Wednesday, June 21, 2006

Σουηδία - Αγγλία


Ωραίο παιχνίδι, άσχημο ποδόσφαιρο!

Η μπάλλα ανεβοκατέβαινε γρήγορα, υπήρχε πολλή δύναμη στις μονομαχίες μεταξύ των ποδοσφαιριστων, οι Σουηδοί δεν σταμάτησαν να τρεχουν ούτε λεπτό (ακόμα και οι αναπληρωματικοί τους, που κλήθηκαν να κάνουν ζέσταμα από το 5 λεπτό του παιχνιδιού, με κούρασαν αφάνταστα), οι Εγγλέζοι, παρά τα 2 γκόλ που έφαγαν, έδειξαν ότι έχουν άμυνα γερή, αλλά...

...αλλά έλειπε από το χθεσινό παιχνίδι, όπως και από τα περισσότερα που έχουμε δει μέχρι στιγμής, εκείνο το στοιχείο της φαντασίας που κάνει το ποδόσφαιρο ξεχωριστό και συναρπαστικό. Δεν είδαμε περίτεχνους συνδυασμούς. Δεν είδαμε ενέργεια που να μην ηταν διαβασμένη. Δεν είδαμε ντριπλα μαεστρική, πάσα «αλα Τσιάρτα», ουτε και απο εκείνες τις φοβερές προσποιήσεις που βλέπεις ξαφνικά ένα μπουλούκι να σκορίπζεται, και έναν πάικτη, αλώβητο και εγέρωχο, να βγαινει άρχοντας από την σφυχτη πολιορκία.

Ειδαμε, βεβαίως, παίκτες ασύγκριτης σωματικής δύναμης κι αντοχής (κρίμα να μήν είχε κι ο Τσιάρτας μερικά από αυτά τα χαρίσματα!...), είδαμε έναν Μπέκαμ, κατωτερο από άλλες φορές, αλλά πάλι να στέλνει την μπάλλα σε θανατερή τροχιά εντός της περιοχής, είδαμε τον Λάρσον να σπρώχνει και να σπρώχνεται με τους σκληροτράχηλους Αγγλους αμυντικούς, καί πάντα να μένει όρθιος και επικίνδυνος, και είδαμε, πάνω απ΄όλα, δυό ομάδες που δεν εγκατέλειψαν ούτε στιγμή την επιθυμία τους να σκοράρουν και να κερδίσουν το παιχνίδι.

Ωραια ατμόσφαιρα στις εξέδρες, με τους Αγγλους να υπερτερουν σε αριθμό, και τους Σουηδούς σε οργάνωση και συντονισμό. Επεισόδια δεν υπήρξαν, ακόμα και σε πολλά σημεία του γηπεδου όπου αντίπαλοι οπαδοί κάθονταν πλάι-πλάι. Φαντάζομαι τι θα γινόταν αν διοργανωναμε εμείς αυτούς τους αγωνες, και χρειαζόμασταν να καθησουμε δίπλα σε Τουρκους η Αλβανους. Πόλεμος!

Μετα τον αγωνα, μάθαμε πως μικρές ομάδες Γερμανών οπαδών προκάλεσαν Εγγλέζους, που βεβαίως ηταν κιόλας τίγκα στην μπίρα, και το κακό δεν άργησε να γίνει. Αμεση, όμως, ηταν η επέμβαση της αστυνομίας, και οι 50 περίπου συλληφθέντες είναι ηδη σε κρατητηρια, και εκεί θα μείνουν μέχρι το τέλος του Μουντιάλ.

1 Comments:

Blogger Jason said...

Οι Σουηδοί ανέκαθεν υπήρξαν ξυλοκόποι στο ποδόσφαιρό τους, κατά τη γνώμη μου...
Οι Άγγλοι φυσικά και ξέρουν μπάλα, αλλά δεν παύει η Premiership να είναι λιγότερο ενδιαφέρουσα από την Premiera Division, ας πούμε, για μένα.

4:29 PM  

Post a Comment

<< Home