοκτήτες αγροτικών εκτάσεων, οικοπέδων κ.τ.λ., καθώς και υποχρέωσή τους για δημιουργία πυροσβεστικών σταθμών στα όρια τους. Άνοιγμα όλων των ρεμάτων και των προσβάσεων στη θάλασσα.
Δημιουργία εθελοντικών ομάδων προστασίας και διάσωσης του περιβάλλοντος αλλά και πυρόσβεσης και διάσωσης από καταστροφές.
Ξεχωριστό υπουργείο περιβάλλοντος.
Απαγόρευση των κοινών λαμπτήρων πυρακτώσεως και υποχρεωτική αντικατάσταση τους από λάμπες φθορισμού ή οικονομικές. Πλήρες σύστημα διαχείρισης και ανακύκλωσης σκουπιδιών, (διαχωρισμός και επεξεργασία ή κομποστοποίηση γυαλιού, χαρτιού, αλουμινίου, τροφίμων κ.τ.λ.). Υποχρεωτική δημιουργία πράσινων ταρατσών με επιστημονικό τρόπο. Καύση νεκρών και όχι θάψιμο.
Όλοι οι ελεύθεροι χώροι στις μεγάλες πόλεις να γίνουν πάρκα με οικιστική ανάπτυξη μικρότερη του 2%.
Αλλά ο μεγαλύτερος στόχος θα πρέπει να είναι η δημιουργία οικολογικής συνείδησης μέσω των σχολείων και της παιδείας, μέσω της οικογένειας και της κοινωνίας, χωρίς τρομοϋστερίες αλλά με επίγνωση του σοβαρού κινδύνου που μας κατατρέχει. Άρα πρώτα γνώση και μετά δημιουργία συνείδησης. Εδώ είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος του διαδικτύου και των bloggers ώστε να μεταφέρουν και τη γνώση αλλά και τη συνείδηση αλλά και να γίνουν οι άγρυπνοι φρουροί του περιβάλλοντος που απλά το έχουμε δανειστεί από τα παιδιά μας και πρέπει να το παραδώσουμε τουλάχιστον καλύτερο και όχι κατεστραμμένο.
Βέβαια εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς από μόνοι μας, και είναι πολλά.
Μπορούμε να ανακυκλώνουμε το 80% των σκουπιδιών μας χωρίς κόστος, να αγοράζουμε προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας, να μην αγοράζουμε προϊόντα από επεξεργασία μεταλλαγμένων, να αγοράζουμε αυτοκίνητα υβριδικά η με χρήση ΑΠΕ, να χρησιμοποιούμε και ανεμιστήρες οροφής, να κτίζουμε τα σπίτια μας με προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον, να χρησιμοποιούμε λάμπες οικονομικές και φθορισμού και όχι κοινές, να αγοράζουμε συσκευές με χαμηλή κατανάλωση και να τις κλείνουμε αντί να τις έχουμε στο stand by, να δημιουργήσουμε πράσινες ταράτσες και μπαλκόνια, επίσης μπορούμε να μποϋκοτάρουμε προϊόντα, καταστήματα και εταιρείες που παραβαίνουν τους περιβαλλοντικούς όρους.
Μπορούμε εμείς οι ίδιοι να προστατεύσουμε τα δάση καθαρίζοντας τα όπως και τις καλλιεργούμενες εκτάσεις ή τα οικόπεδα, να προστατεύσουμε τη θάλασσα, τον αιγιαλό, τις λίμνες, τα ποτάμια και τις πηγές από μόλυνση και σκουπίδια, μπορούμε να συντηρήσουμε και να προστατεύσουμε τους πεζόδρομους και τα πεζοδρόμια, τα πάρκα και τις παιδικές χαρές, καθώς και να ποτίσουμε τα δέντρα και να καθαρίσουμε τους χώρους που παίζουν τα παιδιά μας.
Θα πρέπει επίσης να καταπολεμήσουμε τον υπερκαταναλωτικό εαυτό μας καθώς και την παχυσαρκία ειδικά στους νέους και τους έφηβους.
Και μην ξεχνάμε: ότι έχουμε να κάνουμε σε ακτίνα 1500 μέτρων από το σπίτι μας, τη δουλειά μας, ή την στάση του μετρό ας πάμε με τα πόδια!!!
Και βέβαια θα πρέπει να κάνουμε συνείδηση αλλά και πράξη όλοι μας την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και τον εθελοντισμό, δυο στοιχεία που θα μας βοηθήσουν και εμάς δίνοντας μας τη χαρά ότι βοηθήσαμε και συμμετείχαμε και εμείς σε κάτι. Δεν παραδοθήκαμε αμαχητί.
Κλείνοντας θέλω να πω ότι μπορούμε επίσης να αντιδράσουμε, να καταγγείλουμε, να δημιουργήσουμε κοινωνική κατακραυγή, να χρησιμοποιήσουμε το διαδίκτυο, να δημιουργήσουμε χιονοστιβάδα κοινωνικών εξελίξεων αρκεί να έχουμε νοοτροπία ανθρώπων με σεβασμό στο περιβάλλον και χωρίς προσωπικά, οικονομικά ή πολιτικά συμφέροντα. Όταν θα μπορέσουμε να απεμπλακούμε και από αυτό τότε κάποιοι θα μας πάρουν πολύ στα σοβαρά γιατί δεν θα μπορούν να μας ελέγξουν.
Υ.Γ. Όλα όσα περιγράφω δεν σημαίνει ότι και ο ίδιος τα κάνω πράξη, είναι όμως μια ευκαιρία να προσπαθήσω να τα καταφέρω, για μένα πρώτα από όλα, με αφορμή αυτή την παγκόσμια πρωτοβουλία.
Είμαι σίγουρος επίσης ότι υπάρχουν πάρα πολλές εφικτές σκέψεις και προτάσεις ακόμη από όλους, ας τις καταθέσουμε και ας τις κάνουμε εμείς πράξη για να μην χρειαστεί τα παιδιά μας να ξεπληρώσουν το δικό μας δάνειο στο περιβάλλον που θα τους κληροδοτήσουμε.
Aς βάλουμε όλοι ένα λιθαράκι μπας και γίνει καμιά κατολίσθηση.

Διομήδης Στάθης
15-10-2007
stathisd@otenet

12:56 PM  
Anonymous Anonymous said...

λιγό ακόμα να ιδούμε, τις πορτοκαλίες να ανθίζουν λίγο ακόμα να σήκωθούμε λίγο ψηλότερα, λίγο ψηλότερα, λιγό ψηλότερα και μετά πάλι κάτω

2:04 PM  
Blogger Aggelos Spyrou said...

Εύκολα!!! :)

4:17 PM  
Blogger Αλεξάνδρα said...

Τόσο χαμηλά θα παραμείνει όσο και να θες να το δυσκολέψεις...

οχι απλά ανάδελφοι αλλά πολλές λέξεις με πολλά "α" στερητικά, αυτό είμαστε...

10:50 PM  
Blogger Suspect said...

There is so many different worlds
So many different suns
But we have just one world
But we live in different ones
“Dire straits – Brothers in arms”

1:24 AM  
Anonymous Anonymous said...

Πότε ήταν πιο ψηλά ο πήχης;

12:55 PM  
Anonymous Anonymous said...

Kalimera,

Makari oloi na ixame ligo xrono na kaname afta pou theoroume kai ine sosta praksi.Mono an mas ginei sinithia..Apo ligo kathe mera alios den vlepo aspri mera.

Oloi katigoroume ton enan ton allo tous politikous alla mono aftoi ftene, emeis katholou ? Oi epixeirimaties giati p.x. O Kirios Lazopoulos pou einai kata ta alla xarismatikos den katigorei pote kanenan epixeirimatia ( Latsis, Vardinogianis, oi Ksenoi epixeirimaties oloi aftoi diladi pou kinoun tous politikous )Den fteme emeis pou den tolmame oute na onomatisoume aftous tous tipous pou mas koroidevoun dinodas GALA kai kanodas IPOTITHETAI filanthropies kai tous xirokrotoun oloi.. Sas parakalo PITE EPITELOUS TA PRAGMATA ME TO ONOMA TOUS. KOURASTIKAME PIA NA MAS PERNATE GIA ILITHIOUS.

Kelly

1:25 PM  
Blogger mmexer said...

Επειδή πάντα υπάρχουν οι 2 όψεις του νομίσματος...

αφού είναι τόσο χαμηλά... υπάρχει κι άλλη λύση!!!

Πήδα από πάνω της μπάρας. Κι έτσι μπορείς να σωθείς. Ψευτομαγκιά; Επιβιώνεις όμως!

5:45 PM  
Anonymous Anonymous said...

Kalimera,


Signomi giati den katonomazi kaneis sas aftous pou pragmatika mas kanoun oti theloun, den mporo na katalavo giati krivomaste piso apo to daxtilo mas ? Pos tha ginoun ta pragmata pio dikaia an den mporoume oute na poume me to onoma tous ta pragmata, an diladi den lete ksekathara oti oi tade oikogenies stin Ellada : Vardinogianis, Kokalis, Latsis kai aloi aftoi kinoun ta nimata pos tha perimenete na allaksoun ta pragmata, xriazetai pragmatiki epanastasi alios ta paidia mas tha brethoun se xiroteri katastasi, san kai aftous iparxoun ston kosmo fisika poloi gia afto kai iparxi tosi ftoxia padou. Afou oute na tous katonomasoume den mporoume den tha allaksi tipota.. An inai na milame mono me iponooumena anthropoi tha sinexisoun na pethenoun adika padou se olo ton kosmo kai osoi tha menoun zodanoi apla tha sxoliazoun, isos Kirie Mihailidi den thelete na katonomasete kapion giati i efimerida pou doulevete aniki se mia apo aftes tis oikogenies akoma kai an thelete alla se afto to blog giati den milame oloi onomastika kai na imaste sigekrimenoi..? An den mporei o Kirios Mihailidis oi ipoloipoi pou grafete giati den katonomazete kapion, den zitao polla, den sas zitisa na tous polemisete na tokatonomasete apla. toso diskolo inai ?eleos.. Fovaste min sas kanoun da ?!!An den kanoume kati tote kanis pote apo aftous den tha katevi apo ton throno tou kai emeis tha sinexizoume na leme kai EFXARISTO !

AMAN PIA TOSO DEILOI IMASTE PIA (KAI EMENA VAZO MESA FISIKA GIA NA TO AKOUO KAI NA KSIPNISO ) !!

Efxaristo
Kelly

11:51 AM  
Blogger christos michaelides said...

kelly.

με στενοχωρεί αφάνταστα όταν κάποιος, όπως κάνεις εσυ τωρα, διαβάζει κάτι, που σαφρώς έχει μια ποιητική, αλλά και αλληγορική χροιά, και που μπορεί (και πρέπει, νομίζω) να είναι πεερισσότεςρο τροφή για σκέψη, παρά για οργή και καταγγελία, και το "οικειοποιείται" μετα για να φωνάξει, σχεδόν θέλοντας να επιβάλει, την δική του άποψη.

Το θέμα που θίγεις εδώ, δεν έχει καμμία σχέση με το συγκεκεριμένο post. Αυτό, by the way, είναι κάτι που παρατηρώ ότι επαναλαμβάνεται συχνά σε όλα σχεδόν τα blogs. Γράφει ο άλλος ένα ποιημα για τον έρωτα, και λαμβάνει δέκα comments του τύπου, "ναι, αλλά δεν μας είπες τίποτα για το Ασφαλιστικό"

Αυτή, το ξέρω, είναι η γοητεία, αλλά και η "κατάρα" αυτού του συναρπαστικού ελέυθερου μέσου, που λέγεται μπλογκόσφαιρα.

Τωρα, εσύ επιμένεις. να σου πουμε ονόματα. Και μάλιστα, θεωρείς ότι επειδή το blog το γράφει δημοσιογράφος, πρέπει οπωσδηποτε να τα αποκαλύψει.

Για ποιό πράγμα, γλυκειά μου;

Τι σχέση μπορεί να έχει η φιλανθρωπία, όπως λές, της κ. βαρδινογιάννη η της κ. Λάτση, με αυτό που γραφω τώρα;

Εάν εσύ έτσι το κατάλαβες, δεν μπορώ εγώ να επεκτείνω το σχόλιό μου βάση της δικής σου αντίληψης των γραφομένων μου.

Οταν θελήσω να γράψω κάτι, που θα κρίνω απαραίτητο να αναφέρω ονόματα, θα το κάνω. Ποτέ, όμως, απολογούμενος...

Φιλικά πάντα,
Χρηστος

ΥΓ, Παρακαλώ θερμά. Ας αφήσουμε το post το συγκεκριμένο να αναπνεύσει τη δική του θεματολογία. Πχ, φαντάζομαι ότι η φωτογραφία με τις δυό γραμμούλες της από κάτω, τη λεζάντα δηλάδή, θα μπορουσε να ήταν και ένα ωραίο θέμα Εκθεσης στο σχολείο.
να το δούμε σαν τέτοιο;

5:03 PM  
Blogger spy said...

ΕΡΩΤΙΣΗ>ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΤΟ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΟ ΟΣΟ Κ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΧΑΜΙΛΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ?
ΝΑΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΧΡΙΣΤΟ!!!

7:38 PM  
Blogger christos michaelides said...

Γιατί τον κατεβάσανε, φιλε spy, για να περάσουν εκείνοι και οι όμοιοί τους από πάνω...

9:39 PM  
Anonymous Anonymous said...

Ασχετο.. Ισως σας ενδιαφέρουν μερικά σχόλια για την τηλεόραση και τούς δημοσιογράφους..Αναφέρομαι πάντα σε ονόματα..Βλέπε: www.sofistis.wordpress.com

10:04 PM  
Anonymous Anonymous said...

Agapite Kirie Mihailidi,


Efxaristo gia ta sxolia sas. Den ithela na epivalo tin gnomi mou, apla pisteva oti mesa apo afta pou grafete iparxi vathia i elpida na alaksi o kosmos pros to kalitero kai epidi ime nea kopela kai afthormiti me ton diko mou tropo epixeirisa na ekfrasto kai fisika den epidioko oute thelo oute ithela pote na akiroso afta pou grafete kai tin xroia pou tous dinete. Apla tha ithela oloi na legame ta pragmata me to onoma tous kamia fora.Den ithela pote eseis na allaksete kati apo ton dimosiografiko sas eafto, signomi an fanike etsi. Apla afto.

Efxaristo gia tin filoxenia
Kelly

9:27 AM  
Blogger Παναγιώτης Παπαχατζής said...

Θέμα:"Τόσο χαμηλά ο πήχης πιά.
Μού’ ρχεται να τον περάσω από κάτω…"

Η ώρα για να βγει ο πρόεδρος πλησιάζει Ένας κοντόχοντρος τύπος με λενινιστικό μουσάκι στριφογυρίζει νευρικός στην θέση του. Το πράσινο πουκάμισο του έχει λουστεί από τον ιδρώτα, ενώ το ασορτί μαντιλάκι στάζει από το σκούπισμα του μετώπου του.
Ξάφνου πετάγεται σαν ελατήριο από την θέση του. "Κύριε βουλευτά μου", αρχίζει να φωνάζει "Τι χαρά!" Ο νεόκοπος βουλευτής του δίνει το χέρι και με ένα αμήχανο χαμόγελο τον χαιρετά.
"Σας, το 'πα, δεν σας στο 'πα κύριε βουλευτά; Σιγά μην έβγαινε ο άλλος, σας το 'πα! Μην ξεχάσετε αυτό που σας έλεγα, πρέπει να τα πούμε."
"Θα τα πούμε, Θωμά" του απαντά αμήχανα ο νεόκοπος και απομακρύνετε βιαστικά.
Ο Θωμάς γυρνά ξανά το κεφάλι εκεί απ' όπου μπαίνουν τα στελέχη. "Ο Λαλιώτης, ο Λαλιώτης!", πετάγετε και λέει μια γυναίκα δίπλα μου. Το πλήθος γύρω του χειροκροτά. "Γεια σου κανόνι του ΠΑΣΟΚ", ουρλιάζει ο Θωμάς.
Σε λίγη ώρα η εκφωνήτρια ανακοινώνει, " Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι εδώ!". Ο Θωμάς εκστασιάζεται, βουτάει την καρέκλα του και ανεβαίνει επάνω. Κάτω από την σόλα του παπουτσιού του βρίσκεται το πρόγραμμα του Παπανδρέου, για τις αλλαγές στο κόμμα. Τι τον νοιάζει, όμως, τον Θωμά. Αυτός χειροκροτητής γεννήθηκε, και σαν τέτοιος θα πεθάνει...

Του μαθητή, Παπαχατζή Παναγιώτη...

11:25 AM  
Blogger candyblue said...

This comment has been removed by the author.

10:25 PM  
Blogger christos michaelides said...

καλησπέρα candyblue. Ευτυχως, εσύ καταλαβαίνεις...
χρ.

1:03 AM  
Blogger Dee Dee said...

κανε κατακορυφο που και που να βλεπεις τον πηχη ψηλα, ας μη βουλιαξουμε περισσοτερο, δεν βοηθαμε κανεναν ετσι :)

Μια υπεροχη μερα σου ευχομαι!!!

10:30 AM  
Blogger Tonino said...

Είναι σκοτάδι μάτια μου
πάντα σ' αυτή την πλάση
μια χαραμάδα αφήνουμε
το φως για να περάσει
--------
Να μπούνε χρώματα φωνές
όνειρα και ταξίδια
να κλέψουμε απ' τους Θεούς
πανάκριβα στολίδια......

4:44 PM  
Blogger doctor said...

Σε λίγο θα σκάβουμε για να παρακάμψουμε τον πήχυ...

doctor

4:49 PM  
Blogger ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Σχεδόν ακουμπάει κάτω. Μόνο πιο ψηλά πάει.

8:14 PM  
Blogger SOLON said...

Πλησιάζεις τον πήχη. Αν είναι ψηλά είναι εκεί για άλμα, οι κανόνες λένε πρέπει να τον περάσεις από πάνω. Δύσκολο αλλά έτσι πρέπει, αν περάσεις από κάτω οι κριτές θα σε ακυρώσουν. Αν ο πήχης είναι χαμηλός τότε είναι για Limbo dance, πρέπει να τον περάσεις από κάτω, ανάσκελα και χωρίς να ακουμπήσει η πλάτη το χώμα. Δύσκολο αλλά έτσι είναι ο κανόνας, αν δρασκελήσεις από πάνω οι κριτές θα σε ακυρώσουν. Τώρα βέβαια αν οι κριτές λείπουν η κοιτάζουν κάπου αλλού τι κάνεις; Ακολουθείς τους κανόνες η τον περνάς με τον εύκολο τρόπο; Και αν ο πήχης είναι κάπου στη μέση που ξέρεις αν είναι για άλμα η Limbo; Τότε περιμένεις λίγο, αν ακούσεις ιαχές είσαι σε αθλητική εκδήλωση, άλμα, πήδα. Αν ακούσεις γέλια και ήχους μουσικής από steel drums είσαι σε πάρτι, λύγισε τα γόνατα και πέρασε από κάτω. Δίδαγμα: Αν δεις πήχη, κοντοστάσου, αφουγκράσου και κοίτα που είναι οι κριτές.

9:04 PM  
Anonymous Anonymous said...

[This is off-topic, I apologise...]

Dear Mr. Michaelides,

During your morning show today you played (and recited, translated in Greek), a live performance by Patti Smith of the poem "On The Cremation of Chogyam Trungpa Vidyadhara" by Allen Ginsberg, with Philip Glass on the piano. I believe the event was this.

I was quite taken by it, and have been trying to find it, but with no success.

Do you have any idea where I could find this recording? Is it part of a collection, or a live album?

Thank you in advance, and apologies for posting this here, but I couldn't find your email.

Stephanos.

10:56 PM  
Blogger christos michaelides said...

Stephane

Χαρηκα πολύ που σου άρεσε το μικρό αφιέρωμα που έκανα χθες στην εκπομπή, στον Αλλέν Γκίνσμπεργκ, και στον συγκλονιστικό τρόπο με τον οποίο η Πάτι Σμίθ, μαζί με τον Φίλιπ Γκλάς στο πιάνο, ερμήνευσαν αυτό το ποιημα που σου αναρτώ τωρα, στον δάσκαλο και φίλο του γκουρού, την ημέρα της αποτέφρωσής του.

On cremation of Chogyam Trungpa,Vidyadhara - Allen Ginsberg

I noticed the grass, I noticed the hills, I noticed the highways,
I noticed the dirt road; I noticed the car rows in the parking lot
I noticed the ticket takers, I noticed the cash and the checks and credit cards,
I noticed the buses, noticed mourners, I noticed their children in red
Dresses,
I noticed the entrance sign,noticed retreat houses, noticed blue and yellow flags----
Noticed the devotees, their trucks and buses, guards in khaki uniforms,
I noticed the crowds, noticed misty skies, noticed the all –pervading smiles and
Empty eyes –
I noticed the pillows, coloured red and yellow, square pillows and round –
I noticed the Tori gate, passers-through bowing, a parade of men&
Women in formal dress –
Noticed the procession, noticed the bagpipe, drums,horns,noticed high
Silk head crowns and saffron robes, noticed the three piece suits,
I noticed the palanquin, an umbrella,the stupa painted with jewels the
Colours of the four directions –
Amber for generosity, green for karmic works ,noticed the white for Buddha, red for the heart –
Thirteen worlds on the stupa hat, noticed the bell handle and umbrella, the empty head of the cement bell -
Noticed the corpse to be set in the head of the bell –
Noticed the monks chanting, horn plaint in our ears, smoke rising from
Atop the firebrick empty bells –
Noticed the crowds quiet, noticed the Chilean poet, noticed a rainbow,
I noticed the guru was dead, I noticed his teacher bare breasted watching the corpse burn in the stupa,
Noticed mourning students cross legged before their books, chanting devotional mantra’s,
Gesturing mysterious fingers, bells and brass thunderbolts in their hands,
I noticed flame rising above flags and wires and umbrellas and painted
Orange poles,
I noticed the sky, noticed the sun, a rainbow around the sun, light misty
Clouds drifting over the sun –
I noticed my own heart beating, breath passing through my nostrils
My feet walking, eyes seeing, noticing smoke above the corpse-fir’d
Monument
I noticed the path downhill, noticed the crowd moving toward buses
I noticed food, lettuce salad, I noticed the teacher was absent,
I noticed my friends, noticed our car the blue Volvo, a young boy held my hand
Our key in the motel door, noticed a dark room, noticed a dream
And forgot, noticed oranges lemons and caviar at breakfast,
I noticed the highway, sleepiness, homework, thoughts, the boy’s nippled chest in the breeze
As the cars rolled down hillsides and past green woods to the water.

I noticed the houses and the balconies overlooking the misted horizon shore, and old worn rocks and the sand.

I noticed the sea
I noticed the music
I wanted to dance



Το ηχητικό ντοκουμέντο μου το έστειλε φίλος από τη Νέα Υόρκη. Κάποια στιγμή, θα το ανεβάσω στο blogspot, μαζί και με την μετάφραση που έκανα του παραπάνω ποιήματος.


Να είσαι καλά,
Χρ.

4:51 PM  
Anonymous Anonymous said...

Σ΄ευχαριστώ πολύ Χρήστο για την απάντησή σου.

Καλό βράδυ,
Στέφανος.

9:42 PM  
Blogger MITOS said...

Kαλημέρα.
Όταν οι άλτες εχουν χαμηλές επιδόσεις ο πήχης χαμηλώνει.
Από τους άλτες εξαρτάται το ύψος του πήχη.
Ευχαριστώ

1:18 PM  

Post a Comment

<< Home